Spaanse eenpansstoof met kabeljauw

Wie mij volgt, weet dat ik de community manager ben van o.a. Elvea. Naast het beheren van de Facebook, Pinterest en Instagram accounts van het tomatenmerk, kwam daar onlangs een extra taak bij: ik moest/mocht 15 recepten ontwikkelen. Heel tof om te doen én een fijne afwisseling van mijn computerjob. Een van de recepten die ik klaarmaakte, was deze Spaanse eenpansstoof met kabeljauw. Het was zo’n leuk en lekker recept dat ik het thuis, amper 3 dagen na de fotoshoot, al opnieuw maakte.

 

Spaanse eenpansstoof met kabeljauw

Ingrediënten voor 2 personen

2 grote kabeljauwfilets
100 g chorizo, in blokjes
1 snuifje saffraandraadjes
1 groot glas witte wijn
1 blik Cubetti Verse groenten
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld (ik gebruikte de nieuwe kikkererwten in pouch van Hak, lekker makkelijk)
1 grote rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngesneden
1 blokje kippenbouillon opgelost in 250 ml kokend water
Sap van 1 sappige citroen
2 tl suiker
Platte peterselie
Olijfolie om te koken
Extra zuivere olijfolie voor de afwerking (ik gebruikte hiervoor mijn olie van Muraglia)
Zeezout en zwarte peper van de molen
Zeekraal en boter om te serveren

 

Bereiding

Verhit een beetje olijfolie in een kookpot/pan met deksel en bak de chorizo tot die krokant begint te worden aan de randen. Verwijder de chorizo met een schuimspaan en bewaar die in een kommetje voor later. Doe de ui bij de olie in de pan en bak de uisnippers op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de look toe en bak nog gedurende enkele minuten verder.

Voeg nu de saffraan, wijn, bouillon, Cubetti, paprikapoeder en suiker toe, breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen en inkoken. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Voeg vervolgens de kikkererwten en het citroensap toe en laat nog 5 minuten verder koken zonder deksel. Doe de kabeljauwfilets in de pan samen met de chorizo, waarbij je de kikkererwten opzij schuift zodat de kabeljauw deels onder de saus zit. Zet nu het deksel op de pot/pan en laat gedurende 8 à 10 minuten zachtjes sudderen, terwijl je de saus regelmatig over de vis lepelt tijdens het koken.

Wanneer de vis gaar is, neem je het deksel van de pot en strooi je er verse peterselie over die je mengde met wat extra zuivere olijfolie.

Serveer de eenpansstoof met kabeljauw aan tafel in de pot/pan. Hierdoor blijft de kabeljauw verder garen in de restwarmte van de pan en loop je niet het risico dat hij overgaar wordt op de kookplaat. Serveer met zeekraal die je gedurende 4 minuten kookte in kokend gezouten water en daarna even door de boter haalde.

 

Spaanse eenpansstoof met kabeljauw

Related Post

Tags: , , , , , ,

Spaanse eenpansstoof met kabeljauw

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: