Hap en Tap logo zonder streep
Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

30 dec 2019 | Events, Hap & Tap op stap, Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

November is dé maand waar restauranthouders reikhalzend naar uitkijken: de maand waarin de Michelin sterren bekendgemaakt worden tijdens Horeca Expo. Nu worden die – 200% terecht trouwens! – in het lang en in het breed uitgesponnen in alle media. Wie minder aandacht krijgt, dat zijn de Bib Gourmand restaurants. Net als hun sterrenvriendjes wordt de Bib Gourmand toegekend door de inspecteurs van Michelin, alleen staan zij minder in de picture. En dat vind ik een beetje onterecht. Die chefs presteren evenzeer op bijzonder hoog niveau en verdienen ook eens een shout-out, al is dat dan maar via mijn bescheiden blog. Alle beetjes helpen, mijn gedacht.

 

Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

 

Bovendien was ik door de Guide Michelin uitgenodigd naar de Bib Gourmand Revelation Party! Nu moet ik eerlijk toegeven dat mijn ego danig gestreeld was. Een uitnodiging van Michelin begot, beter dan dat wordt het niet! En zo’n invite is ook niet voor iedereen weggelegd. Een waarheid als een koe, zo bleek, want aan mijn tafel zaten ‘slechts’ 2 collega’s die ik kende, Kris van Kris kookt. (da’s de man naast mij op de foto met het Michelin ventje, doe Kris eens een plezier en volg hem op Instagram, zal hij leuk vinden!) en Harvey van Foodspotted (uiteraard is het ook toegestaan om Harvey en z’n kersvers vrouwtje Tiffany te volgen ?).

 

Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

 

Nu zou ik uitgebreid kunnen ingaan op het exclusieve 4-gangen galadiner dat we geserveerd kregen van de hand van 2-sterren chef Eric Fernez (d’Eugenie à Emilie**) en zijn dochter Emilie Fernez (Le Faitout – Bib Gourmand), maar daar hebben jullie weinig aan, denk ik zo. Jullie kunnen de zeetong van onze kust met avocado in aspic, de duurzaam gekweekte zalm, de perfecte pastei van kalfsvlees met champignons, spinazie, afgewerkt met een krachtige jus van duif of de “pagnon borain” (een Waalse klassieker) met gekonfijte citrus en citroensorbet toch nergens meer proeven. En dus meen ik dat het interessanter is voor jullie om te weten wat een Bib Gourmand precies inhoudt én wie de nieuwkomers zijn op de 2020 lijst. Zo kunnen jullie al jullie eerste restaurantbezoekjes beginnen plannen.

 

Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

 

Een aanslag op jullie portemonnee gaat het alvast niet worden. Want dat is nu nét waar Bib Gourmand voor staat: een authentieke, degelijke en mild geprijsde keuken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Een Bib Gourmand restaurant serveert immers een 3-gangen menu voor minder dan 39 EUR!

België telt 18 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de 2020 gids. Hier gaan we:

Vlaanderen:

L’Amitié (Antwerpen)
Quatre Mains (Brugge)
Les Eleveurs (Halle)
Station 3 (Kraainem)
De Gebrande Winning (St. Truiden)
Le 54 (Tongeren)
Bistro Bis (Tongeren)

 

Brussel:

Mon Fou de Mari (St Agatha Berchem)
Car Bon (Ixelles)
La Charcuterie (St Gillis)

 

Wallonië:

Au gré des Saisons (Achet)
Le Victor (Arlon)
Gaston Vouzote (Dottignies)
Robertissimo (Embourg)
Pépite – Cave à manger (Namur)
Vino Vino (Namur)
La Maison Thai (Pessoux)
Le Coin des Saveurs (Verviers)

 

Uiteraard kan je ook nog altijd in de 136 andere uitstekende adressen terecht in België. Je ontdekt de volledige selectie in de speciale Bib Gourmand Benelux gids, te koop voor de prijs van € 17,95.

 

Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.471 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Een must-visit: de nieuwe Bib Gourmand restaurants van 2020!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0