Gebakken scampi’s in tomaten feta saus

door | nov 3, 2014 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept

Ik ben heel sociaal. Letterlijk, ik zou babbelen “tegen een hond met een hoedje op” (oude, West-Vlaamse uitspraak van mijn moeder), maar ook figuurlijk. Ik gebruik alle social media kanalen om mijn recepten, reviews,… te verspreiden én om zelf inspiratie op te doen. Ik ben actief op Google Plus, heb een Facebook pagina, een Twitter account, een Pinterest account en sinds kort ook een Instagram profiel. Ik volg hierop iederéén die schrijfsels of foto’s deelt van en over eten. En zo kwam ik dit recept tegen. Het zag er zo smakelijk én simpel uit dat ik niet kon wachten om het te proberen. Je hebt er géén ingrediënten en geen tijd voor nodig. Allez, bij manier van spreken, he, mannekes…

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes look, geperst
2 blikken van 400 g gepelde tomaten in blokjes
Een handje verse peterselie, gehakt
1 el verse dille, gehakt
500 g rauwe scampi’s, gepeld en ontdarmd
Peper en zout naar smaak
100 g feta, verkruimeld

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200° C.

Verwarm de olie in een ruime, ovenbestendige pan op middelgroot vuur. Voeg de ui toe en zet aan tot de ui zacht wordt. Dit duurt 3 à 5 minuten. Voeg de look toe en bak verder tot de look zijn aroma afgeeft. Dit duurt zo’n 30 seconden.

Voeg de tomaten toe en draai het vuur lager. Laat sudderen gedurende 5-10 minuten of tot de sappen een beetje indikken.

Haal de pan van het vuur. Roer er de kruiden, scampi’s en feta door en kruid met peper en zout naar smaak. Zet de pan in de oven en bak, zonder deksel, tot de scampi’s gaar zijn. Dit duurt zo’n 10 à 12 minuten.

Serveer meteen. Geef er Frans of Italiaans stokbrood, pasta of rijst bij.

Bron: recept van Simply Recipes.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

10 Reacties

  1. Jochen Vandeven

    Ziet er goed uit. Zou de scampi's wel eerst snel en hevig aanbakken. Dan effe uit de pan halen om ze nadien terug bij het geheel te doen zoals je zegt. Kwestie van je pan alvast de nodige smaken mee te geven bij het stoven van de ajuin.

    Antwoord
  2. Peggy Bogaerts

    Mmmm, dat ziet er lekker uit ! Ik zocht nog iets voor eind van de week klaar te maken en na een werkdag lijkt dit me ideaal

    Antwoord
  3. Onlie Mie

    Kan er iets makkelijker en dan ook nog lekker zijn? Heerlijk klinkt dit!

    Antwoord
  4. Myriam Minne

    Faye, dit recept is normaal voor 4 personen (als je er rijst of pasta bij serveert!), maar is zo lekker dat wij deze hoeveelheid zonder problemen met 3 opaten… 😉

    Antwoord
  5. Cecile Van Lerberge

    Was voor deze avond……heeft enorm gesmaakt! was gemaakt voor 2 personen maar gelukkig was ik alleen 🙂

    Antwoord
  6. Hap & Tap

    Ja lekker he Cecile? Je kan hier blijven van eten. 😉
    Liefs
    Myriam

    Antwoord
  7. Lana

    Ik ga het vandaag maken!
    Ik volg je al enige tijd en doe hier veel inspiratie op! Ga zo door!
    Groetjes uit nederland.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ooh dat doet me veel plezier! Succes en smakelijk, Lana!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebakken scampi’s in tomaten feta saus

by Myriam time to read: 1 min
10
%d bloggers liken dit: