- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gebakken scampi’s in tomaten feta saus

Ik ben heel sociaal. Letterlijk, ik zou babbelen “tegen een hond met een hoedje op” (oude, West-Vlaamse uitspraak van mijn moeder), maar ook figuurlijk. Ik gebruik alle social media kanalen om mijn recepten, reviews,… te verspreiden én om zelf inspiratie op te doen. Ik ben actief op Google Plus, heb een Facebook pagina, een Twitter account, een Pinterest account en sinds kort ook een Instagram profiel. Ik volg hierop iederéén die schrijfsels of foto’s deelt van en over eten. En zo kwam ik dit recept tegen. Het zag er zo smakelijk én simpel uit dat ik niet kon wachten om het te proberen. Je hebt er géén ingrediënten en geen tijd voor nodig. Allez, bij manier van spreken, he, mannekes…

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes look, geperst
2 blikken van 400 g gepelde tomaten in blokjes
Een handje verse peterselie, gehakt
1 el verse dille, gehakt
500 g rauwe scampi’s, gepeld en ontdarmd
Peper en zout naar smaak
100 g feta, verkruimeld

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200° C.

Verwarm de olie in een ruime, ovenbestendige pan op middelgroot vuur. Voeg de ui toe en zet aan tot de ui zacht wordt. Dit duurt 3 à 5 minuten. Voeg de look toe en bak verder tot de look zijn aroma afgeeft. Dit duurt zo’n 30 seconden.

Voeg de tomaten toe en draai het vuur lager. Laat sudderen gedurende 5-10 minuten of tot de sappen een beetje indikken.

Haal de pan van het vuur. Roer er de kruiden, scampi’s en feta door en kruid met peper en zout naar smaak. Zet de pan in de oven en bak, zonder deksel, tot de scampi’s gaar zijn. Dit duurt zo’n 10 à 12 minuten.

Serveer meteen. Geef er Frans of Italiaans stokbrood, pasta of rijst bij.

Bron: recept van Simply Recipes.

Related Post