Chocolademousse met speculoos slagroom

Met de regelmaat van de klok krijg ik producten thuisgestuurd om uit te testen. Het liefst ga ik met die producten aan de slag in een recept. Ikzelf zou het maar niks vinden, mocht ik een blog volgen en de blogster schrijft dat ze heel lekkere sardientjes of tomaten geproefd heeft. Ik zeg zomaar iets. En dus wil ik dat zelf ook niet doen. Met alle gevolgen vandien: soms gebeurt het dat een product 6 maand of langer moet ‘wachten’ tot ik ermee aan de slag kan gaan: so many things to do, so little time. Dat was het geval met de artisanale traditionele speculooskoekjes die Delhaize me toestuurde. Wat ik zou maken, wist ik al direct: chocolademousse met speculoos slagroom met de Delhaize koekjes erover verkruimeld. Alleen ontbrak de tijd: altijd dringender dingen te bloggen, (pers)reisjes te maken,… Tot afgelopen zondag: manlief naar de Ronde van Vlaanderen, zoonlief naar zijn vriendin en ikzelf had, na een fietstochtje van 50 km (mijn training voor de Stelvio is eindelijk gestart!) een zee van tijd om dit te maken én te fotograferen.

Er zijn honderden, wat zeg ik duizenden recepten voor chocolademousse. 313.000 (!) resultaten krijg je als je in Google chocolademousse intikt. Maar ik denk dat er maar weinig recepten zijn waarvoor je slechts 2 ingrediënten nodig hebt: geen room, geen suiker, enkel eieren en chocolade. Om de mousse toch een zoete twist te geven, komt er dus een flinke toef speculoos slagroom op. De verkruimelde speculooskoekjes maken het geheel helemaal af. Zijn ze niet om uit te lepelen, mijn glaasjes? 😉

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Nodig voor 6 personen

Voor de chocolademousse:
5 eieren
180 g pure chocolade

Voor de speculoos slagroom:
20 cl volle room (minimum 35%)
50 g mascarpone
1 el speculoospasta
3 speculooskoekjes

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Bereiding

Voor de chocolademousse:
Scheid de eiwitten van de dooiers. Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.

Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers een voor een toe, terwijl je krachtig klopt.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade. Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.

Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.

 

Voor de speculoos slagroom:
Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe. Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.

Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse. Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Bron: recept van de blog Amuses Bouche.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Chocolademousse met speculoos slagroom

by Myriam Minne time to read: 2 min
10
%d bloggers liken dit: