Hap en Tap logo zonder streep

Chocolademousse met speculoos slagroom

6 apr 2016 | Dessert, Zoet

Met de regelmaat van de klok krijg ik producten thuisgestuurd om uit te testen. Het liefst ga ik met die producten aan de slag in een recept. Ikzelf zou het maar niks vinden, mocht ik een blog volgen en de blogster schrijft dat ze heel lekkere sardientjes of tomaten geproefd heeft. Ik zeg zomaar iets. En dus wil ik dat zelf ook niet doen. Met alle gevolgen vandien: soms gebeurt het dat een product 6 maand of langer moet ‘wachten’ tot ik ermee aan de slag kan gaan: so many things to do, so little time. Dat was het geval met de artisanale traditionele speculooskoekjes die Delhaize me toestuurde. Wat ik zou maken, wist ik al direct: chocolademousse met speculoos slagroom met de Delhaize koekjes erover verkruimeld. Alleen ontbrak de tijd: altijd dringender dingen te bloggen, (pers)reisjes te maken,… Tot afgelopen zondag: manlief naar de Ronde van Vlaanderen, zoonlief naar zijn vriendin en ikzelf had, na een fietstochtje van 50 km (mijn training voor de Stelvio is eindelijk gestart!) een zee van tijd om dit te maken én te fotograferen.

Er zijn honderden, wat zeg ik duizenden recepten voor chocolademousse. 313.000 (!) resultaten krijg je als je in Google chocolademousse intikt. Maar ik denk dat er maar weinig recepten zijn waarvoor je slechts 2 ingrediënten nodig hebt: geen room, geen suiker, enkel eieren en chocolade. Om de mousse toch een zoete twist te geven, komt er dus een flinke toef speculoos slagroom op. De verkruimelde speculooskoekjes maken het geheel helemaal af. Zijn ze niet om uit te lepelen, mijn glaasjes? 😉

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Nodig voor 6 personen

Voor de chocolademousse:
5 eieren
180 g pure chocolade

Voor de speculoos slagroom:
20 cl volle room (minimum 35%)
50 g mascarpone
1 el speculoospasta
3 speculooskoekjes

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Bereiding

Voor de chocolademousse:
Scheid de eiwitten van de dooiers. Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.

Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers een voor een toe, terwijl je krachtig klopt.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade. Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.

Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.

 

Voor de speculoos slagroom:
Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe. Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.

Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse. Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Bron: recept van de blog Amuses Bouche.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.700 andere abonnees

ARCHIEF

11 Reacties

  1. Katy

    Heb dit weekend dit resept gemaakt , het was super lekker!

    Antwoord
  2. lucien

    super en niet moeilijk

    Antwoord
  3. Mia Baeten

    Waar vind ik speculoospasta ?
    Mia

    Antwoord
    • Myriam Minne

      In elke Belgische supermarkt van het merk Lotus, in de rayon van de choco en zo.
      Succes!
      Myriam

      Antwoord
  4. Hilleke

    Was heel lekker, alleen vonden ze de chocolade mouse teveel op choco gelijken. Had iets smeuïger mogen zijn. Voor de rest super.
    Grts Hilleke

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Spijtig! Op de blog vind je nog andere recepten voor chocolademousse, Hilleke. Je kan altijd die eens proberen. 😉
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  5. Nadia

    Ziet er inderdaad lekker uit!
    Kan je de speculoospasta vervangen door speculooskruiden, en indien ja, hoeveel gebruik ik er van?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Nadia
      Dat kan inderdaad, al zou ik er dan ook wel wat suiker aan toevoegen. De chocolademousse bevat al geen suiker en de slagroom ook niet. Nu krijg je toch nog een beetje een zoete toets door de speculoospasta, maar als je die enkel vervangt door speculooskruiden, dan is die zoete toets ook weg.
      Hoeveel? Tjah, naar smaak zou ik zeggen. Proeven tot het voor jou OK is.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  6. RUTTEN FREDDY

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie of bij groot bezoek of bij vier uurtje te geven

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Chocolademousse met speculoos slagroom

by Myriam Minne time to read: 2 min
11