- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Nodig voor 6 personen

Voor de chocolademousse:
5 eieren
180 g pure chocolade

Voor de speculoos slagroom:
20 cl volle room (minimum 35%)
50 g mascarpone
1 el speculoospasta
3 speculooskoekjes

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Bereiding

Voor de chocolademousse:
Scheid de eiwitten van de dooiers. Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.

Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers een voor een toe, terwijl je krachtig klopt.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade. Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.

Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.

 

Voor de speculoos slagroom:
Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe. Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.

Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse. Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!

 

Chocolademousse met speculoos slagroom

 

Bron: recept van de blog Amuses Bouche.

Related Post