En of deze limoenmousse ook lekker was, vragen jullie zich af? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Maar aan de snelheid waarmee ze uit de koelkast verdwenen, gok ik op een “ja!”… 😉
Kommetjes met de aardbeien op de achtergrond is van Tokyo Design mij ter beschikking gesteld door Cook & Serve.
Nodig voor 4 personen
Voor de rabarbercompote:
4 stengels rabarber, in stukken van ca. 1 1/2 cm gesneden (schillen hoeft niet als je jonge en zachte stengels gebruikt)
50 g blonde rietsuiker
Voor de limoenmousse:
2 limoenen
2 blaadjes gelatine
2 el volle melk
2 eidooiers
4 eiwitten
1 snuifje zout
200 g mascarpone
4 el griessuiker + 1 tl extra
250 g aardbeien, gewassen en in reepjes of dobbelsteentjes gesneden
Enkele biscuits roses de Reims, vermalen tot poeder (of boudoirs)
Enkele groene pistaches, grof gehakt
Bereiding
Voor de rabarbercompote:
Doe de rabarberstukjes in een pot met de suiker en laat op een zacht vuurtje gedurende ca. 10 minuten sudderen tot je een compote bekomt. Laat afkoelen.
Voor de limoenmousse:
Laat de gelatineblaadjes weken in een ruime hoeveelheid koud water. Warm de melk op, knijp de gelatine uit en laat ze oplossen in de opgewarmde melk.
Klop de dooiers met de suiker tot de dooiers wit uitslaan. Voeg vervolgens de mascarpone en de gelatine toe.
Haal de zeste van de limoenen en pers het sap uit. Voeg zeste en sap toe aan de mascarpone.
Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw met 1 snuifje zout. Wanneer de eiwitten bijna stevig zijn, voeg je 1 tl suiker toe en klop nog verder gedurende 1 minuut. Vouw de eiwitsneeuw voorzichtig onder de limoencrème. Schep de limoenmousse in een spuitzak.
Stel nu je glazen samen. Ik gebruikte 4 glazen van 32 cl en de hoeveelheden waren perfect. Schep een flinke eetlepel rabarbercompote op de bodem van elk glas. Verdeel hierover de aardbeien (houd er enkele apart voor de afwerking). Voeg de rest van de rabarber toe. Spuit hierop de limoenmousse tot aan de rand van je glazen. Zet de glazen 2 à 3 uur in de koelkast of tot de mousse stevig wordt.
Bestuif de glazen net voor het serveren met poeder van de biscuits roses. Werk af met aardbeien en pistaches.
Bron: recept van de blog La Tartine Gourmande
Hallo! Dit dessertje ziet er super lekker uit en had ik graag gemaakt op oudejaar (midden in de winter, inderdaad). Zou dit ook lukken met rabarber uit de diepvries?
Alvast bedankt!
Dag Liesa
Dat kan zeker!
Succes en smakelijk!
Myriam
Hallo,
Kan de limoen ook vervangen worden door citroen?
Dat kan. Dan wordt het een citroenmousse. 🙂
Succes en smakelijk!
Hoi, dit dessert wil ik maken voor een etentje. Kan ik het gerechtje morgen maken en vrijdag serveren, of zakt de mousse dan in? Vraag twee, Hoeveel gram wegen uw blaadjes gelatine?
Dag Sophie.
Je kan het zeker morgen maken voor vrijdag. Wel in de koelkast bewaren tot gebruik.
Mijn blaadjes wegen 3 g / blaadje.
Succes en smakelijk!
Vandaag ga ik weer dit toetje maken ( al vijf keer gemaakt) het is een heerlijk recept. Vriendelijk bedankt:)
Wat leuk. Het doet me plezier dat het je smaakt, Sophie!
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie of bij groot bezoek te geven