Hap en Tap logo zonder streep
Mijn terugblik op 2021, een vooruitblik op 2022 en jullie top 10

Mijn terugblik op 2021, een vooruitblik op 2022 en jullie top 10

2 jan 2022 | Reviews, Varia

Wat een jaar. Wie dacht dat 2020 🤬 was en dat het in 2021 wel zou beteren, had het bij het verkeerde eind. Dat was voor mij niet anders. Ik verloor mijn geliefde moeder al op 3 januari nadat 3 weken eerder, op 17 december, op haar verjaardag nog wel, het vieze virus ook haar te pakken kreeg. Ik mag er nog steeds niet aan denken hoe ze in alle eenzaamheid in haar kamertje gevochten heeft als een leeuwin. 😢

2021 was ook het jaar waarin ik alsnog Tokyo Marathon zou mogen lopen, nadat die in 2020 uitgesteld was. Niet dus. Ik was net aan mijn 2de trainingsschema begonnen toen het nieuws kwam dat het niet oktober 2021 zou worden, maar maart 2022. In oktober begon ik vol goede moed aan trainingsschema nr 3, maar jullie kunnen het vervolg al raden. Het zal ook niet in 2022 zijn dat die felbegeerde Six Star medaille rond mijn nek zal bungelen. Geen idee of ik het kan opbrengen om tot 2023 te blijven trainen. Voorlopig blijf ik 3 keer per week netjes mijn kilometertjes malen, want ik heb me de halve marathon van Nuits St. George als tussendoel gesteld: een halve marathon in de Bourgogne. Lekker eten en vooral heerlijke wijntjes, er zijn slechtere doelen.

En nu ik het toch over 2022 heb, dat wordt het jaar waarin ik de 10de verjaardag van mijn blog ga vieren. Ik wil dit doen met 10 “fans/followers” op 1 mei. Die dag valt goed dit jaar: op een zondag en dus ideaal om een mooi menuutje samen te stellen. Wanneer en hoe ik de winnaars ga kiezen, daar ben ik nog niet over uit. Dat wordt dus nog vervolgd.

En voor de rest, blijft mijn voornemen van een jaar geleden ook nu van kracht: “Gewoon #bluvngoan zoals ik bezig ben zeker? Misschien iets minder dwangmatig en iets minder perfectionistisch. Dat is mijn goed voornemen voor 2021. Mezelf ook even rust gunnen, moet kunnen.” Dat even rust nemen, dat heb ik waargemaakt. Afgelopen zomer ging de blog 3 weken met congé, voor de allereerste keer. Dat “minder perfectionistisch” blijft een werkpuntje. 😅

Jullie top 10 van het afgelopen jaar

In 2021 waren jullie van de partij, al was dat vanaf de maand mei wat minder dan in 2020. Logisch ook. Na de lockdown had iedereen knaldrang, overal behalve in de keuken blijkbaar. Maar die iets lagere cijfers in mei, juni, juli, september, oktober en november, maakten jullie ruimschoots goed in december. In december waren jullie met niet minder dan 98.595 unieke bezoekers (volgens Google Analytics, volgens WordPress waren jullie zelfs met 108.500) op zoek naar inspiratie voor jullie eindejaarsfeesten. Ik zag ook heel wat foto’s passeren van ‘mijn’ gerechten. Ongelooflijk bedankt daarvoor!

Dit waren jullie favoriete recepten in 2021, van 10 tot 1.

Op 10 de zalige zalmtartaar (3.413 views).

Zalige zalmtartaar

Op 9 de krokante gamba’s met Aziatische groentesalade en sesamvinaigrette (3.582 views).

Krokante gamba’s met Aziatisch aangemaakte groentesalade en Oosterse sesam vinaigrette

Op 8 de finger lime mousse met witte chocolade ganache (3.615 views).

Finger lime mousse met witte chocolade ganache

Op 7 het kerstdessert met witte chocolade (3.633 views).

Kerstdessert met witte chocolade

Op 6 de panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje (3.665 views).

Op 5 het buikspek en coquilles met een Hollandaise van sambai en beurre noisette (3.901 views).

Buikspek en coquilles met een Hollandaise van Sambai en beurre noisette

Op 4 de tiramisu 2.0 (5.104 views).

Op 3 de brioche met gerookte paling, kaviaar en zure room (5.642 views).

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Op 2 en een totale verrassing voor mij de Pornstar Marini (11.644 views).

Pornstar Martini

En jullie onbetwistbare nummer 1, mijlenver voor de rest, de bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin (18.011 views).

Als ik deze recepten bekijk, dan zit er, met uitzondering van de brioche en de cocktail, niet echt een poepsimpel recept tussen. Met andere woorden, ondanks het ‘uitdagende’ (alles is relatief, natuurlijk) niveau, zijn jullie toch fan van deze recepten. Waarmee ik graag nog even terugkom op een opmerking die ik onder mijn Kerstmenu 2021 kreeg van Lonneke. Volgens haar had ik mijn lat (te) hoog gelegd. Wat vinden jullie? Ik heb me alvast voorgenomen om daar waar mogelijk makkelijke(re) alternatieven te bieden en/of te vertellen waar ik mijn ingrediënten koop, want dat blijkt ook een lastige. Overschakelen naar “dagelijkse kost” ga ik sowieso niet doen. De meer culinaire recepten zijn net wat me onderscheidt van mijn vele collega’s. Maar als jullie dus tips voor me hebben, shoot!

En terwijl ik dit aan het typen ben, komt er ineens een uitdaging voor mezelf in me op: regelmatig een haalbaar recept delen van een sterrenchef. Lijkt me wel leuk! Ik maak morgen alvast de lekkerste puree van de wereld, nl. die van Joël Robuchon en er staat ook een hapje op de planning van Jean-Georges Vongerichten, een Franse driesterrenchef met 43 restaurants wereldwijd.

Rest me alleen nog jullie een fantastisch 2022 te wensen met veel kook- en bakplezier!

Liefs.

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.373 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

22 Reacties

 1. Ginette

  De allerlekkerste wensen gewenst voor het nieuwe jaar.
  Het is elke dag genieten van jouw heerlijke recepten.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Ginette, voor jou ook een heel fijn 2022 met veel kook- en bakplezier!

   Antwoord
 2. Els De Pauw

  Beste wensen Miriam!
  Wat ben ik blij met je blog!
  Altijd prachtige bordjes die een grote inspiratie voor mij zijn.
  Maar vergeet idd af en toe de pauzeknop niet😁.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Een beetje me-time is heel belangrijk, al geniet ik wel van het koken en bakken, hoor. Anders zou ik het al geen 10 jaar volhouden. Maar minder dwangmatig. Niet meer elke woensdag, vrijdag en zondag.

   Antwoord
 3. Sofie

  Fijne wensen voor het nieuwe jaar . Ik geniet al menig jaar van je culinaire blog en ben van plan het te blijven doen . Van goede voornemens gesproken ? En ja Miriam onthaast ook maar af en toe eens . Alles kan, niks moet !

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat is waar, Sofie en dat verlies ik te vaak uit het oog. Da’s mijn goed voornemen voor 2022. Ga ik een weekendje weg, dan ga ik het weekend ervoor niet proberen om snel snel recepten te maken zodat de blog niet stilvalt. Valt hij eens een dag of een paar dagen stil, dan is dat maar zo. De wereld stopt niet met draaien. 🙂
   Fijn 2022!

   Antwoord
 4. joan

  Ik wil graag een foto sturen, hoe doe ik dat?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Joan,
   Een foto sturen lukt helaas niet.
   Je kan je foto sturen via mail, of naar mijn Facebook pagina of Instagram account. Of zelfs via What’s app. Je vindt al mijn contactgegevens op de “Dit ben ik” pagina.
   Groetjes,
   Myriam

   Antwoord
 5. Bram B

  Beste Myriam,

  Allereerst, de beste wensen voor 2022.
  Daarnaast, geniet ik al bijna twee jaar van jouw geweldige recepten. Als ontzettend fanatiek hobbykok vind ik het geweldig om jouw culinaire creaties na te maken. Alle gerechten die ik tot nu toe heb gemaakt (en dat zijn er nogal wat) zijn tot nu toe perfect gelukt. Af en toe is het zeker een uitdaging, maar des te leuker is het resultaat!

  Ik vind het fijn om te horen dat er af en toe een winkel of alternatief zal worden aangeboden. Als Nederlander is het soms best een zoektocht naar een specifiek onderdeel (al is die zoektocht ook wel een leuk onderdeel).

  Al met al wil ik zeggen, keep up the good work! Zodra wij eters krijgen, is hap-en-tap het eerste wat ik raadpleeg! Dank daarvoor.

  Culinaire groetjes!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Bram,
   Hoe fijn is dit! En wat leuk dat je even de tijd neemt om te reageren. Zo weet ik wat er “leeft” bij mijn volgers.
   Heel veel kook- en bakplezier in 2022!
   Liefs,
   Myriam

   Antwoord
 6. Viviane Goethals

  Proficiat voor al je creaties en beste wensen van ons. We hebben je gemist om 12u. voor de bubbels…

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Haha, Viviane, ik ben een marmotje. Ik heb mijn slaap nodig (want wilde op nieuwjaar 20 km gaan lopen). Als ik te laat in mijn bed lig, dan ben ik ’s anderendaags “geen mens”.
   Maar we doen die drink gewoon nog eens over overdag. Ik ben altijd te vinden voor bubbels!

   Antwoord
 7. Nicole

  Hallo,
  Hele fijne wensen voor 2022!!
  Ik ben nog maar kort hier.
  Maar vind het erg leuk dat ik je site gevonden heb.
  Vind het erg leuk om net even dat extraatje te doen tijdens t koken met jouw recepten. En er zijn maar weinig recepten te vinden in het nederlands van dit kaliber.
  Sommige moet ik inderdaad overslaan omdat ik (nog) niet aan de ingrediënten kan komen of zelf geen vervanging weet. Wie weet lukt me dat in te toekomst zelf wel. Het is fijn dat je rekening ermee wil houden en dat is al heel wat. Hoe dan ook ik ben van plan om je recepten te blijven lezen en gebruiken. Vind t geweldig!!!

  Groetjes Nicole

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Oooh wat lief, Nicole!
   Ik ben alvast heel blij dat je mijn blog ontdekt hebt. Hoe meer volgers, hoe leuker ik het vind. Want schrijven zonder gelezen te worden, is ook maar niets. 😉
   Ik wens je een fantastisch 2022 toe!

   Antwoord
 8. Regina

  Ook voor jou een gelukkig en vooral gezond 2022 !! En dat we ook dit jaar weer kunnengenieten van al die lekkere kookrecepten . Alvast bedankt !

  Antwoord
 9. Marinette

  Vanuit nederland ook een gelukkig en culinair 2022!
  Kijk iedere week weer uit naar je recepten
  Blijf maar lekker op dit niveau doorgaan.

  Als ik wat eenvoudiger wil ( wat zonder meer ook lekker is) vind ik die ook wel.
  Gr marinette

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Marinette,
   Daar denk ik net zo over. Sites en blogs genoeg voor eenvoudige recepten: Dagelijkse Kost, Libelle Lekker, Colruyt,… en ga zo maar door.
   Al ga ik wel proberen om het voor iedereen haalbaar te houden.
   Ik wens je een heel fijn 2022!
   Myriam

   Antwoord
 10. Axelle

  Mijn beste wensen voor 2022, Myriam!
  Ik laat je graag weten dat ik voor mijn kerstdiner niet minder dan 5 van je recepten (er zaten ook 3 hapjes bij) heb gebruikt. Mijn gasten vonden het niet alleen overheerlijk, maar ook origineel en prachtig gepresenteerd. Daarom, een dikke merci voor alle recepten (met mooie foto) die je telkens met ons deelt. Ik kijk al uit naar wat komen zal !

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Axelle,
   Wat fijn! Heel erg bedankt om me dat te laten weten.
   Veel kook- en bakplezier in 2022!
   Liefs,
   Myriam

   Antwoord
 11. Robert

  Dank je wel voor al je inspanningen en weekend kook marathons het afgelopen jaar. Kijk vol verwachting uit naar waarmee je ons het komend jaar wéér mee gaat verrassen.
  Gr Robert

  Antwoord
 12. Inge Beele

  Alvast een culinair 2022 toegewenst! Ik ben alvast terug curieus naar de receptjes 😍, fan van de foto’s, de verhalen, de inspiratie en de mooie bordjes!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Inge,
   Dat doet me heel veel plezier. Ik doe nog even door dan. 😉
   Happy New Year!
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mijn terugblik op 2021, een vooruitblik op 2022 en jullie top 10

by Myriam Minne time to read: 3 min
22