Hap en Tap logo zonder streep
Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

16 apr 2021 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Miserie, miserie! Voor mijn 2de recept als ambassadrice voor Boursin (mijn eerste recept vind je hier), dacht ik eerst om een hartig lentetaartje te maken. Ik was via Pinterest op een pagina gekomen waar wel meer dan 10 leuke taartjes stonden waarin ik Boursin kon verwerken. Zo gezegd, zo gedaan, maar deze Piet Precies was niet content met het taartje: het was een beetje scheef en daar kon ik niet mee leven. Dus gooide ik het over een totaal andere boeg en koos voor deze bladerdeegring met avocado, zalm, braambessen en Boursin.

Ik kwam op Instagram al een aantal van deze ringen tegen (een met filodeeg en tonijn, een met bladerdeeg en kalfstartaar en een met kruimeldeeg met zalm) en wilde er zelf ook mee aan de slag voor die bladerdeegring het wereldwijde web overspoelt. Zo gezegd, zo gedaan. En deze keer is deze Piet Precies wél content. Als het aantal reacties op mijn Instagram account waarop ik deze foto al deelde in mijn stories een voorbode is van het succes van dit recept, dan is er een mooie toekomst voor weggelegd. Slechts 5 ingrediënten (allez, min of meer) en 1 verbluffend resultaat, dat kan niet anders dan aanslaan!

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Een héél eenvoudig recept.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 bakring van ca. 11 cm

Ingrediënten
  

Voor de bladerdeegring:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Bakspray

Voor de vulling:

  • 1 Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden
  • 2 avocado's
  • 200 g gerookt zalmhaasje
  • 1 bakje braambessen
  • 1 scheutje room
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Cress en/of scheuten naar keuze voor de afwerking

Instructies
 

Voor de bladerdeegring:

  • Verwarm de oven voor bij 200° C.
  • Snijd het vel bladerdeeg in repen van ca. 3 cm breed.
  • Klop de eidooier los met een klein beetje water.
  • Strijk de repen bladerdeeg in met de dooier en prik goed in met een vork. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
  • Spray de bakring goed in en drappeer de bladerdeegreep er mooi rond.
  • Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
  • Laat de bladerdeegring afkoelen voor je hem van de bakring haalt.

Voor de vulling:

  • Snijd de avocado in blokjes en besprenkel onmiddellijk met citroensap tegen het verkleuren. Kruid met peper en zout.
  • Snijd het gerookt zalmhaasjes in blokjes.
  • Leng de Boursin aan met een klein scheutje room en klop op. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  • Schik alles in de bladerdeegringen zoals op de foto, werk af met takjes cress en of scheuten en serveer meteen.

Notities

Een oventemperatuur tussen de 180° C en 220° C is voor bladerdeeg het beste, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw oven.
Trefwoord avocado, bladerdeeg, Boursin, gerookte zalm, zalm, zwarte sesamzaadjes

Bron: recept gerealiseerd in samenwerking met Boursin. Lees mijn disclaimer hier.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

35 Reacties

  1. Christel De Doncker

    Zeer mooi gepresenteerd Gerechtje .
    Bladerdeegring wat vastplakken met Boursin op het bord dat het niet verschuift? Ga ik zekers eens maken.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ja, dat kan je doen. Bij mij bleef de ring eigenlijk vrij goed staan. Ik stond er zelf verbaasd van. ?

      Antwoord
      • Patrick

        Hoe groot is de ring die je gebruikt hebt?

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Ik schat dat die 12 of 14 cm diameter had, als ik het me goed herinner.

          Antwoord
        • Sophie

          Ik heb dit geprobeerd maar mijn bladerdeeg wordt veel plofferiger. Hierdoor is het veel lastiger om te laten staan en heel breekbaar. Heb je tips?
          Pizza deeg werkte beter maar is wel minder lekker.

          Antwoord
          • Myriam Minne

            Je moet het bladerdeeg écht goed inprikken. Met een vork goed aandrukken, hoe meer, hoe beter, zodat het niet gaat bladeren.

    • Regine

      Zeer mooi maar mijn bladerdeeg blijft plakken aan de ring alles gedaan zoals in het respect! Wat voor spray gebruikt u? En zijn dit speciale ringen??

      Antwoord
      • Myriam Minne

        Nee hoor, geen speciale ringen. Ik gebruik gewone bakspray. Heb je het bladerdeeg heel hard ingeprikt. Echt met je vork hard duwen zodat je gaatjes in het deeg ziet. Het deeg mag (bijna) niet rijzen.

        Antwoord
  2. Marina Grosemans

    Dit is echt een top gerecht, mooi, speciaal +nog makkelijk te maken… dank je wel om het te delen!!!

    Antwoord
    • Janneke

      Hoi! Wat een lekker recept! Helaas springen mijn bladerdeeg ringen open op de plek waar ik ze aan elkaar heb gemaakt. Heb je een tip? Hoeveel overlap van bladerdeeg had jij op de plek waar je de ring sluit?

      Antwoord
      • Myriam Minne

        Plak je de uiteinden aan elkaar met eidooier? Goed inprikken is sowieso de boodschap.
        Ik had een overlap van pakweg 2 cm.

        Antwoord
  3. Hennie van Heerden

    Ziet er prachtig uit!!

    Antwoord
  4. Bianca

    Ooh wat een mooi gerechtje! Heb je het bladerdeeg om de ring gedaan?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat staat toch duidelijk in het recept, Bianca:

      Spray de bakring goed in en drappeer de bladerdeegreep er mooi rond.

      Antwoord
  5. Lydia

    Hoe mooi weer Myriam ! Net gaan winkelen en morgen ga ik het ook maken !

    Antwoord
  6. Carin

    Ik heb het recept gemaakt en het smaakt heerlijk, perfect voor als je weinig tijd hebt. Maar ik kreeg het niet voor elkaar om de ring te laten staan dus als iemand nog een goede tip heeft?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Bij mij bleef hij gewoon ‘spontaan’
      staan. Heb je hem breed genoeg gemaakt?

      Antwoord
      • Carin van der Meij

        Ja ik heb het recept precies gevolgd. Misschien kan ik proberen om extra stukje deeg aan een zijde toe te voegen en deze wat plat te maken. Het proberen waard ?

        Antwoord
  7. susanne

    Hi, ik heb het vandaag gemaakt maar vond het heel lastig te stapelen in de ring. heb je daar een tip voor? leg je hem bv eerst plat en dat je hem daarna rechtop zet of zet je eerst de ring neer en vul je dan alles een voor een in de ring? Het is overigens een heerlijke combi

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Nee hoor, platleggen lukt niet, want dan valt alles eruit. Ik heb hem meteen rechtop gezet en er dan alle laagjes 1 voor 1 in gestapeld en dat lukte eigenlijk vrij goed bij mij.

      Antwoord
  8. Brenda

    Hoe groot is de lap bladerdeeg?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Mijn bakring had een diameter van 10 à 12 cm diameter, als ik het me goed herinner. Je moet het bladerdeeg (3 cm breed) dus rond die cirkel kunnen draperen.

      Antwoord
  9. Jenny gasseling

    Hallo denk je dat het ook lekker is met frambozen?
    Bedankt, ik ga het maken voor de kerst

    Antwoord
      • dionne van beek

        Bij mij blijft de bladerdeeg aan de ring vast zitten hoe kan ik dit oplossen?

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Met een scherp mesje lossnijden? Veel anders zit er niet op, vrees ik.

          Antwoord
  10. Jenny gasseling

    5 sterren
    Mijn ring is 8 cm doorsnee, volgende keer maak hem iets breder als 3 cm.
    Iedereen vond het prachtig, ik heb het met frambozen gedaan, erg fris. Het instappelen is inderdaad en beetje moeilijk.
    Mijn kleindochter die Banketbakster is zei, snij een heel klein beetje af aan de onderkant, zodat hij makkelijker staat, kan ook met een vierkante vorm, maar minder spectaculaire!
    Bedankt

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel voor je reactie, Jenny! Leuk om te lezen dat het in de smaak viel.

      Antwoord
  11. Ank van der Mark

    Ik heb de ringen gemaakt, nu nog de vulling! Dat doe ik vlak voor dat ik het op tafel zet.
    Wat een mooi recept, ik had het nog nooit gezien.
    Ik ga het serveren voor mijn kinderen, hebben dit volgens mij ook nog nooit gegeten, leuk hoor!!!

    Antwoord
  12. Ank

    Wat ook leuk is bij de ring, eetbare bloemetjes er erbij.
    Ik haal de eetbare viooltjes bij een familie die ze kweken in Middenmeer.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

by Myriam Minne time to read: 2 min
35