- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mijn terugblik op 2021, een vooruitblik op 2022 en jullie top 10

Mijn terugblik op 2021, een vooruitblik op 2022 en jullie top 10

Wat een jaar. Wie dacht dat 2020 🤬 was en dat het in 2021 wel zou beteren, had het bij het verkeerde eind. Dat was voor mij niet anders. Ik verloor mijn geliefde moeder al op 3 januari nadat 3 weken eerder, op 17 december, op haar verjaardag nog wel, het vieze virus ook haar te pakken kreeg. Ik mag er nog steeds niet aan denken hoe ze in alle eenzaamheid in haar kamertje gevochten heeft als een leeuwin. 😢

2021 was ook het jaar waarin ik alsnog Tokyo Marathon zou mogen lopen, nadat die in 2020 uitgesteld was. Niet dus. Ik was net aan mijn 2de trainingsschema begonnen toen het nieuws kwam dat het niet oktober 2021 zou worden, maar maart 2022. In oktober begon ik vol goede moed aan trainingsschema nr 3, maar jullie kunnen het vervolg al raden. Het zal ook niet in 2022 zijn dat die felbegeerde Six Star medaille rond mijn nek zal bungelen. Geen idee of ik het kan opbrengen om tot 2023 te blijven trainen. Voorlopig blijf ik 3 keer per week netjes mijn kilometertjes malen, want ik heb me de halve marathon van Nuits St. George als tussendoel gesteld: een halve marathon in de Bourgogne. Lekker eten en vooral heerlijke wijntjes, er zijn slechtere doelen.

En nu ik het toch over 2022 heb, dat wordt het jaar waarin ik de 10de verjaardag van mijn blog ga vieren. Ik wil dit doen met 10 “fans/followers” op 1 mei. Die dag valt goed dit jaar: op een zondag en dus ideaal om een mooi menuutje samen te stellen. Wanneer en hoe ik de winnaars ga kiezen, daar ben ik nog niet over uit. Dat wordt dus nog vervolgd.

En voor de rest, blijft mijn voornemen van een jaar geleden ook nu van kracht: “Gewoon #bluvngoan zoals ik bezig ben zeker? Misschien iets minder dwangmatig en iets minder perfectionistisch. Dat is mijn goed voornemen voor 2021. Mezelf ook even rust gunnen, moet kunnen.” Dat even rust nemen, dat heb ik waargemaakt. Afgelopen zomer ging de blog 3 weken met congé, voor de allereerste keer. Dat “minder perfectionistisch” blijft een werkpuntje. 😅

Jullie top 10 van het afgelopen jaar

In 2021 waren jullie van de partij, al was dat vanaf de maand mei wat minder dan in 2020. Logisch ook. Na de lockdown had iedereen knaldrang, overal behalve in de keuken blijkbaar. Maar die iets lagere cijfers in mei, juni, juli, september, oktober en november, maakten jullie ruimschoots goed in december. In december waren jullie met niet minder dan 98.595 unieke bezoekers (volgens Google Analytics, volgens WordPress waren jullie zelfs met 108.500) op zoek naar inspiratie voor jullie eindejaarsfeesten. Ik zag ook heel wat foto’s passeren van ‘mijn’ gerechten. Ongelooflijk bedankt daarvoor!

Dit waren jullie favoriete recepten in 2021, van 10 tot 1.

Op 10 de zalige zalmtartaar (3.413 views).

Zalige zalmtartaar

Op 9 de krokante gamba’s met Aziatische groentesalade en sesamvinaigrette (3.582 views).

Krokante gamba’s met Aziatisch aangemaakte groentesalade en Oosterse sesam vinaigrette

Op 8 de finger lime mousse met witte chocolade ganache (3.615 views).

Finger lime mousse met witte chocolade ganache

Op 7 het kerstdessert met witte chocolade (3.633 views).

Kerstdessert met witte chocolade

Op 6 de panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje (3.665 views).

Op 5 het buikspek en coquilles met een Hollandaise van sambai en beurre noisette (3.901 views).

Buikspek en coquilles met een Hollandaise van Sambai en beurre noisette

Op 4 de tiramisu 2.0 (5.104 views).

Op 3 de brioche met gerookte paling, kaviaar en zure room (5.642 views).

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Op 2 en een totale verrassing voor mij de Pornstar Marini (11.644 views).

Pornstar Martini

En jullie onbetwistbare nummer 1, mijlenver voor de rest, de bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin (18.011 views).

Als ik deze recepten bekijk, dan zit er, met uitzondering van de brioche en de cocktail, niet echt een poepsimpel recept tussen. Met andere woorden, ondanks het ‘uitdagende’ (alles is relatief, natuurlijk) niveau, zijn jullie toch fan van deze recepten. Waarmee ik graag nog even terugkom op een opmerking die ik onder mijn Kerstmenu 2021 kreeg van Lonneke. Volgens haar had ik mijn lat (te) hoog gelegd. Wat vinden jullie? Ik heb me alvast voorgenomen om daar waar mogelijk makkelijke(re) alternatieven te bieden en/of te vertellen waar ik mijn ingrediënten koop, want dat blijkt ook een lastige. Overschakelen naar “dagelijkse kost” ga ik sowieso niet doen. De meer culinaire recepten zijn net wat me onderscheidt van mijn vele collega’s. Maar als jullie dus tips voor me hebben, shoot!

En terwijl ik dit aan het typen ben, komt er ineens een uitdaging voor mezelf in me op: regelmatig een haalbaar recept delen van een sterrenchef. Lijkt me wel leuk! Ik maak morgen alvast de lekkerste puree van de wereld, nl. die van Joël Robuchon en er staat ook een hapje op de planning van Jean-Georges Vongerichten, een Franse driesterrenchef met 43 restaurants wereldwijd.

Rest me alleen nog jullie een fantastisch 2022 te wensen met veel kook- en bakplezier!

Liefs.

Myriam

Related Post