Hap en Tap logo zonder streep
Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

11 nov 2019 | Kookboeken, Reviews

Van de meeste keukens weet ik perfect aan wat ik me mag verwachten: de Franse keuken, de Italiaanse, de Japanse,… maar de Perzische keuken, neen, geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen. In eerste instantie zou ik ook direct vrezen voor een waslijst aan ingrediënten die bovendien moeilijk te vinden zijn. Dus toen ik het boek Parisa’s Persian Kitchen van Parisa Nobakht toegestuurd kreeg, was ik aangenaam verrast. Met slechts 5 ingrediënten tovert Parisa 50 eenvoudige én lekkere recepten op tafel. Bovendien kreeg ik 2 boeken opgestuurd, lees dus vooral verder en ontdek hoe je mijn 2de exemplaar in de wacht kan slepen.

 

Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

 

Over de auteur, Parisa Nobakht

Parisa is geboren in Teheran waar ze samen met haar moeder en grootmoeder de basics van de Iraanse keuken leert. Een van die beginselen is dat je de Perzische keuken nooit kan overhaasten. Er kan niets tippen aan een stoofpotje dat een hele nacht op het vuur heeft staan sudderen. Wanneer ze naar Nederland verhuist, is ze verplicht om met die traditie te breken: weinig tijd en dure energie nopen haar om haar kookstijl aan te passen. Het was dat of de Perzische keuken vaarwel zeggen. En zo ontwikkelt ze een kookstijl die snel en eenvoudig is met weinig ingrediënten. Al 7 jaar experimenteert ze en ontwikkelt ze met succes Perzische recepten naar Europese normen en maakt ze haalbaar voor iedereen.

 

Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

 

Over het boek, Parisa’s Persian Kitchen

Het Engelstalige boek is opgedeeld in 11 hoofdstukken: gemengde rijstschotels, cutlets, kebabs, stoofschotels, balletjes, kukus, soep, bijgerechten, brood, dessert en tahdig. Voor wie denkt dat cutlets koteletten zijn, die heeft het verkeerd voor. Pas op, ik was zelf ook totaal onwetend. Cutlets zijn een mix van groenten en gemalen vlees die tot platte schijven (zoals een hamburger) gevormd worden en die gebakken worden in olie. Kukus zijn eiergerechten en tahdig is vrij vertaald de ‘bodem van de pan’ (tah betekent bodem en dig betekent pan). Het is een verwijzing naar de knapperige laag rijst die ontstaat op de bodem van de pan tijdens het koken.

 

Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

 

Dankzij de 50 recepten van Parisa kan jij ook Perzische lekkernijen klaarmaken. En dankzij de wedstrijd op mijn Instagram account misschien zelfs helemaal gratis. Dus allen daarheen!

Niet gewonnen? Je kan het boek uiteraard ook gewoon kopen:

Titel: Parisa’s Persian Kitchen is te koop online.
Auteur en uitgever: Parisa Nobakht
Formaat: 196 mm x 247 mm – hardback
Aantal pagina’s: 195 pagina’s
Prijs: 27,99 euro
ISBN: 9789463457972

 

Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Parisa’s Persian Kitchen, Parisa Nobakht

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d