Hap en Tap logo zonder streep
Meliefste

Voor u ontdekt: restaurant Meliefste, een verborgen parel in Zeeland

7 nov 2016 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Ik vertelde hier al eerder over mijn zotte foodie-vriendinnen. Om de haverklap spreken we af en plannen we een uitje. Een constante: het moet om eten draaien. Oh ja, er is eigenlijk nog een constante: het mag best een eindje rijden zijn. Een restaurantje in Gent of een foodmarktje in Antwerpen? Bwah. Het mag iets meer (kilometers) zijn. Na ons bezoek aan Villa Augustus wist Christine nog een must-visit in Nederland. Was Villa Augustus een leuk en lekker adresje, dan is restaurant Meliefste van een totaal ander kaliber: dit is een zaak die op koers zit om hoge ogen te gooien bij Gault Millau en/of Michelin!

 

Restaurant Meliefste

 

Je vindt restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk (of all places!), een dorpje aan het Veerse meer, op een dik uur rijden van Zelzate. Op een doorsnee zaterdagmiddag in oktober is het er bijzonder rustig, in het dorpje én in het restaurant. Amper 3 tafeltjes zijn bezet, goed voor 7 personen in totaal, waaronder dus onszelf, 4 luidruchtige dames die een verjaardag te vieren hebben. Een ding is duidelijk: Meliefste is nu nog een verborgen parel, maar lang zal dat niet meer duren.

 

Restaurant Meliefste

 

Restaurant Meliefste, dat een onderkomen vond in het oorspronkelijke Veerhuis aan de jachthaven van Wolphaartsdijk, is het gastronomische walhalla van chef Thijs Meliefste (29). Thijs deed jarenlang ervaring op in de beste restaurants van Europa: zo kookte hij als souschef in Het Gebaar in Antwerpen en Katseveer bij Wilhelminadorp (beide hebben één Michelin-ster) én liep hij stage bij The Fat Duck (goed voor 3 Michelin-sterren) in London. Ook Mevrouw Meliefste, gastvrouw Anuschka, kan terugblikken op een parcours in sterrenzaken. Anderhalf jaar geleden was de tijd rijp om de sprong te wagen om ‘t Veerhuis dat in totaal vijftien jaar een Michelinster had en in 2009 de deuren sloot, nieuw leven in te blazen.

 

Restaurant Meliefste

 

Het oude pand werd bijzonder sfeervol heringericht. Op het bord geen à la carte gerechten, maar lokale en ambachtelijke producten in de vorm van een 4-, 5-, 6-, 7- of 8-gangenmenu (respectievelijk voor € 49,50, € 59,50, € 67,50, € 75,50 of € 82,50). Voor het bijpassende wijnarrangement betaal je € 6,50 per glas. De naam van het menu “Reflectie van de Natuur” lost de verwachtingen helemaal in: de jonge chef kookt puur volgens het aanbod van de natuur en de seizoenen. De gerechten zijn van excellente kwaliteit en zijn zeer mooi gepresenteerd. De bediening is snel en professioneel. Het plaatje klopt volledig.

 

Restaurant Meliefste

 

Ons gezelschap koos voor het 5-gangen menu. Als amuse kregen we achtereenvolgens een koekje met oude kaas en een crème van mimolette, een hapje op basis van pompoen met amandel, een tartelette met haring en gefermenteerde asperge en tot slot een cornetje met kippenlever, gel van algen en foreleitjes. De chef mist zijn start niet met deze indrukwekkende parade aan hapjes!

 

Restaurant Meliefste

 

Na de sterke start gaat Thijs door op zijn elan en imponeert met volgende gerechten:

Mossel, gefermenteerde rettich, dille, peer
***
Coquille, ui, eekhoorntjesbrood
***
Varkenswang, romesco, Aceto Balsamico
***
Wilde eend, zwarte bes, warmoes
***
Appel, beurre noisette, boerenjongens

De gerechten zijn stuk voor stuk puur en creatief, zeer bewerkt, maar altijd in evenwicht. Sublieme combinaties, echte smaakbommetjes!

 

Restaurant Meliefste

 

Meliefste, een naam/adresje om te onthouden! Van deze jonge chef en zijn vernieuwende keuken ga je nog horen. Trust me!

Update 09/10/2016: bovenstaande voorspelling is uitgekomend. Restaurant Meliefste is vanuit het niets de Gault Millau gids binnengedoken als een komeet met 16/20!

Restaurant Meliefste
Wolphaartsdijkseveer 1, 4471 ND Wolphaartsdijk
Tel: +31 (0) 113 581326
info@restaurantmeliefste.nl

Volg Meliefste op Facebook en/of op Instagram.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.549 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Eric Bracke

  Uw voorspelling is reeds uitgekomen … “Meliefste” is vorige week nieuw binnengekomen op plaats 100 in de Lekker top 500 (beste restaurants van Nederland).

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Ik moet dringend recensent worden, Eric. Ik begrijp niet dat Michelin of GaultMillau mij nog niet ontdekt heeft… Lol! 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Voor u ontdekt: restaurant Meliefste, een verborgen parel in Zeeland

by Myriam Minne time to read: 2 min
2