Hap en Tap logo zonder streep
Sergio + Serax = de max!

Sergio + Serax = de max!

31 okt 2016 | Culinews, Reviews, Varia

Een uitnodiging van Serax, mijn favoriete merk van tableware, voor de lancering van de nieuwe tafellijn Surface by Sergio Herman, gevolgd door een lekkere lunch van de hand van de topchef… daar offerde ik vorige week maar wat graag mijn allerlaatste halve dag verlof aan op! Dat Sergio meerdere pijlen op zijn boog heeft, dat is algemeen geweten: restaurants Pure C en The Jane, luxefrituren Frites Atelier Amsterdam (binnenkort ook in Antwerpen!), een rist kookboeken (waaronder heel recent nog Simple Food met 60 eenvoudige recepten voor thuis),… en daar kwam dus vorige week nog een extra pijl bij: zijn eigen servies.

 

Sergio + Serax = de max!

 

Sergio is in Cadzand een nieuw restaurant aan het bouwen en zoals elke doorsnee burger nieuwe meubels wil wanneer hij een nieuwe woonst betrekt, zo wilde Sergio graag een nieuw servies voor zijn nieuwe zaak. Dus klopte hij aan bij Serax, dé specialist in hoogwaardige tableware met o.a. de collectie van Pascale Naessens. Maar Sergio zou Sergio niet zijn, moest hij zich tevredenstellen met ‘alleen maar’ wat servies. Hij bruiste van de ideeën en wat oorspronkelijk een kleine lijn ging zijn, groeide uit tot een collectie met alles erop en eraan: naast de verbluffende en bijzonder uitgebreide serie met kopjes, schoteltjes, borden en schalen uit aardewerk met 3 verschillende uitstralingen (Camogreen, Rustybrown en Indigrey) werden ook nog glazen, ovenschalen, bestek, messen, snijplanken,… toegevoegd.

 

Sergio + Serax = de max!

 

Ruig en ongepolijst zoals Sergio zelf

Voor de kleuren en vormen liet de Zeeuwse topkok zich inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland met z’n ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden. Of zoals de chef het zelf stelde: “Mijn servies is niet gepolijst, want ik ben dat zelf ook niet”. Wat wel ‘gepolijst’ is, da’s de verpakking: het servies wordt verpakt in handgemaakte kartonnen doosjes én daarrond komt ook nog een linnen tasje te zitten. Met andere woorden, aan alles werd gedacht tot in het kleinste detail. Surface is meer dan servies, het is een beleving. En ik? Ik wil alles! Gelukkig komt Kerst eraan. Ik weet al wat er op mijn X-mas wishlist zal staan… 😉

Meer weten? Je vindt de complete collectie hier.

 

Sergio + Serax = de max!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Sergio + Serax = de max!

by Myriam Minne time to read: 1 min
0