Hap en Tap logo zonder streep
Diabeet

Thomas Van de Water Diabeet

1 sep 2014 | Kookboeken, Reviews

Met de regelmaat van de klok zijn er collega-bloggers die de stap zetten van het on-line gebeuren naar de off-line wereld en een boek uitbrengen. Zo bracht Ann Vertriest van Photo-copy Ann een boek uit met slaatjes en ook de Yummyblogsisters, Els en Iris, stapten naar de uitgevers met niet één maar twee knappe naslagwerken: Brunch was het eerste, een jaar later gevolgd door Ingemaakt. Thomas Van de Water, begenadigd fotograaf en de man achter de blog Filet-Pur, wilde niet achterblijven en bracht Diabeet uit, een kookboek voor diabetici, maar bij uitbreiding gewoon voor iedereen die graag lekker (en gezond) eet!

Het aantal mensen met diabetes neemt hand over hand toe. Wie voor het eerst het verdict ‘diabetes’ hoort, denkt meteen: ‘nooit meer lekker kunnen eten’. Maar wat velen niet weten: het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Dat bewijst foodie én diabeet Thomas Van de Water met Diabeet, een boek met beproefde recepten die zich door de jaren heen gevormd hebben.

Van klassiekers tot frisse hedendaagse gerechten, van een eenvoudige soep over een smakelijk belegde boterham tot een feestelijke maaltijd of een heerlijk dessert.

Alle recepten werden gecheckt door Marianne & Iris, twee voedingsdeskundigen, die ook de voedingswaarden die achterin het boek te vinden zijn, hebben berekend.

De gerechten in Diabeet hebben als rode draad: evenwicht, een evenwicht tussen groenten, fruit, vis, vlees, koolhydraten,… en bovenal een evenwicht tussen gezond eten en genieten.

Eerlijk? Ik ben heel stiekem een beetje jaloers op al die bloggers die de stap naar een boek durven zetten. Er is een groot verschil tussen vluchtig on-line ‘zeveren’ en teksten en foto’s vereeuwigen op papier. Welnu, Thomas heeft dat laatste met glans gedaan. Figuurlijk, want het boek is op mat papier. De recepten zijn stuk voor stuk pareltjes om nog maar te zwijgen van zijn zelfgemaakte prachtfoto’s.

6 redenen waarom je Diabeet moet kopen, ook al ben je geen diabeet:
– De paginagrote foto’s brengen de gerechten sober, maar mooi in beeld: less is more. Bovendien zijn alle foto’s gemaakt door Thomas himself!
– Niet 1, maar 2 leeslinten in mijn favoriete kleuren: blauw en zwart! 🙂
– Gezond hoeft niet te rijmen met smakeloos en saai, de recepten in Diabeet brengen je spontaan aan het watertanden!
– Het boek werd inmiddels goedgekeurd door de Diabetes Liga!
– Thomas is gewoon een heel toffe pee(r) die het verdient om een bestseller te schrijven. Vergeet Pascale Naessens, Thomas Van de Water is de coming man!
– Bloggers die initiatief durven nemen, verdienen absoluut een duwtje in de rug én al zeker als die initiatieven er zo professioneel uitzien als waren het boeken van Jamie Oliver of Bill Granger!

Diabeet is verkrijgbaar in de boekhandel & speciaalzaken en online o.a. bij Bol.com en Proxis.
192 pagina’s.
Uitgegeven door Manteau.
Prijs: € 24,99.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.551 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Thomas Van de Water Diabeet

by Myriam time to read: 2 min
0