Hap en Tap logo zonder streep
Amacarons

De hemel op aarde bestaat…

7 sep 2014 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Je vindt ‘m in Gent, in de Voldersstraat. Je hoeft er dus niet eens ver voor te rijden. Er is zelfs een regenboog met meer dan 20 verschillende kleuren: van champagne rosé, tot vanille, chocolade, passievrucht, cappuccino, citroen, framboos, American cookie, cuberdon, banaan/chocolade, praliné, bosvruchten, groene munt, brésilienne, wafel, speculoos, amarena, peperkoek, appeltaart en last but not least saffraan!

 
 
Je raadt het al: na Sint-Niklaas en Wijnegem is dé macaronspeciaalzaak amacarons nu ook neergestreken in de Arteveldestad en schrijft zo verder aan het succesverhaal dat in 2011 begon in koffiebar ‘Morenos’ in Beveren. In plaats van een koekje kregen de klanten er een zelfgemaakte macaron bij de koffie. Het schuimgebakje viel zo in de smaak dat Moreno Adriaenssens, de chef-pâtissier en drijvende kracht achter de koffiebar, al snel de vraag kreeg of er niet enkele macarons mee naar huis konden genomen worden. Het hek was van de dam. In 2012 werd een webshop boven de doopvont gehouden en in 2013 was de eerste Belgische artisanale macaronwinkel een feit: de Ankerstraat in Sint-Niklaas was the place to be voor de liefhebbers van het luchtige amandelgebakje.

 

Het verhaal kreeg een vervolg toen amacarons in september 2013 een pop-up store in Wijnegem opende, die zo’n succes bleek te zijn dat het een tweede permanente vestiging werd. Als kers op de taart, of moeten we zeggen als ganache tussen de macaron, werd amacarons ook nog eens verkozen tot Beste Macaron Shop van België 2013.

Driemaal is (voorlopig) scheepsrecht met een derde winkel in de studenten- en toeristenstad Gent. Gelegen in het hartje van de stad én met een etalage waar je niet naast kan kijken, is ook het succes van deze zaak verzekerd. Maar amacarons zou amacarons niet zijn, moest het niet vernieuwend uit de hoek komen… En dus werd er op de bovenverdieping een heus trendy amacarons café ingericht!

Naast thee en koffie, kan je er ook terecht voor een club sandwich kaas of bacon of mozzarella of zalm, maar dat kan je in elk zichzelf respecterend eettentje. Wat maakt het amacarons café dan zo speciaal? Dat zijn de verschillende formules voor een verwenkoffie, maar vooral de afternoon high tea is een hoogvlieger met een mini quiche, mini bagel, mini club sandwich, scones, macarons, koekjes, pralines, zoetigheden en een kannetje thee! De ideale plek om zàlig na te genieten na een shopping spree in de omliggende winkelstraten, als je ’t mij vraagt.

amacarons
Voldersstraat 10, 9000 Gent
09 335 83 26
gent@amacarons.com
www.amacarons.com

Open van maandag t/m zaterdag van 10u tot 18u.
Gesloten op zondag.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. Peggy Bogaerts

  Super hé, hiervoor ben ik weeral blij dat ik een Sint-Niklazenaar ben 🙂 !

  Antwoord
 2. Céline S

  Leuk verslagje, ik was er ook en ben blij om ook jouw verslagje eens te lezen!

  Antwoord
 3. Stien

  Bij Amacarons ben ik nog niet geweest, maar voorlopig staan de macarons van Joost Arijs bij mij op de absolute nummer één!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

De hemel op aarde bestaat…

by Myriam time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: