Hap en Tap logo zonder streep
Donna Hay, Kerst het kookboek

Donna Hay, Kerst het kookboek

18 nov 2019 | Kookboeken, Reviews

Zeggen dat ik een kerstlover ben is een open deur intrappen. Ik ben DOL op kerst met àlles erop en eraan: de gezelligheid, de cadeautjes, het lekker eten. I LOVE IT! En ik hou ook van de kookboeken van Donna Hay. De fotografie, de recepten, vooral haar bakrecepten, zijn een grote bron van inspiratie voor me. (Denk maar aan de mokka-meringuetaart die ik onlangs nog maakte). Dus, wanneer Donna Hay een kerst kookboek uitbrengt, dan ben ik er als de kippen bij: dat MOET ik hebben. Wel, mijn conclusie: kan ik dan vanaf nu tot en met 24 december congé krijgen, baas? Pleeeeeeaaaaaaassssssssseeeeeee! Want ik kan zo maar 40 recepten vinden die ik wil maken. Ik hoef niet eens moeite te doen.

 

Donna Hay, Kerst het kookboek

 

Het boek Kerst het kookboek van Donna Hay is opgedeeld in 2 grote onderdelen: feest en verwennerij. In feest legt Donna Hay uit hoe je ham, kalkoen, varkensvlees, kreeft en pastinaak bereidt. Hiernaast komen ook nog Quick Fix – snelle – recepten voor hapjes en bijgerechten. In het onderdeel verwennerij komt veel zoets aan bod: zo lees je hoe je kerstcake, christmas pudding, trifle, mince pies, shortbread en peperkoek bereidt. In het Quick Fix deel dat volgt komen noga, zuurstokken, koekjes en eetbare decoraties aan bod.

 

Donna Hay, Kerst het kookboek

 

In de hartige sectie komen vooral de typische Angelsaksische recepten aan bod: verschillende bereidingswijzen van geglaceerde ham, kalkoen uit de oven, gevulde kip, eend, enz. enz. Dus de echte Donna Hay recepten: eenvoudig, lekker, de pot op tafel en iedereen schept op, gezellig, warm, no nonsense,…

 

Donna Hay, Kerst het kookboek

 

Maar het zijn vooral de zoete recepten die mijn hartje sneller doen slaan: Christmas all the way zowel naar gebruik van ingrediënten toe als naar vormgeving. Zeg nou zelf: ijssandwiches van peperkoekmannetjes of hazelnoot-brandybostaart met creamcheeseglazuur afgewerkt met rendieren of brownie-kerstboompjes met rum en rozijnen,… daar word je toch instant vrolijk van? Ik in elk geval wel!

 

Donna Hay, Kerst het kookboek

 

En dan die foto’s. Wat zijn die mooooooooooooi! Zoals altijd bij Donnay Hay. Eenvoudig, heel weinig styling en toch zo f***ing mooi! Ik krijg er altijd spontaan het water van in de mond. ? En ja, zelfs bij de hartige recepten. Het krokant buikspek met pikante pruimensaus of de kalkoenrollade met ahorn-baconvulling of nog de eend met specerijen uit de oven in kersensaus,… nomnomnom! Door die eenvoudige styling ziet het er ook allemaal bijzonder haalbaar uit en wat het in de meeste gevallen ook is, wat dit echt tot een boek maakt dat iedereen zou moeten hebben, van beginnende hobbykok tot gevorderde foodlover. Trouwens, het is dan wel een boek voor kerst, maar van de recepten kan je heel het jaar rond genieten, hoor! Zo staat er bvb. een recept voor een zeevruchtenplateau op de barbecue in het boek. Ik zie mezelf op kerstavond niet bepaald barbecuen, maar Donna Hay is natuurlijk afkomstig van de andere kant van de wereld waar het zomer is in december. Waarmee ik dus wil zeggen: uit dit prachtboek kan je heel het jaar rond koken… of bakken!

 

Donna Hay, Kerst het kookboek

 

Titel: Kerst het kookboek is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Donna Hay
Uitgeverij: Unieboek l Het Spectrum
Formaat: 230 mm x 260 mm – hardback
Aantal pagina’s: 240 pagina’s
Prijs: 24,99 euro
ISBN: 9789000370276

 

Donna Hay, Kerst het kookboek

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Donna Hay, Kerst het kookboek

by Myriam Minne time to read: 2 min
0