Hap en Tap logo zonder streep
Donna Hay, Modern Baking

Donna Hay, Modern Baking

5 nov 2018 | Kookboeken, Reviews

Ik ben een onverbiddelijke zoener euh Pinner. Wanneer ik op Pinterest verzeild geraak en aan het Pinnen sla, dan staat er geen maat op. (Ik zit zelfs te Pinnen op het toilet tot het licht automatisch uitgaat. ?) Maar onlangs moest ik vaststellen dat een deel van mijn Donna Hay Pins niet meer naar het recept leidden. Paniek! Hoe moest ik nu die chocolade meringue cake bakken? Of de tiramisu-cheesecakes maken? Wat ik toen al vermoedde, bleek ook zo te zijn: de recepten werden van de site gehaald om in het nieuwe boek Modern Baking te worden opgenomen. Oef! Een pak van mijn hart. Echt!

 

Donna Hay, Modern Baking

 

Nu zou ik heel kort kunnen zijn over dit fantastische boek: kan ik vanaf morgen met pensioen gaan zodat ik elke dag élk recept uit het boek kan maken? Nu ja, aan die uitleg hebben jullie niets natuurlijk. Al zegt het in weinig woorden wel heel veel over dit boek: élk recept ziet er gewoon over-the-top lekker uit! Om nog maar te zwijgen over de foto’s. Wat. Een. Prachtige. Plaatjes.

 

Donna Hay, Modern Baking

 

Het boek, goed voor 399 bladzijden, is onderverdeeld in 5 hoofdstukken:

  • Chocolade
  • Karamel, toffee en koffie
  • Suiker en specerijen
  • Vruchten en bessen
  • Melk en room

Na de uitgebreide recepten met bovenstaande ingrediënten volgen er telkens “quick fix” recepten waarbij gebruik gemaakt wordt van kant-en-klare ingrediënten en ook een resem “fresh & light” recepten, waarbij de chocolade bv. vervangen wordt door rauwe cacao en de suiker door dadels of ongeraffineerde suiker. Evenveel smaak, minder schuldgevoel.

 

Donna Hay, Modern Baking

 

Met andere woorden, Modern Baking met taarten, koekjes en alles daartussenin heeft echt voor elk wat wils: voor bakkers (zoals ik) die niet terugdeinzen voor een uitdaging zijn er de omgekeerde ananas-gembertaart, de kokostartelettes brûlées met yoghurt en passievruchten, de karamelaffogatos met kaneelchurros, de chocoladecannelés,… Voor wie wel wil bakken, maar geen uren in de keuken wil doorbrengen, is er ook keuze genoeg: Irish Coffee affogatos, pina-colada-ijslolly’s, snelle custardtaartjes, snelle pindakoekjes gevuld met karamel,… En ook voor wie wel van een zoete zonde houdt zonder te zondigen is de keuze reuze: pindakaasfudge, amandelmelkcrêpes met geklopte ricotta, peer-bramencrumbles met hazelnoot, panna cotta’s van citroen en yoghurt met passievruchten,…

 

Donna Hay, Modern Baking

 

Als je maar 3 bakboeken in huis zou halen, dan kan ik je deze Modern Baking samen met Sweet en het Belgisch Bakboek ten stelligste aanbevelen. En? Zin gekregen om het boek te kopen? Misschien kan je het wel winnen! Surf als de bliksem naar mijn Facebook pagina en/of mijn Instagram account, ik geef op beide social media kanalen 1 Modern Baking weg. Deelnemen op beide kanalen is toegestaan. Succes! De 2 winnaars worden donderdag bekend gemaakt op de respectievelijke kanalen.

 

Donna Hay, Modern Baking

 

Titel: Modern Baking is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Donna Hay
Uitgeverij: Unieboek l Het Spectrum
Formaat: 273 mm x 226 mm x 40 mm – hardback
Aantal pagina’s: 400 pagina’s
Prijs: 35,00 euro
ISBN: 9789000360550

 

Donna Hay, Modern Baking

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Donna Hay, Modern Baking

by Myriam Minne time to read: 2 min
0