Hap en Tap logo zonder streep
High five voor de high tea met patisserie en porto!

High five voor de high tea met patisserie en porto!

19 nov 2018 | Culinews, Reviews

Dat ze in Porto de porto niet als aperitief (vergeet Carmen en Neroke en haar portoke!) maar eerder bij het dessert of tijdens een high tea drinken, dat wist ik al, want ik was een van de happy few die ooit een bezoekje mocht brengen aan de wijngaarden en -kelders van Graham’s. En dat dit ongelooflijk lekker is, wist ik dus ook. Toen ik een uitnodiging kreeg om die perfecte pairing van zoet en porto nogmaals te gaan proeven vlakbij mijn deur twijfelde ik niet, ik cancelde mijn afspraak bij de kapper en reed naar dé patissier en chocolatier van Gent, Joost Arijs, in 2013 door de restaurantgids Gault & Millau nog uitgeroepen tot beste patissier van België. Daarvoor loop ik graag al eens een week met een onverzorgd kapsel rond… ?

 

High five voor de high tea met patisserie en porto!

 

6 Grapes + 10 year Old Tawny = 1 Perfect Afternoon High Tea

Wel, ik werd niet teleurgesteld. Wat een fijne combinaties kregen we voorgeschoteld: 4 top patisserietjes, 4 dito pralines en 3 prachtige porto’s, een 6 Grapes, een Tawny, de signature blend van Graham’s, en een 10 Year Old Tawny. Onze taste buds werden ‘op de proef gesteld’. We werden uitgedaagd om de perfecte match te zoeken. Gelukkig waren er geen goede of foute antwoorden. Oef! Mijn persoonlijke favorieten? Met stip op nummer 1 het appeltaartje in combinatie met de Tawny. Mijn nummer twee: het chocolade bommetje met de 6 Grapes. Zot he, dat ik appel verkies boven chocolade? Die had ik totaal niet zien aankomen…

 

High five voor de high tea met patisserie en porto!

 

En het goede nieuws is: jullie kunnen dit ook meemaken! Want van 26 november t/m 8 december wordt de  Afternoon Port Week gelanceerd, na de Graham’s Port Week (waar ik vorig jaar nog aan meewerkte in de keuken van Invincible) een nieuw idee ontsproten aan de creative mind van marketingdame Isabel Monteiro.
places to be zijn stuk voor stuk gerenommeerde zaken die zich onderscheiden omwille van de kwaliteit van hun producten, maar evenzeer door hun stijlvolle kader. Ze bevinden zich in het hart van een bruisende stad, maar eens je deze plekken binnenstapt ervaar je een authentiek gevoel van warme gezelligheid en rust:

Hotel De Orangerie, Kartuizerinnenstraat 10, 8000 Brugge
Ma-zon: 14:00 – 17:00 (reserveren verplicht)

Alice, Onderbergen 6, 9000 Gent
Di-vrij: 8:30 – 17:30, zat: 9:00 – 18:00, zon: 9:30 – 14:30

 

High five voor de high tea met patisserie en porto!

 

Domestic High Tea, Lange Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen
Woe-zat: 8:30 – 18:00, 1e zondag van de maand open

Joost Arijs, Vlaanderenstraat 24, 9000 Gent
Ma-zat: 9:00 – 18:30

 

High five voor de high tea met patisserie en porto!

 

Allen daarheen, zou ik zeggen!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

High five voor de high tea met patisserie en porto!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0