Hap en Tap logo zonder streep
Praline van foie gras met chocoladecoulis

Praline van foie gras met chocoladecoulis

14 dec 2015 | Hapjes

Deze praline van foie gras (of faux gras) is klaar in een handomdraai en da’s letterlijk te nemen.

Zo, Yoast is ook weer tevreden nu. Yoast is mijn nieuwe vriendje. Alhoewel… we hebben eerder een haat-liefde verhouding, moet ik zeggen… Sinds ik overgeschakeld ben naarΒ WordPress voor mijn blog (ipv Blogspot) heb ik een plugin, Yoast genaamd, die erop toeziet of ik wel alles volgens het boekje doe om hoog te scoren in de zoekmachines. Als ik flinkΒ mijn best doe, krijg ik van Yoast een groen lichtje. Als hij mijn inspanningen voor verbetering vatbaar vindt, dan krijg ik een oranje bolletje. En vindt hij dat ik in mijn teksten teveel afwijk van het “focus trefwoord” –Β in dit geval dus praline van foie gras – dan krijg ik een rode kaart.

Aangezien ik uiteraard schrijf om zoveel mogelijk gevonden en gelezen te worden, streef ik dus altijd naar “groen licht”. Maar anderzijds vind ik het ook wel eens fijn om niet over het “focus trefwoord” te schrijven en gewoon mijn leven te vertellen. Over het feit dat ik al meer dan een jaarΒ niet meer loop en dat enorm mis bv. Of over mijn stijgende liefde voor Club Brugge. Die twee dingen gaan trouwens hand in hand, heb ik de indruk: hoe minder ik mijn energie kwijt kan in het kilometers malen, met hoe meer energie ik supporter voor blauw-zwart. Als ‘we’ winnen, ben ik heel uitgelaten en als ‘we’ verliezen, ben ik wat korter van stof, laat ik stellen. En als de ‘concurrentie’ wel wint, dan wordt het helemaal erg. Sinds donderdag is het dus het laatste geval. Maar zoals het een echte supporter betaamt, ben ik er vast van overtuigd dat het volgend weekend terug beter wordt. En dat we dit jaar kampioen worden. Dat ook ja. πŸ˜‰

Zo en dan nu over naar de orde van de dag: deze praline van foie gras. Ik kreeg deze week een pakketje met de hand geoogst zout toegestuurd van Saltverk. Zout van topkwaliteit is nog zacht uitgedrukt en dat zeg ik heus niet omdat ik het kreeg! Je opent een potje en de geur komt je tegemoet: gerookt beukenhout bij de Birch Smoked Salt variΓ«teit bv. Maar het was vooral de Liquorice Salt die mijn aandacht trok. “Uitermate geschikt voor gebruik in desserts en cakes, maar ook bij foie gras. Wees niet bang om ermee te experimenteren.” staat er te lezen op de website van het artisanale zout. Aangezien ik niet bang ben voorΒ een experimentje, ging ik op zoek naar een recept van ganzenleverΒ in combinatie met chocolade en botste op deze praline van foie gras. Een heel geslaagd experiment! Vraag dat maar aan mijn gasten die dit zondag mochten proeven. πŸ™‚

 

Praline van foie gras met chocoladecoulis

 

Nodig voor 6 pralines

200 g foie gras
100 g notenmengeling

Voor de coulis:
20 cl bouillon
10 cl porto
20 g fondant chocolade (70%)
Versgemalen peper
Zout (in mijn geval dus het Liquorice Salt van Saltverk)

 

Werkwijze

Maak eerst de chocoladecoulis. Breng de bouillon en porto aan de kook en reduceer tot de helft. Voeg de chocolade toe en roer tot alle chocolade is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de noten fijn en rooster in een steelpan. Maak met behulp van 2 theelepels balletjes van de foie gras. Ik deed dit gewoon met mijn handen. Wentel de bolletjes foie gras door de afgekoelde notenmengeling en houd koel tot gebruik.

 

Serveren

Teken een streep chocoladecoulis op een bord en leg er enkele pralines op.

 

Bron: recept van Njam.tv.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Leander taelman

    Beste,
    Welke foie gras wordt hiervoor gebruikt?
    Verse foie gras?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Nee hoor, Leander, ganzenleverpastei.
      Gewoon balletjes van draaien.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Mieke Deferme

        Beste Myriam,

        Wordt de chocoladecoulis warm of koud geserveerd?

        Alvast dank,

        Mieke Deferme

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Die wordt warm op het bord gelepeld maar mag dan afkoelen tot je het gerecht serveert. Zet de borden wel niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade te hard. Gewoon op kamertemperatuur is best.
          Succes en smakelijk!
          Myriam

          Antwoord
  2. Isabelle

    Welke bouillon wordt hiervoor dan gebruikt?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Isabelle
      Kalfsfond bv. is hiervoor perfect.
      Succes en smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Praline van foie gras met chocoladecoulis

by Myriam Minne time to read: 2 min
6