Hap en Tap logo zonder streep
Salsa Ruby, winnaar van de Graham's Blend Series Cocktail Competition 2024

Salsa Ruby, must-try cocktail voor deze zomer.

15 jul 2024 | Aperitief

Al voor het derde jaar op rij daagde Graham’s de Belgische bartenders en mixologists uit om een unieke cocktail te maken met hun porto’s. Porto is al lang niet meer het drankje dat onze grootmoeders op zondag als after-dinner drink uit hun barkast haalden. Het gebruik van porto in cocktails creëert een geweldige smaakcombinatie omdat het, afhankelijk van de stijl, tegelijkertijd zoetheid, tannines en kleur kan toevoegen. Maar wat porto echt onderscheidt, is zijn vermogen om meerdere rollen te vervullen binnen één drankje. In plaats van meerdere ingrediënten te gebruiken, kan één fles porto zorgen voor zoetheid, spirits vervangen, gelaagde smaken introduceren en het alcoholgehalte van de cocktails temperen. Dit opent een wereld van mogelijkheden om unieke en smaakvolle cocktails te creëren.

Stijn Deschacht won de gouden medaille in de Belgische competitie met de Salsa Ruby, een cocktail op basis van de Graham’s Blend Series n° 12. Wie nu denkt dat Stijn een professionele bartender is, heeft het verkeerd voor. Hij is kok bij Bar Bulot én is de man achter de populaire podcast Over Eten. Kortom, de man àdemt eten en drinken. Ik kreeg een pakket met alle ingrediënten van deze award winning cocktail thuisgestuurd en haalde met plezier mijn shaker boven. Niet 1 keer, maar 2 keer! Ik proefde hem op zaterdag al voor om hem dan op zondag te shaken voor de vriendinnen. En of hij gesmaakt werd… door mezelf én door de vriendinnen! Het koken lukte daarna nog zo goed!

Salsa Ruby, winnaar van de Graham's Blend Series Cocktail Competition 2024

Salsa Ruby, het winnende recept van Stijn Deschacht:

Ingrediënten:
6 cl Graham’s Blend Serie N° 12
4 cl Nixta Licor de Elote
2 cl Ancho Reyes
2 cl verjus
3 druppels bitters

Voor de afwerking:
Chili Ancho chilivlokken
Graham’s Blend N° 5

Methode:
Laat voor de afwerking de chilivlokken weken in Graham’s Blend N° 5.
In een cocktailshaker met ijs, schud je de overige ingrediënten (behalve de bitters) tot deze goed gekoeld zijn.
Schenk de cocktail in een gekoeld glas, voeg 3 druppels bitters toe, garneer met de gerehydrateerde Chili Ancho en serveer.

Merci Alice Bown voor dit pretpakket… euh perspakket!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Salsa Ruby, must-try cocktail voor deze zomer.

by Myriam Minne time to read: 1 min
0