Hap en Tap logo zonder streep
Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham's Port Week

Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham’s Port Week

18 sep 2017 | Champagne, wijn & ander drinkbaar lekkers, Reviews

Vorige week kon je hier al lezen hoe ik in Porto van een subliem menu genoot waarbij elke gang gepaard ging met de bijpassende porto. Ik ben me ervan bewust dat ik jullie deed watertanden en dat jullie kwijlend voor jullie scherm(pje) zaten met maar 1 wens: dit ook ervaren. Wel, ik heb goed nieuws: je hoeft niet halsoverkop een retourtje naar Portugal te boeken (dat mag natuurlijk altijd, ik houd jullie niet tegen om van de Portugese zon te gaan genieten), maar je kan dit ook hier bij ons ervaren (weliswaar in de regen en wind). In de maand november, meer bepaald van 13 tot en met 19 november, wordt immers al voor de 3de keer de Graham’s Port Week georganiseerd.

 

Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham's Port Week

The Graham’s Port Week, wasda?

Het concept van de Graham’s Port Week bestaat uit 2 fases. In eerste instantie worden de betere chefs en bartenders volledig ondergedompeld in de wereld van de porto tijdens een 3-daags verblijf in de regio van Porto, meer bepaald in de Graham’s Lodge te midden van de wijngaarden in de Douro vallei, de bakermat van deze befaamde Portugese wijn. Eens terug in België is het aan hen om een 3-gangenmenu samen te stellen dat tijdens de maand november ten minste 1 volle week op hun kaart komt te staan. Het doel is om, nadat de chefs de verschillende facetten van porto en de waaier aan mogelijkheden ervan ontdekt hebben, deze ervaring op hun beurt te delen met hun klanten.

Een van de leuke dingen voor de chefs én voor de klanten is dat ze als ambassadeur zo’n grote 4,5 liter fles met de Graham’s Aged Tawny 20 Years ter beschikking krijgen. Ik mocht die proeven en kan jullie verzekeren: hiervoor alleen al zou je naar de andere kant van ’t land rijden.

 

Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham's Port Week

 

Meet the 2017 Graham’s Ambassadors

Voor de editie 2017 konden volgende grote namen worden gestrikt:

  1. Mixologist Ran Van Ongevalle van de bar The Pharmacy in Knokke. Ran won onlangs nog de Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2017.
  2. Kenny Burssens van wijnrestaurant Invincible in Antwerpen, goed voor 14/20 in de Gault & Millau.
  3. Greet Verbeeck van restaurant Cachet de Cire in Turnhout.
  4. Isabelle Arpin, Franse chef maar werkzaam in Brussel, o.a. bij WY en Alexandre waar ze 1 Michelin ster in de wacht sleepte. Isabelle is momenteel op zoek om haar eigen restaurant te openen in Brussel. Ze kookte ook voor de Altano Picnic.
  5. Damien Di Lorenzo van La Ferme des Templiers in Dour (FR), winnaar van Comme Un Chef op de RTBF in 2013. Damien staat met 13/20 in de Gault & Millau.
  6. Lisa Calcus van Les Gribaumonts in Bergen. Lisa was Lady Chef of the Year in 2012 en heeft een score van 15/20 in de Gault & Millau.
  7. Chef aan huis Jeremy Girvan van GJ Cooking in Brussel.

 

Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham's Port Week

 

Ikzelf ben alvast van plan om een citytripje naar Antwerpen te maken om bij Kenny van Invincible langs te gaan. Kenny is geen onbekende voor mij (hij is lid van mijn marathonclub) en ik was al eerder te gast in zijn wijnrestaurant. Voor herhaling vatbaar, me dunkt en al zeker als hij me nu een glaasje van die 20-jaar oude porto uit zijn grote fles kan inschenken…

Waar zijn jullie van plan om een tafeltje te boeken tijdens de Graham’s Port Week? Ik ben reuzebenieuwd! #dtv

 

Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham's Port Week

De Graham’s Ambassadors van de voorbije edities

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Perfecte porto pairing proef je tijdens de Graham’s Port Week

by Myriam Minne time to read: 2 min
0