Hap en Tap logo zonder streep
Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

26 jun 2017 | Champagne, wijn & ander drinkbaar lekkers, Reviews

Altano. De naam doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen? Dat deed het bij mij ook niet. Tot ik hoorde dat de Altano wijnen tot dezelfde groep – Symington Family Estates – behoorden als de Graham’s porto. Toen gingen ineens alle klokken tegelijk luiden bij mij. Vorig jaar was ik samen met mijn dochter in Porto voor de Champions League wedstrijd van Club Brugge. Dat was geen succes en dus zwijg ik er maar snel over. Wat echter wél een succes was, was ons bezoek aan de portokelders én het restaurant van Graham’s. De porto, the food, de locatie, topklasse! Dus toen er een uitnodiging in mijn mailbox viel of ik op Pinkstermaandag een “picnic chic“, een exclusief “déjeuner sur l’herbe” door sterrenchef Isabelle Arpin met de wijnen van Altano wilde meemaken, hoefde ik geen 2 keer na te denken. Oui, oh que oui!

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

Place to be van de dag was de serre van Villa Créole in Rixensart. Klinkt chic, niet? Wel, dat was het ook! Het leek precies of mijn man en ik binnenstapten in het decor van een landelijk lifestyle magazine. De tuintafel was gedekt met een reusachtige schaal glanzende kersen, de flessen wijn stonden in koelemmers klaar, voor het hele gezelschap lagen strooien zonnehoeden klaar, want de Portugese zon, die was ook uitgenodigd, zo leek het wel.

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

We hadden amper de tijd om onze hoed op te zetten en de omgeving te verkennen of we kregen al meteen een eerste glas aangereikt: een fris wit wijntje, de Altano Douro Doc White 2015. Deze jonge en fruitige wijn, met aroma’s van citrus en exotisch fruit zoals lychee en passievrucht, laat zich bijzonder vlot drinken. Hierdoor is dit het ideale wijntje voor een warme zomeravond. Als amuse krijgen we eerst een gazpacho van tomaat en komkommer afgewerkt met een streepje extra virgin olijfolie. Maar het is vooral het volgende hapje dat me van mijn sokken blaast: een kwarteleitje met een espuma van asperges en miso. Oh boy!

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

Vervolgens worden we uitgenodigd aan het kleurrijke buffet, waar we de drie rode wijnen van Altano proeven: achtereenvolgens de Tinto (DOC Douro Red), de Biologico (Organic DOC Douro Red) en het neusje van de zalm, de Reserva (DOC Douro Red Reserva 2013).

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

De Tinto (DOC Douro Red) is een medium-bodied wijn met heerlijke aroma’s van fruit en bloemen, goede tannines en uitstekend in balans. De Tinto is meteen klaar voor consumptie, maar kan nog tot 5 jaar bewaard worden in je kelder.

De Biologico (Organic DOC Douro Red) wijn heeft aroma’s van verse pruimen en toetsen van bergamot, wilde bloemen, rood fruit en kruiden. Deze soepele, krachtige wijn met goede tannines is klaar om gedegusteerd te worden. Maar je kan hem evengoed nog even bewaren. Hij zal zich nog verder ontwikkelen op de fles.

De Reserva (DOC Douro Red Reserva 2013) is het paradepaardje van Altano. Deze donkerrode wijn is tegelijk complex en intens. Met toetsen van bloemen, maar ook met aroma’s van bramen, chocolade en kruiden. Deze monocepage 100% Touriga National kan nog een tiental jaar rijpen in je kelder.

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

De gezellige én lekkere maaltijd wordt buiten in schoonheid afgesloten met een zomers dessertbuffetje. Gegrilde abrikozen, een kom rode vruchten, yoghurt en crumble krijgen het gezelschap van een 10 jaar oude Graham’s Tawny portoA match made in heaven!

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

De Altano wijnen zijn verkrijgbaar bij Delhaize en zijn zeer schappelijk van prijs. De witte en rode kosten 5,89 EUR. Voor de biologische rode tel je 6,89 EUR neer. De Reserva neem je mee in je winkelkarretje voor 9,89 EUR. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

Altano wil zich profileren als dé wijn voor mooie momenten. Wel deze picknick was zo’n geslaagd #altanomoment. Bedankt Alice van Alice Bown voor de uitnodiging! Merci Isabelle Arpin voor de lekkere gerechten en last but not least, obrigado Altano voor de heerlijke wijntjes die ik mocht proeven.

 

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.549 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Francine

  Wij proefden al de Altano Douro White Wine 2016, nu in Delhaize verkrijgbaar. Een heel voortreffelijk aperitief-wijntje. Nu nog de rode …..

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Leuk om te lezen dat je de Altano wijntjes ontdekt hebt, Francine.
   Schol!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Een picknick als uit de boekskes dankzij Altano

by Myriam Minne time to read: 3 min
2