Hap en Tap logo zonder streep
75 jaar Roodeberg wijn, 25 jaar exclusief bij Colruyt Group, 100 jaar samen!

75 jaar Roodeberg wijn, 25 jaar exclusief bij Colruyt Group, 100 jaar samen!

1 jul 2024 | Champagne, wijn & ander drinkbaar lekkers, Reviews

Ik neem nooit de trein. Maar voor een exclusieve verjaardagslunch in restaurant Les Eleveurs in Halle, een lunch waarvan ik op voorhand wist dat er rijkelijk wat wijn zou vloeien, maak ik graag een uitzondering. (Trouwens, hoe handig is die app van de NMBS! Gewoon in real time weet je wanneer je trein komt en op welk perron. Een positief woordje voor de dienstverlening die zo vaak onder vuur ligt, is wel eens op z’n plaats). De emblematische Zuid-Afrikaanse Roodeberg wijn blaast dit jaar maar liefst 75 kaarsjes uit. Als je weet dat de wijn al 25 jaar exclusief in de winkels van Colruyt Group (Colruyt Laagste Prijzen, Spar, Okay) verkocht wordt, dan is dat toch een bijzondere verjaardag: 100 jaar samen!

75 jaar Roodeberg wijn, 25 jaar exclusief bij Colruyt Group, 100 jaar samen!

Voor deze gelegenheid worden kosten noch moeite gespaard. Nog voor we de lunch aanvatten, genieten we van een fris glas Roodeberg rosé op het pleintje voor Les Eleveurs. Het is mooi weer (ja, écht!) en Kris van Big Green Egg Belgium was opgetrommeld om onze eerste honger te stillen: oesters, gelakte prei en een goei vlezeke (sorry, ik weet niet meer wat het was: dat is zo wanneer ik enthousiast begin te socializen met collega bloggers). De lekkere rooksmaak van de gerechten van het grote groene ei past perfect bij de frisse, vlot drinkende rosé.

Roodeberg, van dag 1 een succesverhaal!

Nadien volgen de obligatoire bedankingen en felicitaties. Zo ontdekken we dat toen Colruyt 25 jaar geleden de Zuid-Afrikaanse wijn introduceerde, dat een primeur was voor ons land. De groep nam geen enkel risico en liet in het contract noteren dat, indien de wijn niet aansloeg, alle flessen zouden teruggenomen worden. Maar dat was dus nergens voor nodig. De rode wijn viel zo in de smaak bij de Belgen (toen mochten proevertjes nog in de winkel) dat al snel een witte en rosé volgden. Daar kwam ondertussen ook nog een Roodeberg Black bij. Een klassieke blend van Roodeberg met een twist. Een premiumversie die intenser is door het hout en de rijpe druiven die er de smaak van zoet vanille en gebrand hout aan geven, mijn persoonlijke favoriet!

75 jaar Roodeberg wijn, 25 jaar exclusief bij Colruyt Group, 100 jaar samen!

Een veelbelovende toekomst!

Wie denkt dat het wijnmerk dan nu op zijn lauweren kan/zal rusten, heeft het verkeerd voor. Wijnmaker James Ochse himself kwam van Kaapstad afgezakt om twee leuke nieuwtjes aan te kondigen. Zijn Zuid-Afrikaanse tongval katapulteerde me meteen terug naar mijn reis naar het mooie land 12 jaar terug (en dé directe aanleiding voor deze blog). De sympathieke man maakte dus niet 1, maar 2 zaken bekend, maar die mag ik jullie nog niet verklappen. Ik zou alleen maar zeggen: kijk in de maanden september en december uit naar Roodeberg in de winkels van de Colruyt Group. Ik zeg dat, ik zeg niets. 😉

Les Eleveurs, jullie bezoekje waard!

En dan kom ik graag nog even terug op de keuken en het restaurant Les Eleveurs in het algemeen. Ik schoof er hééééél lang geleden ooit eens de voetjes onder tafel toen Sofie Dumont nog de plak zwaaide in de keuken. Ondertussen hebben Julian & Annelies de zaak overgenomen. Julian is van Duitse origine, maar is vlot meertalig. Hij is vlot tout court! Hij schenkt wijn, zet borden in en geeft enthousiast uitleg over zijn visie: Les Eleveurs dompelt je onder in een lokale en seizoensgebonden keuken. Het beste van het culinaire erfgoed van het Pajottenland is nooit veraf! Ik kom met plezier nog eens terug.

Dan rest mij alleen nog Sylvie te bedanken van Schenk Benelux, de importeur van Roodeberg. Proost op de volgende 75 jaar vol wijnavonturen en onvergetelijke momenten! En uiteraard Stefaan en Liesbeth voor het fijne gezelschap.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

75 jaar Roodeberg wijn, 25 jaar exclusief bij Colruyt Group, 100 jaar samen!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0