Hap en Tap logo zonder streep
Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

17 mrt 2020 | Kookboeken, Reviews

Na Soep bij Janneke thuis en Stoven bij Janneke thuis is deze Desserts bij Janneke thuis al mijn 3de boek in de “bij Janneke thuis” reeks. Ik ben fan, da’s wel duidelijk, zeker? Nu kon Janneke geen beter moment uitkiezen dan deze periode van corona om dit boek uit te brengen, mijn gedacht. Nu we van Maggie met z’n allen “in ons kot” moeten blijven, is er geen beter tijdverdrijf thuis dan dessertjes te maken, mijn gedacht. En laat dit boek er vol van staan. Kwestie van met een zoete zonde de verveling (en groeiende frustraties om al dat gemis) te verdrijven.

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Het boek is onderverdeeld in niet minder dan 14 thema’s: rabarber, chocolade, crème brûlée, koffie, oud brood, 1 x deeg 4 x taart, tiramisù, yoghurt & kwark, kruiden, groente, pudding, ijs & parfait, crumble en rijst. 14 totaal verschillende ingrediënten of soorten dessert, 1 constante ze zien er allemaal even lekker uit. Wat maakt die mijnheer Janneke toch mooie foto’s! (Ik zou ook wel zo’n man willen i.p.v. ene die ‘alleen maar’ alles opeet). ?

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Het begint allemaal met desserts met de mooiste roze rabarber die je ooit gezien hebt: snelle rabarbertaart met vanillecrème, croissantpudding met rabarber, ovenrabarber,… Gelukkig is het rabarberseizoen (bijna) begonnen, want anders nog meer frustraties. ?

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Na mijn favoriete rabarber volgt meteen nog een favoriet: chocolade. In dit hoofdstuk komt uiteraard de obligate moelleux au chocolat aan bod, maar evenzeer een torta Caprese, een Franse chocoladetaart en een witte chocomoussecarré met frambozen. ???? Een emoji zegt in dit geval meer dan 1000 woorden. En dat Janneke een rasechte Nederlandse is, bewijst ze met haar chocoladebitterballen.

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Hierna is het de beurt aan de crème brûlée: naast de klassieke crème brûlée serveert Janneke een crème brûlée met bramen, een citroen-rozemarijn crème brûlée, een mokka crème brûlée, een bittere chocolade crème brûlée, een kwark crème brûlée en een crème caramel mocht uiteraard ook niet ontbreken.

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Daarna komt koffie aan bod als hoofdingrediënt. Wat dacht je van koffiecakejes met mokkaroom, espresso zabaglione, mokkabavarois of hazelnootgebakjes met mokkacrème? Voor een koffieleut als ik een bijzonder aantrekkelijk hoofdstuk!

Vervolgens is oud brood aan de beurt. Hoewel oud brood nu niet meteen sexy klinkt, tovert Janneke toch heerlijke desserts te voorschijn: neem nu de witte chocolade broodpudding of nog de pain au chocolat pudding. Man, man, man, hiervoor mag je me ’s nachts wakker maken!

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Het volgend hoofdstuk is gewijd aan taart: 1 x deeg, 4 x taart. Kruisbessentaart, tarte tatin met peer, crostata met kersen en citroen meringue, allemaal worden ze gemaakt met Janneke’s favoriete taartdeeg. Een deegje om binnenkort eens uit te proberen. Als ik nog bloem kan vinden tenminste. ?

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Dan volgt de tiramisù, nog zo’n toppertje! Chocoladetiramisù ‘in coppa’, frisse citroentiramisù tot en met een feestelijke bosvruchtencharlotte, je weet niet wat eerst gemaakt.

En ga dus zo maar door: élk hoofdstuk heeft minstens 1 recept, maar meestal veel meer die je onmiddellijk op tafel wil zetten en het goede nieuws is dat dat ook meestal snel kan, want je hebt er geen fancy ingrediënten voor nodig en de recepten zijn vrij eenvoudig.

 

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

 

Titel: Desserts bij Janneke thuis is te koop in de boekhandel of beter nog online.
Auteur: Janneke Philippi
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Formaat: 246 mm x 176 mm x 20 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 196
Prijs: 19,99 euro
ISBN: 9789045217987

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.484 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

 1. Andrea De Wit

  Heb het boek gekocht.
  Meer tijd om te experimenten.
  Vraagje als ze spreekt van gelatineblaadjes hoeveel gram?
  Of kan men naar de auteur mailen?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Groot gelijk! Kleine geluksmomentjes bij jou thuis.
   Ik vermoed dat een gelatineblaadje 2 gram weegt, maar ik zal het haar eens vragen. Moest het anders zijn, dan kom ik hierop terug.
   Veel plezier in je keuken en smakelijk!

   Antwoord
   • Myriam Minne

    Ondertussen heb ik Janneke al kunnen contacteren en een blaadje weegt om en bij de 1,5 g heeft ze me laten weten.
    Succes!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Janneke Philippi Desserts bij Janneke thuis

by Myriam Minne time to read: 2 min
3