Hap en Tap logo zonder streep

Christine Van Imschoot, 1 x koken = 3 x eten

22 jun 2015 | Kookboeken, Reviews

Druk. Drukker. Drukst! Full-time werken, de kinderen van school halen (en naar de balletles en/of de voetbaltraining voeren), snel snel boodschappen doen, huiswerken nakijken, koken, wassen, plassen, strijken en/of uren in de file staan zoals vandaag… En dan zwijgen we nog over het onkruid dat welig tiert in de tuin, het fitnessabonnement dat alweer weken ongebruikt op zak blijft en de familie en vrienden met wie er dringend moet bijgekletst worden… We kennen het allemaal dat gevoel: so many things to do, so little time. Zucht…

Gelukkig is er nu Christine Van Imschoot to the rescue! In haar nieuwe kookboek doet ze jou 26 x 3 recepten aan de hand waarmee je door slechts 1 keer te koken maar liefst 3 keer lekker én gezond kunt eten. Ideaal om te vermijden dat je naar een kant-en-klare diepvriespizza of -frikandel grijpt: budgetvriendelijk koken in no time. Hoe gaat het in zijn werk? Je kookt de eerste keer ruim voldoende, waardoor je nog 2 eenvoudige gerechten kunt bereiden, zoals soep, salade, een wrap of een snelle pastaschotel. Simpel, lekker en gezond, meer moet dat niet zijn!

Christine vertrekt steeds vanuit een bepaald basisingrediënt. Dat kan een groente zijn (zoals asperges, aubergine, pompoen,…), of vis (makreel, witte vis, zalm,…) of vlees (eend, kalkoen, lam,…). Daarmee maakt ze eerst een grote portie voor dag 1. Met de overschotjes gaat ze op dag 2 en 3 aan de slag. Schrik dat je 3 dagen na mekaar hetzelfde eet, hoef je niet te hebben! Alleen de basis blijft, de rest wijkt helemaal af. Promise!

Een paar concrete voorbeelden zeggen meer dan 1000 woorden. Op dag 1 maakt Christine bv. kipcurry klaar met rijst en chutney. Daarvoor gebruikt ze 10 kippenbillen. Ruimschoots teveel dus voor het recept dat berekend is voor 4 personen. Dag 2 maakt ze van de 2 kippenbillen met saus een kipcurrysoep. Dag 3 kiest ze voor bladerdeeggebakjes die ze maakt met de 2 resterende kippenbillen zonder saus.

Nog een voorbeeld? Dag 1 maakt ze makreel met zoete aardappelen en kerstomaten in de oven. Dag 2 maakt ze rillettes van makreel waarmee ze rijkelijk zuurdesemtoasts belegt. Op de derde dag opteert ze voor vissoep. Geef toe, 3 keer totaal iets anders dus. Allemaal even lekker. Allemaal even gezond.

Mooi meegenomen aan het boek van Christine is het handige boodschappenlijstje dat zelfs voor 3 dagen niet eens heel lang is! Geen moeilijke en/of dure ingrediënten, maar dagdagelijkse dingen die je in elke supermarkt vindt. Ook leuk zijn de tips die Christine er graag bij verklapt: ingrediënten toevoegen, weglaten of vervangen voor een (vegetarisch) alternatief.

Of het boek zijn beloftes waarmaakt, dat onderzocht niet Kobe van Volt, maar Nina van Het Laatste Nieuws. Haar verslag lees je hier (klikklik).

Drie goede redenen waarom je dit boek moet kopen, die krijg je van mij:
1. Dit boek kost net geen € 16 en da’s echt geen geld!
2. Dit boek is een must-have voor elke werkende moeder die haar gezin toch lekkere, gezonde en snelle gerechten wil voorschotelen.
3. De insteek is bijzonder origineel en de foto’s zijn prachtig. Na Food & the City heeft Christine weer een bestseller beet!

Het boek werd uitgegeven door Lannoo, telt 112 pagina’s en is verkrijgbaar in de boekhandel.
De mooie foto’s zijn van de hand van Heikki Verdurme.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.585 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Christine Van Imschoot, 1 x koken = 3 x eten

by Myriam time to read: 2 min
1