Hap en Tap logo zonder streep
Summer vibe

Summer vibes en sour cocktails op het dak van Brussel

15 jun 2015 | Events, Reviews

“Heeft u een vriend/vriendin of collega’s waarmee u echt nog eens wil praten maar die verslaafd is aan zijn/haar smartphone?! Nodig hen uit om je te vergezellen op het #DISaronnoCONNECT terrace. Daar staat jullie een verrassing te wachten. Reconnect met uw vrienden/collega’s. For real. Een dakterras met prachtig uitzicht over de stad, DJ, special guests en Disaronno Sour cocktails!”

Dit mailtje kreeg ik een tijdje geleden in mijn mailbox. Euh? Een gsm verslaafde vriendin heb ik niet. IK ben hier de verslaafde. Mijn gsm en ik, da’s een onafscheidelijk duo. Zie je de een, dan zie je de ander, want het ding bundelt constant rond mijn nek in een zakje. Ik ben een sociaal persoon. In real life, maar ook vooral op Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest en ja, zelfs Google Plus,… Ik ben een heavy addict. Ik moest dan ook even slikken. Een hele avond zonder mijn trouwe iPhone?

Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het van mijn terughoudendheid en ik sprak af met een vriendin die meteen enthousiast “ja!” zei op mijn uitnodiging. Doet ze altijd, trouwens. Als het maar eten en drinken is, dan is ze altijd heel snel om te bevestigen. Nu had ze mijn mail wel maar half gelezen en bleek dat haar man net 50 werd op de dag van het DisaronnoTerrace. Geen probleem. Die mocht ook mee. Zonder gsm. Gelukkig wel met fototoestel, want anders was dit maar een saai, fotoloos verslagje geworden van wat uiteindelijk een héél fijne avond werd!

De avondzon scheen uitbundig, het uitzicht over de skyline van Brussel was prachtig, de mensen waren mooi (en jong, ik denk dat wij het oudste gezelschap van de hele rooftop bar waren, maar we amuseerden er ons niet minder om) en de cocktails gingen zeer vlot binnen, terwijl de DJ van dienst de nodige summer-vibes over het terras verspreidde. Place to be was het dakterras van het MIM, het muziekinstrumentenmuseum, in Brussel. De cocktail die mij het afscheid van mijn smartphone deed vergeten, was de Disaronno Sour, de nieuwste trendy zomercocktail.

Want jawel, wanner je de Disaronno terraces binnenkomt, leg je je smartphone in een locker aan de ingang. Voor je je op het terras nestelt, passeer je door een sluiskamer waar de laatste post, check-in en foto gepost kan worden voor je breekt met de virtuele wereld. Op het terras herontdek je de oorspronkelijke betekenis van het woord “sociaal” en ervaar je het plezier van gezellig samenzijn zonder door je smartphone gestoord te worden.

Uiteraard kan je ook gewoon gezellig thuis van deze hippe cocktail genieten (en er een foto van posten op Instagram, Facebook,… ;-)). Vul een longdrink glas (of beter nog, een leuke bokaal) met ijsblokjes. Vul aan met 45 ml Disaronno en 30 ml versgeperst citroensap. Voeg een koffielepel suiker toe. Meng goed, werk af met partjes limoen. Serveer met een rietje.

Zelf ook zin gekregen om een avondje virtueel te disconnecten en zo het plezier te herontdekken van een face-to-face gesprek? Dat kan! De #DISaronnoCONNECT terraces strijken deze zomer nog neer in Antwerpen (in juli) en in Brussel (in augustus). De data van deze evenementen worden heel binnenkort aangekondigd op de website Disaronno.beoriginale.com

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.475 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Peggy Bogaerts

    Mmmmm, dat klinkt als een zeer lekkere cocktail ! Ik ben sowieso al niet echt gehecht aan die GSM, dus voor zoveel lekkers zou die snel opzij vliegen ;-).

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Summer vibes en sour cocktails op het dak van Brussel

by Myriam time to read: 2 min
1