Hap en Tap logo zonder streep
Champagnecocktail met passievrucht

Champagnecocktail met passievrucht

30 nov 2015 | Aperitief, Cocktails en tapjes

Eigenlijk is het geen champagnecocktail, maar een proseccococktail, maar 1. dat leest niet makkelijk met die 2 co’s na mekaar en 2. dat klinkt minder chic dan champagnecocktail.

Deze cocktail is trouwens het startsein van een blogmarathon. Normaal blog ik 4 keer per week: op maandag, woensdag, vrijdag en 1 keer in het weekend. Maar deze week ga ik élke dag bloggen. Het zit namelijk zo: ik kreeg de vraag van Carrefour of ik zin had om de receptjes van New Year’s Eve te ontvangen en om die thuis na te maken. Of course! Wat een vraag! We hadden bijzonder lekker gegeten op het ‘oudejaarsavondfeestje’ van Carrefour en ik zag het dus helemaal zitten om die gerechten thuis ook te maken. Maar alleen is maar alleen om te koken en te eten en dus trommelde ik twee vriendinnen op om me te komen helpen. Ik moest het geen twee keer vragen. Om klokslag 9 uur stonden ze zondag bij mij op de stoep en konden we erin vliegen.

Alvorens deze champagnecocktail te maken, maakten we (gelukkig) al een groot deel van de rest van het menu, want laat dit duidelijk zijn: door de toevoeging van de siroop en het passievruchtensap wordt dit een verraderlijk drankje dat heel (lees: veel te) vlot binnengaat. Het is pas nu, bij het tikken van het recept, dat ik besef dat ik de verkeerde siroop kocht: ik nam een flesje vlierbessensiroop mee, terwijl dat vlierbloesemsiroop moest zijn. Het drankje bij Carrefour was helemaal niet roze zoals het mijne… Hoe zeggen ze dat? Goed begonnen is half gewonnen? Nu het maakt niet echt uit: zowel met siroop van de bloesem als van de bes smaakt dit drankje opperbest!

Champagnecocktail met passievrucht

 

Ingrediënten

1 fles Prosecco
Het sap van een clementine
Het sap van 1 limoen
Het vruchtvlees van 1 passievrucht
1/4 van het sap van 1 pompelmoes
Vlierbloesemsiroop
Voor de decoratie: bosbessen en bramen

 

Werkwijze

Zet ongeveer 1 uur voor het opdienen de champagneglazen in de vriezer.

Pers het vruchtensap net voor het opdienen. Meng het geheel, ook het vruchtvlees van de passievrucht.

Plaats in elk champagneglas een bosbes op de bodem en voeg 2 cl van de vlierbessensiroop en het vruchtensap toe. Vul verder aan met prosecco.

Serveer onmiddellijk.

Bron: recept van Avocado van de Duivel of Les Mi’dinettes voor Carrefour.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Champagnecocktail met passievrucht

by Myriam Minne time to read: 1 min
0