Hap en Tap logo zonder streep
Oudejaarsavond 2015

Oudejaarsavond 2015 was een fijn feestje!

23 nov 2015 | Events, Reviews

Euh? Was? Moet dat niet zijn: “Oudejaarsavond 2015 wordt een fijn feestje!”? Nee hoor. En no worries: ik zit heus niet aan de drank! Het zit namelijk zo, op vrijdagavond 6 november, de avond waarop heel Vlaanderen aan de buis gekluisterd zat voor de finale van K3 zoekt K3, was ik uitgenodigd op de New Year’s Eve party van Carrefour. De uitnodiging kwam in een gouden envelop met 2 sparklers: personal invitation New Year’s Dinner by Avocado van de Duivel en Mi’Dinettes. Dresscode: feest. Adres: Les Filles in hartje Brussel.

Oudejaarsavond 2015

Hoewel ik eigenlijk helemaal geen fuifbeest (meer) ben, kon ik deze uitnodiging écht niet afslaan en dus trok ik in mijn little black dress  richting Brussel. Het was aan het miezeren, de files vielen dus dik tegen en uiteraard viel er geen parkeerplekje meer te bespeuren in de buurt van het feestje. Mijn humeur zakte onder nul. Bah! Was ik niet beter in mijn luie zetel blijven zitten om te kijken welke meisjes Karen, Kristel en Josje zouden opvolgen?

Oudejaarsavond 2015

Maar aangekomen bij Les Filles sloeg mijn humeur helemaal om. Ik werd er verwelkomd door een pak vrolijke collega-foodbloggers die al helemaal in feeststemming waren. De heerlijkste geuren prikkelden mijn neus. En last but not least ik kreeg meteen een champagnecocktail met passievrucht aangereikt door niemand minder dan Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Carrefour.

Oudejaarsavond 2015

De aankleding van het zaaltje was helemaal top met veel goud: slingers, gouden flessen, ballonnen, partyhoedjes en confetti. Met het aantal cocktails dat geschonken werd, steeg recht evenredig het aantal decibels. OK, OK, ik pleit ook schuldig. 😉 Bij het aperitief kwamen 2 bijzonder lekkere amuses. Vergeef me dat ik niet meer juist weet wat de eerste was: als de drank is in de man… euh vrouw. En bovendien ga je op oudejaarsavond toch niet zitten alles neerpennen? Foto’s maken daarentegen dat deed ie-de-reen. Een van de voordelen van foodbloggers ondereen: je kan en mag ongegeneerd foto’s maken van de bordjes. Een ras apart. 🙂

Oudejaarsavond 2015

De tweede amuse was een cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse, een heerlijk én feestelijk soepje dankzij het geitenkaasschuim uit de sifon. Terwijl wij aan het genieten waren, kookten Caroline, Diane en Nath dat het een lieve lust was. De eerste gang die ze ons voorschotelden was een niet zo klassiek zeevruchtenbuffet. Er viel van alles te proeven, o.a. Thaise krabkoekjes en gravad lax van zalm met rode biet.

Oudejaarsavond 2015

Het leuke aan deze werkwijze is dat het op die manier perfect mogelijk is om warme gerechten te serveren aan grote groepen. Bovendien eet iedereen waar hij/zij zin in heeft en hoef je geen rekening te houden met eventuele allergieën bij je gasten. Iedereen schept naar hartenlust op.

Oudejaarsavond 2015

Vervolgd werd met lamskroon met muntpesto en/of filet van ree, gepofte bietjes met komijncrumble en geitenkaas, flan van asperges en de lekkerste wilde champignonroomsaus die ik in mijn leven gegeten heb! Ik zou ze als soep opgelepeld hebben. En dat zeg ik niet snel van saus. Van een dessertje daarentegen… 😉

Oudejaarsavond 2015

Tussen de verschillende gangen door glipten we met z’n allen naar een aanpalend zaaltje waar de nodige feestattributen klaarlagen voor leuke selfies en foto’s.

Oudejaarsavond 2015

Er was ook nog een kaasbuffet – o.a. met keilekker ogende gegrilde camembert met broodbolletjes – voor het nagerecht op tafel verscheen, maar dat liet ik wijselijk aan mij voorbij gaan om nog een gaatje te laten voor de verrukkelijkste pavlova’s ever : een met citroencrème en rood fruit en een met hazelnoot en peer. Een overheerlijk einde van deze oudejaarsavond 2015, waarop we stilletjes aan aan het aftellen sloegen naar 2016.

Oudejaarsavond 2015

Zo. Ben ik erin geslaagd om jullie te doen watertanden? Dat was de bedoeling. (sarcastisch lachje). Maar ik heb ook goed nieuws: ik kreeg inmiddels de recepten netjes in mijn mailbox en ga ze heel binnenkort thuis maken, fotograferen en bloggen. Zo kunnen jullie thuis, als jullie dat willen, dit feestje helemaal nabouwen! Het wordt een uitdaging om de gerechten even lekker te maken als de drie dames. Ze hebben de lat hoog gelegd!

Oudejaarsavond 2015

Bedankt, dames van Walkie Talkie en Carrefour voor de organisatie van deze “oudejaarsavond 2015”.
Bedankt, Caroline, Diane en Nath voor de heerlijke gerechten.
Bedankt, David Pintens voor de foto’s!
#CarrefourNYE

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Oudejaarsavond 2015 was een fijn feestje!

by Myriam Minne time to read: 3 min
0