Hap en Tap logo zonder streep
Top 5 van 2015

De Top 5 van 2015: beste recepten en beste blogmomenten!

28 dec 2015 | Food, glorious food!, Reviews

Normaal deel ik hier elk jaar jullie top 5: de 5 meest bekeken recepten van het afgelopen jaar, maar dat ga ik deze keer niet doen. Hoezo? Doordat ik in november overgeschakeld ben naar een nieuwe website, zou dat betekenen dat ik alle oude pageviews op mijn oude blogspot zou moeten gaan opzoeken om die op te tellen met de pageviews op mijn nieuwe website. Veel te vermoeiend! Jullie zullen dus een jaartje “op jullie honger moeten blijven zitten” voor deze rubriek. De 2 andere onderdelen deel ik wel graag: mijn 5 favoriete recepten en mijn persoonlijke top 5 blogmomenten van het afgelopen jaar.

 

Mijn 5 toprecepten!

Geen sinecure om er maar 5 uit te pikken als je weet dat ik het afgelopen jaar een kleine 200 recepten geblogd heb. Deze top 5 komt er na veel twijfels, geschrap, toevoegingen, weer geschrap. Normaal ben ik nogal het kordate type dat snel knopen doorhakt, maar deze keer heb ik lang getwijfeld. Ik koop dan ook een joker. Ik geef een opsomming in willekeurige volgorde, maar zonder er echt een top 5 van te maken. Deal?

Ik ben gevallen voor deze Nemesis van chocolade met frambozensorbet. Ik ben een chocoholic. “A balanced diet is chocolate in both hands” is iets wat volledig van toepassing is op mij. Wel, deze Nemesis is subliem. Hier word ik helemaal happy van.

Nemesis van chocolade met frambozensorbet

 

En ook deze fazant, foie gras, zoete aardappel, gele wortel wist me het afgelopen jaar te bekoren. Dat doen eigenlijk alle recepten van David Selen waar ik 1 keer in de maand kookles volg. Pure producten, mooie presentatie, haalbaar ook thuis.

Fazant, foie gras, zoete aardappel, gele wortel

 

Onlangs nog bracht een soepje me in hogere sferen. Ik heb het ondertussen thuis al meermaals opnieuw gemaakt en heb er ook al gasten laten van meegenieten en die waren er ook meteen voor gewonnen: de cappuccino van aardpeer met geitenkaasmousse. Laat je niet afschrikken door de moeilijke terminologie. Het is een ‘gewoon’ soepje, maar o zo lekker!

Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

 

Nog zo’n toprecept van de hand van David Selen zijn deze Sint-Jakobsvruchten, mosselen, patisson en gepofte quinoa. Heerlijk en haalbaar!

Sint-Jakobsvruchten, mosselen, patisson, gepofte quinoa

 

En ja. Nogmaals chocolade. Ik kan het niet laten. Dit is zo eenvoudig – echt in 10 minuten klaar – en zo verdomd lekker met zo verdomd veel chocolade. Ach, kijk, ik zit terug te kwijlen voor mijn scherm bij het terugzien van deze chocolade sandwiches. Een must-make!

Chocolade sandwiches

 

Mijn 5 topmomenten!

Niet eenvoudig om er maar 5 uit te pikken… Hoe langer de blog bestaat, hoe drukker het wordt: alsmaar meer merken/PR-bureaus ontdekken mijn blog en sturen mij uitnodigingen. Leuk, leuker, leukst! Enig minpuntje: ik kom verlof tekort. Al mijn vrije tijd gaat op aan mijn blog. Maar ach, je hoort me niet klagen, zenne.

Op de 5de plek, het “oudejaarsavond” feestje van Carrefour, zeg maar een New Year’s Eve party maar dan wel eentje 7 weken te vroeg. Avocado van de Duivel en Les Mi’Dinettes kookten de pannen van het dak voor een 35-tal bloggers en blogsters in wat een Party met grote P werd.

#CarrefourNYE

 

Op de 4de plaats, het Nespresso Atelier. Een avondje topgastronomie van de hand van Thomas Locus van Bistro Margaux, goed voor 1 Michelin ster en 17/20 in de Gault&Millau. Verder werd ik er in de watten gelegd door bartender Ran Van Ongevalle, sommelier Yanick Dehandschutter en last but certainly not least meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis.

Nespresso Atelier

 

Verdiend derde is geworden mijn persreisje naar Parma vorige maand, waar ik op uitnodiging van het Consorzio del Prosciutto di Parma een bezoek mocht brengen aan producent Nuova Boshi. Het werd een reisje om duimen en vingers bij af te likken!

Parmaham: no crown, no glory!

 

Mijn op een na beste blogmoment van het afgelopen jaar, was mijn persreis naar de Calvadosstreek, waar ik op uitnodiging van Spirit France op bezoek mocht bij 3 distillerieën: Père Magloire, Boulard en Lecompte. Ik vierde er mijn 50e verjaardag én kreeg een flesje Calvados van 50 jaar cadeau. Een kleinood en herinneringen om te koesteren…

Calvados, het vloeibare goud

 

Onbetwiste nummer 1 is geworden mijn 7-gangen diner met 5 vriendinnen bij Tim Boury in Roeselare op uitnodiging van San Pellegrino. Herlees mijn blogartikel en je zal snappen waarom. Zie me stralen. 🙂

Tim Boury

 

Volgende events vielen nét uit de boot voor de top 5, maar deden het lang niet onaardig: de lancering van de nieuwe state-of-the-art champagne D’Rock in Brasserie Bru by Suzy, de dinner cruise van DKZ sur l’O en de Brita lunch bij Comme Chez Soi. Ik denk dat ik volgend jaar maar gemakshalve een top 10 ga maken i.p.v. een top 5… Want, ik heb best wel groot nieuws: the best is yet to come! Ik word nl. Neckermann ambassadeur!!! Eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen. Dat betekent dat ik binnenkort 3 maal een leuk reisje ga maken en daarover hier verslag ga uitbrengen, te beginnen met een 3-daagse naar Maastricht. Interesse in leuke lunchadresjes, hippe hotspots, foodplaces in Maastricht? Blijf me dan volgen!

Rest me alleen nog maar jullie een fantastisch 2016 te wensen met een goede gezondheid, veel geluk, liefde, succes en vooral plezier in alles wat jullie doen… en good food, of course!

Blijf me volgen op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram en hier uiteraard.

Liefs

xxx

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

 1. de tafelfee

  Dag Myriam,

  Geloof het of niet maar wij zijn juist terug van 2 dagen Maastricht, met een etentje in restaurant Rozemarijn. Een aanrader.
  Ik geloof dat er telepathie heerst!

  Antwoord
 2. Myriam Minne

  Goch! Dan waren wij daar tegelijkertijd of wat? Ik was er van zondag tot en met dinsdag. Waar sliepen jullie? Dju toch, hadden we dat geweten!

  Antwoord
 3. De tafelfee

  Myriam, wij waren er van maandagmiddag tot gisterenavond. Wij sliepen in het Hotel Theatre op het Vrijthof.Dus ja!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

De Top 5 van 2015: beste recepten en beste blogmomenten!

by Myriam Minne time to read: 3 min
3