Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

Bij de champagnecocktail van gisteren, komt een verrassende verrine: een cappuccino van aardpeer, extra feestelijk met een schuimlaagje van geitenkaas.

Of je deze cappuccino van aardpeer nu serveert als hapje of als volwaardige soep, scoren doe je zeker! Toen ik het proefde tijdens New Year’s Eve van Carrefour was ik al meteen verk(n)ocht: een fluwelen soepje dat door het schuimlaagje van geitenkaas sterallures krijgt. Bovendien is het klaar in no-time (en al helemaal als je een Thermomix hebt) en helemaal vooraf te bereiden: zowel de soep als de espuma. Je kan het soepje serveren in kleine kopjes, maar veel leuker is het om dat in (hittebestendige) glaasjes te doen. Zo zie je het laagjeseffect beter.

 

Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

 

Ingrediënten

500 g aardperen
200 g kastanjes (gekookt en vacuüm verpakt: 2 x 200 g)
1 ui
70 cl groentenbouillon
25 cl room
25 cl melk
Boter
Nootmuskaat, peper, zout

Voor de mousse:
75g verse geitenkaas
20 cl melk
20 cl slagroom
Zout, Espelettepeper

 

Bereiding

Schil de aardperen, snij ze in stukken en stoof ze samen met de gehakte ui aan in een beetje boter. Voeg de kastanjes toe en besprenkel met de bouillon. Breng aan de kook en laat het gedurende 20 minuten op een gematigd vuur pruttelen. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Mix het geheel fijn. Voeg de melk en room toe. Laat niet meer koken.

Voor de mousse:
Laat de melk koken. Voeg de verse geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en plaats het in de sifon met 2 gaspatronen. 
Bij het serveren, doe je eerst de soep in een kom, daarna voeg je de mousse toe. Bestrooi het geheel met de Espelettepeper.

 

Bron: recept van Avocado van de Duivel of Les Mi’dinettes voor Carrefour.eu

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

by Myriam Minne time to read: 1 min
6
%d bloggers liken dit: