Hap en Tap logo zonder streep
Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

1 dec 2015 | Hapjes, Soep

Bij de champagnecocktail van gisteren, komtΒ een verrassende verrine: een cappuccino van aardpeer, extra feestelijk met een schuimlaagje van geitenkaas.

Of je deze cappuccino van aardpeer nu serveert als hapje of als volwaardige soep, scoren doe je zeker! Toen ik het proefde tijdens New Year’s Eve van CarrefourΒ was ik al meteen verk(n)ocht: een fluwelen soepje dat door het schuimlaagje van geitenkaas sterallures krijgt. Bovendien is het klaar in no-time (en al helemaal als je een Thermomix hebt) en helemaal vooraf te bereiden: zowel de soep als de espuma. Je kan het soepje serveren in kleine kopjes, maar veel leuker is het om dat in (hittebestendige) glaasjes te doen. Zo zie je het laagjeseffectΒ beter.

 

Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

 

IngrediΓ«nten

500 g aardperen
200 g kastanjes (gekookt en vacuΓΌm verpakt: 2 x 200 g)
1 ui
70 cl groentenbouillon
25 cl room
25 cl melk
Boter
Nootmuskaat, peper, zout

Voor de mousse:
75g verse geitenkaas
20 cl melk
20 cl slagroom
Zout, Espelettepeper

 

Bereiding

Schil de aardperen, snij ze in stukken en stoofΒ ze samen met de gehakte ui aan in een beetje boter. Voeg de kastanjes toe en besprenkel met de bouillon. Breng aan de kook en laat het gedurende 20 minuten op een gematigd vuur pruttelen. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Mix het geheel fijn. Voeg de melk en room toe. Laat niet meer koken.

Voor de mousse:
Laat de melk koken. Voeg de verse geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en plaats het in de sifon met 2 gaspatronen. 
Bij het serveren, doe je eerst de soep in een kom, daarna voeg je de mousse toe. Bestrooi het geheel met de Espelettepeper.

 

Bron: recept van Avocado van de Duivel of Les Mi’dinettes voorΒ Carrefour.eu

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

ARCHIEF

12 Reacties

  1. Katrien

    Beste een vraagje, hoe kan je 2gaspatronen gebruiken? Mijn fles heeft maar plaats voor 1… Ik zou graag dit soepje op de kerstmenu plaatsen. Dank u.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je plaatst eerst het ene, spuit het volledig leeg en dan doe je er nog een tweede in, Katrien, dat je ook volledig leeg spuit.
      Succes!
      Myriam

      Antwoord
  2. Inez

    Voor hoeveel personen is dit?
    Groetjes

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dit is een recept voor 4 Γ  6 personen: 4 personen als je nog een 2de maal opschept en 6 personen als je die mogelijkheid niet biedt. πŸ˜‰
      Smakelijk!

      Antwoord
  3. Sylvia

    Hallo,

    Is het de bedoeling dat de geitenkaasmousse warm op de soep geserveerd wordt? Of moet deze eerst afgekoeld zijn?
    Mag deze onmiddellijk nadat de 2 gaspatronen aangebracht zijn, geserveerd worden?

    Bedankt!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Sylvia
      De espuma komt koud (of op kamertemperatuur) op de soep. Die dient inderdaad onmiddellijk geserveerd te worden, want anders zakt je espuma terug in. Je zou zelfs de espuma aan tafel op de soep kunnen spuiten. Extra showaspect verzekerd! πŸ˜‰
      Smakelijk en succes!
      Myriam

      Antwoord
  4. Rosita baert

    Mijn espuma is aan de slappe kant.. nochtans 2 patronen gebruikt.
    Enig idee hoe dit komt of moet ze slap zijn.
    Alvast bedankt

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het is zo dat espuma altijd nogal snel inzakt tenzij je er bvb Proespuma van Sosa bijdoet. Dan blijft hij langer stevig.
      Hij mag natuurlijk niet meteen inzakken. Je moet echt wel de tijd hebben om te serveren.

      Antwoord
  5. Saar Verbruggen

    Beste Myriam,
    Ik probeerde al enkele keren een espuma te maken (onder andere ook jouw burrataschuim), maar kreeg hem niet uit de sifon. Heel lekker van smaak, maar dus niet te spuiten. Ik vermoed dat ik de sifon te lang in de koelkast zet, kan dit de oorzaak zijn?
    Heerlijke en zo’n originele receptjes van jou!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Saar,
      Dat is bizar! Ik heb zelf nog maar 1 keer dat probleem gehad en dat was toen met chocolade.
      Enkele tips:
      – leg de espumafles altijd plat in de koelkast
      – passeer de massa voor je die in de fles doet altijd eerst door een zeef (een klein peperkorreltje bvb. kan de spuitmond al verstoppen)
      – stel dat je massa te koud/hard geworden is, zet je espumafles dan even in een bain-marie
      Met deze tips zou het moeten lukken.
      Succes!

      Antwoord
  6. Saar Verbruggen

    Heb ook die proespuma van Sosa gekocht, maar weet dan niet goed welke hoeveelheid ik moet toevoegen en of de gelatine bijvoorbeeld dan weggelaten moet worden.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      De Proespuma zorgt ervoor dat de espuma langer stijf/luchtig blijft eens je je espuma gespoten hebt, maar vervangt de gelatine niet. Proespuma is ideaal wanneer je bvb. veel espuma’s moet serveren. In dit geval kunnen mensen perfect wachten tot iedereen bediend is vooraleer ze beginnen te eten en moet je niet zeggen: eet maar, anders zakt de espuma in. Goeie aankoop!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

by Myriam Minne time to read: 1 min
12