Hap en Tap logo zonder streep

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond…

22 mei 2017 | Events, Reviews

Was ik vorige week nog in de hemel, dan was ik een weekje later in het paradijs. En dat is vrij letterlijk te nemen. Maandagavond, 18u30 en ik stond met mijn voeten in het zand van een glaasje Taittinger te nippen. Aanleiding was de uitreiking van de 2de Culinary Innovators Awards van Gault&Millau. Place to be? De Verbeke Foundation in Kemzeke (Stekene). Kemzeke, begot. Of all places. Nooit gedacht dat er zo’n prachtlocatie verborgen lag in zo’n boerengat… euh klein dorpje. En nog veel minder gedacht dat er zo’n feestje kon/zou gebouwd worden op een maandagavond. Work hard, play hard, is duidelijk het motto in de culinaire scene.

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Een uitnodiging van Nespresso sla je niet af. Nooit. Ook niet als die op een maandagavond valt en je bij voorbaat al weet dat je dat slaaptekort een hele week gaat moeten bekopen…  Die zijn nl. altijd TOP! Ik was het Nespresso Atelier immers bijlange nog niet vergeten.

Al meteen bij aankomst, wist ik dat ook dit een night to remember zou worden. Het paspoort dat ik toegestopt kreeg, zag er meer dan veelbelovend uit. Dat ik geen dorst zou lijden, was in een oogopslag duidelijk. High-end drinks waren heel de avond door beschikbaar aan de verschillende bars: de Taittinger Champagne bar, de Martini Riserva Speciale Experience, de Carlsberg bar, de Mocktail Bar by Badoit, de Bacardi & Schweppes Cocktail bar… En ook van de honger zou ik niet omkomen: daar zouden Quique Dacosta, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Dennis Broeckx, North Sea Chefs, JRE Jeunes Restaurateurs, De Laet & Van Haver, Roger van Damme, Willem Hiele & Bruno Timperman wel voor zorgen!

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Wanneer topkoks koken voor hun collega’s topkoks, dan zetten ze hun beste beentje voor. Tijdens de Beach Experience, met onze voeten in het zand dus, werden we getrakteerd op diverse amuses van het allerhoogste niveau:

  • One Night in Bangkok, een hapje op basis van paksoi, sesam en koriander, getekend Dennis Broeckx
  • Kiwître, een oester en kiwi verrassing door Sang-Hoon Degeimbre
  • Een lauwe soep van King Crab uit Noorwegen met Nespresso Lungo Leggero door David Martin
  • Handgedoken coquilles uit Noorwegen, zeewier, dashi eveneens door David Martin

De toon was gezet.

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Je zou bijna vergeten dat er ook nog een prijsuitreiking was: de Culinary Innovators Awards.

Die gingen naar:
“Sustainability”: Foodwin – www.foodwin.org
“Education”: Proef – www.proef.club
“Institution or Service”: Tripping Chefs – www.facebook.com/trippingchefs
“Events” : We can dance – http://wecandance.be
“Product”: Tempcontrol – www.tempcontrol.com
“Marketing/Promotion” : Jong Keukengeweld – www.facebook.com/jong.keukengeweld
“Digital Award”: Are They Happy – www.aretheyhappy.com
“Restaurant’s Philosophy”: L’air du temps – www.airdutemps.be
“Entrepreneur of the Year”: David Martin – www.lapaix.be

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Na de uitreiking van de Culinary Innovators Awards tekenden Sang-Hoon Degeimbre en Quique Dacosta, Spaanse driesterrenchef en een van de meest avantgardistische koks ter wereld, voor de Table Experience. Sang-Hoon serveerde ons Waste, een gerechtje waarvoor hij uitsluitend werkte met de restjes die hij bij alle collega’s was gaan ronselen. Zero waste dus, letterlijk. Quique schotelde ons The Lemon Fish voor, een visgerechtje geserveerd in een citroen. Eerlijk? Dat was niet mijn ‘meug’. De chef zelf daarentegen, die mocht er wel zijn… ?

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Hierna was het tijd voor de volgende act: de Walking Experience. Iedereen schoof bij de foodtrucks buiten aan voor nog meer gastronomische hoogvliegers: gefermenteerde Koreaanse rijst van Sang-Hoon, Makreel uit de Noordzee door de North Sea Chefs, prei, asperges, vlier en burrata gebracht door het Native Cooking Team Bruno Timperman (Bistro Bruut) & Willem Hiele (Willem Hiele Restaurant) op de Big Green Egg, gedroogde kalfsblanket en gezouten en gedroogd lam door de Jeunes Restaurateurs d’Europe,…

Ik kon geen pap meer zeggen. Tjah, een doggy bag vragen op zo’n event is not done, vrees ik. ?

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Ik liet dan ook met pijn in het hart het dessert van Roger van Damme – Impression of foie gras with chocolate and Nespresso – aan mij voorbijgaan. I know, zonde! Maar uiteraard vertrok ik niet voor ik de 2 nieuwe, exclusieve koffies van Nespresso geproefd had: de Nepal Lamjung en de Kilimanjaro Peaberry. Dàt zou pas zonde geweest zijn! Nespresso lanceerde onlangs de Nespresso ‘Exclusive Selection’, twee overheerlijke Grands Crus, afkomstig uit Nepal en Tanzania, om klanten die dineren in restaurants met 1 Michelin ster of met een Gault&Millau-score vanaf 16/20 te laten genieten van de ultieme koffie-ervaring. Hiervoor alleen al zou je een etentje in een sterrenrestaurant boeken… ☕ En zoals ik spijt had dat ik niet alles had kunnen proeven, zo miste ik ’s anderendaags ’s morgens een kopje of twee van dat zwarte goud na de veel te korte nacht. (Een emoji voor een houten kop moet dringend uitgevonden worden).

 

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond...

 

Bedankt aan Ann van OSerieux en aan Nespresso voor deze prachtavond. Deze Culinary Innovators Awards waren nu al dé party of the year. Daar kan nu al geen enkel culinair feestje meer tegenop!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.373 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

De Culinary Innovators Awards: dé party of the year op een maandagavond…

by Myriam Minne time to read: 3 min
0