Hap en Tap logo zonder streep
Thaise krabkoekjes

Thaise krabkoekjes

3 dec 2015 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dag 4 van mijn blogmarathon en ik begin onder stoom te komen. We zijn over de helft en dan kan het aftellen beginnen. Jaja, met marathons heb ik ervaring zat. Nu niet overmoedig worden, want het zwaarste moet nog komen. 😉 Na de gravad lax van gisteren serveer ik een tweede voorgerecht: Thaise krabkoekjes.

Speciaal voor de foto (waarop ik stiekem wel een beetje trots ben), prikte ik de koekjes op een spiesje dat ik op een glas liet balanceren, maar je kan de koekjes ook gerust in een kommetje op een buffet plaatsen. Zo deden Caroline en co dat ook op Carrefour New Year’s Eve: geen chichi, wel lekker eten! Wat is er belangrijker? Dat het eten warm op het bord komt of mooi, maar koud? Het eerste! Ik at de Thaise krabkoekjes van de foto koud op (als niet-fotograaf een geslaagde foto nemen, blijft een hele klus!) en die waren maar half zo lekker als de warme exemplaren die ik daarna naar binnen werkte.

Thaise krabkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen

1 blikje king crab (ik kocht een blikje Chatka)
200 gr witte visfilet
1 stengel citroengras
Een handvol groene boontjes
Een bussel lente-uitjes
1 bussel koriander
1 el rode curry
1 el maizena
1 bussel Thaïse basilicum
1 limoen Chilisaus

 

Werkwijze

Haal de krab uit het blikje en laat uitlekken. Snij de visfilet in blokjes. Hak het citroengras fijn. Neem de helft van de koriander en Thaïse basilicum. Doe alles samen in de keukenrobot, met de rode curry en de maizena erbij. Blend tot je een mooie stevige massa hebt.

Snij de boontjes en lente-uitjes in ringetjes en voeg bij de pâte.

Warm een bodem plantaardige olie op in een wok. Neem met een lepel hoopjes, en frituur aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer warm met schijfjes limoen, chilisaus en fijngehakte koriander en Thaïse basilicum.

Bron: recept van Avocado van de Duivel of Les Mi’dinettes voor Carrefour.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Jozefien - Goestjes

    Ziet er super lekker uit – nog nooit krabkoekjes gemaakt maar daar moet ik dringend eens verandering in brengen! Ben al curieus wat de rest van de maand brengt 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Thaise krabkoekjes

by Myriam Minne time to read: 1 min
4