Hap en Tap logo zonder streep

Champagnesorbet met rode bessen siroop

4 jul 2015 | Dessert, Zoet

Met Valentijn kreeg ik van Delhaize een limited edition roze fles rosé Codorníu cava toegestuurd. Aangezien mijn man geen drupje alcohol drinkt en een hele fles voor mij alleen een beetje van het goede teveel is, belandde de fles in mijn koelkast… waar ze tot nu bleef staan. Met een glaasje bubbels kan ik mijn man niet plezieren, maar met een sorbetje dus wel. Zeker met dit snikhete weer. Siroopje van rode bessen erover en hij is helemaal happy.

Tip: je hoeft deze sorbet eigenlijk helemaal niet af te draaien in een ijsmachine. Je kan ‘m gewoon laten opstijven in vormpjes voor ijsblokjes en die dan à la minute kapot cutteren in een blender. Helemaal hard wordt deze sorbet, door de alcohol, toch niet.

Wat vinden jullie trouwens van mijn keischattig lepeltje? Allez, dat vind ik toch. Ik vond het in de kookwinkel van Mariane D’Hont in Oosterzele aan de kerk, waar ik ook de potjes kocht die ik vorige week voor mijn frozen yoghurt gebruikte). De schatkamer van Alibaba is hier maar klein grut tegen! Zodra de afrit van de snelweg terug open is, rijd ik terug… met meer tijd. Wat heb ik toch met kookwinkels? En kookboeken? Een kooktijdschriften? En kookwebsites? Ach, laat het ons maar gewoon op passie houden.

Ingrediënten

Voor de sorbet:
500 ml champagne (in mijn geval rose cava van Codorníu)
200 g suiker
250 ml water
60 ml citroensap
1 el honing of suikersiroop

Voor de rode bessen siroop:
125 g rode bessen
60 ml water
2 el honing
Sap en zeste van een 1/2 citroen

Bereiding

Breng in een brede sauspan de champagne, suiker en het water aan de kook en roer om de suiker op te lossen. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap en de honing toe. Meng goed.

Zet gedurende 2 uur of een nachtje in de koelkast tot het mengsel volledig is afgekoeld.

Draai het mengsel af in de ijsmachine. Bewaar het in een afgedekte doos in de diepvries tot je het wil serveren. Sprenkel er siroop van rode bessen over en schik er nog wat extra rode bessen bij, indien gewenst.

Voor de siroop:
Breng de bessen, het water, de honing en het citroensap aan de kook. Zet het vuur lager en laat gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. Passeer door een fijne zeef en zet de siroop in de koelkast tot je ze wil serveren.

Bron: recept van de blog Tartelette.


Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Champagnesorbet met rode bessen siroop

by Myriam time to read: 2 min
0