Hap en Tap logo zonder streep

Achter de schermen bij de making of van het Delhaize magazine

22 sep 2013 | Reviews, Varia

28 november. Da’s een datum die met stip in mijn agenda staat genoteerd. Hoezo? Da’s de dag waarop het eindejaarsmagazine van Delhaize verschijnt mèt als toemaatje ook nog een special met 8 recepten van sterrenchefs, waaronder Yves Mattagne, Wout Bru, Peter Goossens… zeg maar, de ‘huischefs’ van Delhaize.

En aangezien ik getuige was van de bereiding en fotoshoot van 2 gerechten die in het boekje gaan verschijnen, kan ik wel zeggen: dit wordt een nummer om naar uit te kijken!

Wat het wordt, mag ik (nog) niet verklappen. Ik heb geheimhouding beloofd, dus my lips are sealed. Allez, toe, een hint? OK, het zijn mooie borden, een lust voor het oog èn de smaakpapillen. Wat ligt er op die borden? Vlees, vis, gevogelte of wild, gecombineerd met groenten en saus. Nu tevreden?

Allez, een foto van zo’n bord dan.

Wasda? Een beetje vaag? Hihi! Neen, ik verklap niks. Wat ik wel met jullie wil delen hoe is hoe het eraan toegaat op zo’n shoot.

Alle fotoshoots vinden plaats bij vader en zoon Wauters in Overijse. Deze studio is gespecialiseerd in foodfotografie en 90% van hun opdrachten situeren zich dan ook binnen dat domein. En dat kan je zien! Wanneer je de studio binnenstapt, vallen meteen de megagrote kasten op tot de nok gevuld met borden, kommen, schotels…

Daarnaast staan ontelbare transparante bakken volgestouwd met servetten, tafelkleedjes,… allemaal mooi gesorteerd op kleur. Om de verschillende ondergronden niet te vergeten. Wat op een foto overkomt als een verweerde, afgebladderde tafel blijkt niks meer of minder te zijn dan een pallet dat een ganse winter is blijven buitenstaan…
Als dat geen leuk en voordelig idee is! Ik stuur mijnheer Hap & Tap morgen om een pallet!

Duik je verder de studio in dan kom je in een heuse keuken terecht met alle modern comfort. Daar stoten we op een bekend gezicht: niemand minder dan Tim Teck, o.a. chef van Libelle-Lekker, staat er in de potten te roeren. Hij maakt dus de borden klaar die de sterrenchefs exclusief voor Delhaize bedacht hebben. En het gaat vooruit. “Hoewel zijn mise-en-place op niks trekt”, volgens collega-blogster van Rue de Surène, slaagt hij er toch in om maar liefst 8 (!) borden op 1 dag klaar te maken.

Nadat hij alles netjes op het bord geschikt heeft, gaat het richting fotocamera, waar alles in gereedheid staat om snel te shooten. Er worden eerst een paar testshots gemaakt die worden gekeurd op de computer. Nog een draaitje aan het bord en go. Klik, klik, klik! ’t ziet er goed uit, dus mag de saus op het bord geschonken worden. Klik, klik, klik. “Misschien even een witte ondergrond proberen in plaats van de zwarte?”, vraagt bladverantwoordelijke Vincent. OK, no problem. De zwarte karton wordt in een mum geruild voor een witte. Zelfde bord, maar een totaal ander resultaat.

Door een ingenieus spel tussen de computers wordt de foto meteen in de definitieve layout geprojecteerd. Daar waar ik de foto op de witte ondergrond ’t mooist vond op het scherm, draagt de foto op de zwarte ondergrond mijn voorkeur weg, eens hij in de layout van het magazine – mèt titel, recept, kasticketje – gekopieerd wordt. Stijlvol! Wat het zal worden, wit of zwart, dat zal ik samen met jullie ontdekken op 28 november… Ik ben al benieuwd!

Ondertussen snuffelen we nog even rond en geven onze ogen de kost, letterlijk en figuurlijk! We bekijken de (nieuwe) producten van Delhaize, verstommen bij zoveel mooie pottekes en kommetjes en bedenken, terwijl we naar buiten stappen, dat we net gezien hebben wat er op tafel zal verschijnen ten huize Hap & Tap op Kerst of nieuwjaar!

Kennen jullie het Delhaize magazine niet of nog niet? De hoogste tijd om het te ontdekken, dan! Klik hier. Je vindt er ook een link naar de vorige edities die je online kan inkijken of kan downloaden als PDF.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.389 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

1 Reactie

  1. tuurmetpruimen

    Bedankt voor de linktip. Ik wist niet dat het magazine van Delhaize ook online te vinden was!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Achter de schermen bij de making of van het Delhaize magazine

by Myriam time to read: 3 min
1