Hap en Tap logo zonder streep

Home & Deco Trophy 2013

5 okt 2013 | Reviews, Varia

Tegenwoordig worden er voor van-alles-en-nog-wat prijzen uitgereikt. Je hebt natuurlijk de Oscars en de Gouden Palm, de trofee voor sportman en -vrouw van ’t jaar, de award voor best geklede man en vrouw,… maar dat je ook een Home & Deco Trophy hebt waarin de beste en/of mooiste en/of meest vindingrijke huis-, tuin- en keukenspulletjes gelauwerd worden, dat wist ik niet.

Tot ik hiervoor een uitnodiging ontving. Het event vond plaats in Salons de Romree in Grimbergen. Op een avond. Op een dag dat ik geen looptraining had. En ook geen kookles. En er werd mij een goed gevulde goodiebag beloofd. En er was een uiteenzetting van trendwatcher Herman Konings. En er was een receptie. Genoeg argumenten dus om mij overstag te doen gaan en mij in mijn autootje te laten wippen om in volle spits – dat wel – richting Brussel te sjezen. En ik heb het mij niet beklaagd.

Bedoeling van de avond is om trofeeën uit te reiken aan nieuwe ‘hebbedingetjes’ (al is dat door de hoge prijs in bepaalde gevallen niet het juist gekozen woord) die opvallen door hun design of innovatie en dat in 7 categorieën: Cooking & Baking, Kitchen Accessories, Drinking Wine & Bubbles, Living & Giving, Eating & Dining, Outdoor & Barbecue en Luxury. Zowel het publiek mocht zijn stem uitbrengen (en dat deed het massaal: maar liefst 4000 man bracht z’n stem uit via de website van Cuizine.be) als de handelaars zelf.

Mijn persoonlijke voorkeur? Mag ik een joker kopen en er 2 kiezen? Eentje voor het design en eentje voor het creatieve aspect.

Voor het design ging mijn voorkeur voor ’t volle pond naar de Bugatti Glamour thermos. Hij ziet er niet alleen leuk uit, hij houdt je koffie of thee of soep ook nog eens 24 uur warm!

 
Ik ben trouwens niet alleen die mening toegedaan, want de isoleerkan ging in de categorie Kitchen Accessories met de publieksprijs aan de haal. Geef toe, zo’n elegante kan in een trendy kleurtje op je keukentafel ’s morgens, daar word je toch direct vrolijk van? Zelfs op een maandagmorgen!
 
Het meest innovatieve artikel dat mijn persoonlijke voorkeur wegdroeg, was de Nature Colours kookpottenreeks van Silit met geïntegreerde stoomuitlaat en vergiet. 
 
 
Dat ze daar niet vroeger opgekomen zijn! Deze potten in mooie natuurlijke kleuren zijn niet alleen ovenproof en geschikt voor alle warmtebronnen, ze laten je toe om je patatjes af te gieten zonder geklungel met het deksel en het risico op brandwonden vandien. Geniaal!
En ja, ook hier ben ik eigenlijk maar een ‘meeloper’ bleek later op de avond toen de prijzen uitgereikt werden, want deze juweeltjes kregen zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury toegekend in de categorie Cooking & Baking…
 
Of er mij nog dingen bijgebleven zijn? Jazeker! Ik ben gisteren gestart met het opstellen van mijn X-mas wishlist! Staan genoteerd de Annécy kaasrasp van Peugeot. Ook goed voor noten en chocolade.
 
 
De wijndispenser Laboul, ook alweer in vrolijke kleurtjes om je BBQ of eender welk feest op te luisteren. Een must om die lelijke wijnkartons weg te moffelen. En bovendien een Belgisch ontwerp. We mogen al eens chauvinistisch zijn, niet?
 
 
 
Wat er ook op mijn lijstje stond, maar ik terug heb mogen afvinken zijn de silicone moelleux vormpjes van Lékué waarmee een moelleux au chocolat (my favourite!) niet meer kan mislukken en de magnetische potonderzetter van Eva Solo. Die zaten gewoon in de propvolle goodiebag die ik na afloop van het event mee naar huis kreeg! Die vormpjes gaan trouwens héél binnenkort uitgebreid getest worden, dat voel ik nu al…
 
 
 
 
Ik kom in 2014 graag terug!
 
Wil je alle winnaars in alle categorieën kennen? Klik dan hier.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.525 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Iris D.

  Beste

  Hele leuk blog. Een dikke pluim! Een tijdje geleden las ik jouw artikel over de Home & Deco Trophy 2013. De Bugatti Glamour thermos viel mij onmiddellijk op! Weet u waar ik die kan kopen?

  Mvg
  Iris D.

  Antwoord
 2. Myriammm

  Beste Iris
  Ik heb mij even geïnformeerd bij de organisatie van de Home & Deco Trophy en ik kreeg volgend antwoord voor jou.
  Je kan de thermos kopen bij:
  – De Gentse Kookwinkel by Maurice Rogge, Steendam 17 in Gent
  of bij:
  – Meyhui Taverly in Kortrijk.
  Deze laatste zaak is tevens importateur. Als je contact opneemt, kunnen zij je vast nog wel meer adressen bezorgen waar de thermos verkrijgbaar is.
  Ziehier een link met alle contactgegevens:
  http://www.cuizine.be/cz/shop/1087/Meyhui-Taverly-Kortrijk-Bugatti-1602119412.html?locid=913&prodid=89869
  Succes met je zoektocht!
  Myriam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Home & Deco Trophy 2013

by Myriam time to read: 2 min
2