Hap en Tap logo zonder streep
Blendbrothers, Eat This Fish

Blendbrothers, Eat This Fish

21 mrt 2022 | Kookboeken, Reviews

Het mooiste compliment dat een kookboek kan krijgen? Dat is dat ik niet kan wachten tot ik het in mijn handen heb om er al een recept uit klaar te maken. En dat is dus het geval met dit Eat This Fish boek van Blendbrothers. Ik maakte al de brioche met kreeft en bloemen dankzij de pdf van het recept die ik kreeg van de uitgever. Wat een fijn boek is dit! Geen poespas, maar 70 unieke, eenvoudige visrecepten.

Blendbrothers, Eat This Fish

Eat This Fish is al het tweede boek van de Blendbrothers, ofte de broers Hendrik en Kamiel Buysse, geboren en getogen in Zeeland. Na Eat This met groenterecepten, blenden de broers nu moeiteloos hun voorliefde voor super originele, eenvoudige bereidingen en de meest pure ingrediënten uit de zee.

Blendbrothers, Eat This Fish

Eat This Fish is opgedeeld in 3 hoofdstukken: Quick (20 minuten of korter), In-Between (tussen 20 en 35 minuten) en Take Your Time (35 minuten en langer). Zo weet je meteen, wanneer je een recept bekijkt, hoeveel tijd er nodig is om dat op tafel te toveren.

Blendbrothers, Eat This Fish

Duurzaamheid voorop!

Eat This Fish zijn eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen voor thuis om met z’n tweeën, voor een groep vrienden of een familiefeestje te bereiden. Het zijn stuk voor stuk bereidingen en combinaties die de Blendbrothers tijdens hun reizen hebben ontdekt, maar die ze wel hebben aangepast met de vis die in onze eigen Noordzee te vinden is. Van de szechuan zeebaars die ze leerden kennen in Beijing tot de rode poon uit Hongkong en de donburi makreel uit Tokio. Waar ze in het Verre Oosten ook gerechten klaarmaken met lokale vissen, vervangen zij die in dit boek door de meest geschikte Noordzeevis. Met andere woorden, ze proberen om de lijn zo kort mogelijk te houden. En zo zal je in dit boek ook tal van zogenaamde bijvangstvissen tegenkomen. Als NorthSeaChefs zetten ze zich in voor duurzame visserij.

Blendbrothers, Eat This Fish

Wat maakt dit zoveelste visboek nu tot een must-have? Het feit dat zelfs de meest eenvoudige en snelle “Quick” recepten er restaurantwaardig uitzien. Neem nu het allereerste recept uit het boek: makreel, appel, komkommer en dille. Wat een plaatje! En wat moet dat een smaakbommetje zijn. Het klopt gewoon allemaal: de vette makreel wordt eerst gepekeld en wordt dan gepaird met frisse groene appel en een groene vinaigrette en olie op basis van komkommer en dille. Alles wordt heel sober gefotografeerd door Heikki Verdurme. Dit zou zo perfect passen op Hap & Tap!

Blendbrothers, Eat This Fish

Titel: Eat This Fish is te koop in de boekhandel en online
Auteurs: Hendrik en Kamiel Buysse, aka de Blendbrothers
Uitgeverij: Lannoo
Formaat: 260 mm x 210 mm
Aantal pagina’s: 181
Prijs: 25,99 euro
EAN: 9789401482370

Blendbrothers, Eat This Fish

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.531 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. karine

  Dag Myriam,

  dit boek noteer ik alvast als tip voor moederdag!
  mijn dochter moet niet zoeken en misschien mag ze zelfs komen eten, win-win

  Antwoord
  • Myriam Minne

   2 gelukkige mensen: jij met het boek en je dochter met het etentje!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Blendbrothers, Eat This Fish

by Myriam Minne time to read: 2 min
2