Hap en Tap logo zonder streep
Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)

Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)

14 mrt 2022 | Champagne, wijn & ander drinkbaar lekkers, Culinews, Events, Hap & Tap op stap, Reviews

Al voor de 10de keer nodigde brouwerij Huyghe in Melle op internationale vrouwendag 15 vrouwen uit om Deliria, het zusje van hun paradepaardje (of moet ik zeggen roze olifantje?) Delirium te brouwen. En het leuke is: ik was een van die 15 dames! Ik vond het een hele eer om met grote madammen zoals Muriel Lombaerts van La Bière Des Femmes, Deborah Hellburg van restaurant Sensum in Gent, Hannah Van Ongevalle, bartender van The Pharmacy en zelfs helemaal from the States Georgina Solis van the Pink Boots Society bier te mogen brouwen en nam hiervoor met veel plezier een halve dag verlof op.

Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)

Laat me meteen maar 2 misvattingen die er misschien zouden kunnen zijn de wereld uithelpen. Ten eerste, we hebben écht bier gebrouwen! We hebben ingrediënten afgewogen, met zware zakken rijst en suiker gesleurd én geproefd. Uiteraard niet van de Deliria 2022, want die limited edition komt pas eind april in de handel, maar van de versie 2021, uitgeschonken door de CEO, Alain De Laet, himself.

Tweede misvatting die zou kunnen leven, is dat de Deliria een zoet biertje is, een echt “vrouwenbiertje”, want dat is het NIET. Deliria is zelfs bitterder dan haar grote broer, de Delirium ! Het is een bier met karakter. Me like! Uiteraard zijn er gelijkenissen tussen broer en zus: beide bieren zijn blond en bevatten 8,5 % alcohol. De smaak is zowel bij Delirium als Deliria volmondig en uitgebalanceerd met een koriandertoets. Deliria is evenwel lichter van kleur, bevat 4 graansoorten, 3 hopsoorten en andere gist dan Delirium. Deliria bevat fruitige tonen van appel en Chardonnay toetsen, wat niet het geval is bij broerlief. En last but not least Deliria wordt beperkt geproduceerd en is een limited edition bier.

Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)

Malen, mashen, louteren, koken en bottelen én een vleugje chemie. Het bierproces van A tot Z kent voortaan geen geheimen meer voor me met dank aan Head Brewmaster Joris. Zelden zo’n gepassioneerd man ontmoet. Hij brouwt bier alsof zijn familienaam niet Dheedene maar Huyghe is. En dat snap ik. Brouwerij Huyghe is een werkgever waarop hij trots kan zijn. Zo groeide de brouwerij uit van een plaatselijk brouwerijtje tot een internationaal icoon. In 1998 werd Delirium Tremens met het bekende roze olifantje op de World Beer Championships in Chicago, Illinois (VS) zelfs tot het beste bier ter wereld gekroond. Maar niet alleen meer en beter is het doel van brouwerij Huyghe, het bedrijf heeft ook groene ambities. Zo wil het de meest duurzame brouwerij van België worden om zo voor de volgende generaties de toekomst veilig te stellen.

Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)

Op YouTube kunnen jullie de AVS-reportage bekijken.

Deliria fles 75cl “Limited Edition 2022”
Verkrijgbaar vanaf eind april in drankenhandels & Cora.
Aanbevolen prijs: € 6,95

Bedankt voor de uitnodiging en organisatie, Charlotte, Jasmina en Alice. Wanneer ik nu nog een biertje nuttig, dan zal dat nooit meer zijn zonder aan al die vakkennis en passie te denken.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Deliria 2022, een bier gebrouwen voor en door vrouwen (and by me!)

by Myriam Minne time to read: 2 min
0