Hap en Tap logo zonder streep
Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost (+ winactie)

15 mrt 2021 | Kookboeken, Reviews

De subtitel van Soul Boost is “Gezond & energiek koken en leven met de 5 elementen”. En daarmee weet je meteen waar dit boek voor staat: dit is een gezond (kook)boek en dus eigenlijk een beetje ver van mijn bed. “De dees” kijkt niet op een grammetje vet (lees: boter of volle room) meer of min en mijn principe was en is nog steeds: ik loop niet omdat ik graag zweet, ik loop omdat ik graag eet. Door te lopen houd ik alles in balans en een recente bloedanalyse was positief, waardoor ik denk/hoop dat ik goed bezig ben. Maar een gezond kookboek, dat kan ik alleen maar toejuichen, natuurlijk. En ik mag een exemplaar van Soul Boost weggeven. Reden temeer om de nodige aandacht te geven aan dit inspirerende boek van 2 dames die vol enthousiasme en zin in het leven staan: Marijke, oma van 5 kleinkinderen en een van de pioniers van de macrobiotiek en Kim, voedingsdeskundige, coach en auteur van het vegan kookboek Soul Kitchen.

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Al bij het lezen van het voorwoord van de 2 dames word je meegetrokken in hun verhaal: sukkelend met kwaaltjes en door het roer om te gooien en anders te gaan eten en leven, hebben ze hun leven nu helemaal op de rails. En die ervaring delen ze met veel goesting. Soul Boost is een mooi geheel van voeding, beweging en lifestyle geworden. Een allesomvattend boek waar moeders naar kunnen grijpen als ze de hoest van hun kinderen willen verzachten zonder medicatie te gebruiken, die volwassenen kunnen gebruiken om hun lichaam te versterken d.m.v. allerlei stretches, waar iedereen naar kan grijpen om enkele kilo’s te vermageren, maar ook waar een zoet-liefhebber een heerlijk en guilt-free dessert uit kan klaarmaken.

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Het boek is opgedeeld volgens de vier seizoenen, beginnend met de winter. Elk seizoen is ingedeeld volgens een vast stramien: 5 gerechten, 5 drankjes, 5 remedies (met telkens 2 etherische oliën uitgelicht), 5 bewegingen, basiskruideninfo en 2 overheerlijke desserts om af te sluiten. Je kiest zelf waarmee je wilt starten, of misschien maak je wel graag een combinatie van een aantal zaken. Alles is goed, elke stap is een stap vooruit!

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

De gerechten zijn telkens opgedeeld in een volwaardige maaltijd, een eenpansgerecht, een soep, een pickle en een snack. Alleen in de zomer wordt hiervan afgeweken met zomers fingerfood. De drankjes zijn eveneens weloverwogen uitgekozen: detoxen in de lente, afkoelen in de zomer en ondersteunende dranken in de herfst en winter… Het hoofdstuk remedies is er eentje waar je in geval van migraine, hoest en verkoudheid zult kunnen teruggrijpen. De natuurlijke huisapotheek als het ware met middeltjes en tips om op een versterkende, verzachtende manier te kunnen herstellen. Dan is er nog de rubriek bewegingen die op alle spiergroepen van het lichaam werken. In totaal staan 25 oefeningen of stretches beschreven. Op het einde van elk hoofdstuk vind je een overzicht van 5 interessante kruiden in dat seizoen. En last but not least wordt elk seizoen afgesloten met 2 heerlijke dessertjes. Volledig vegan en vrij van geraffineerde suiker, natuurlijk!

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Wil je ook genieten van dit ontzettend leerrijke boek vol inspiratie en je laten meeslepen door de verhelderende kijk op een fit leven van Kim en Marijke? Dat kan! Aangezien niet iedereen een Facebook profiel en/of een Instagram account heeft, geef ik het boek gewoon hier weg. Wat moet je doen? Laat een reactie achter onder dit blogartikel en laat weten waarom jij zo graag dit boek wil winnen. Ik zal op vrijdagavond 19 maart de winnaar bekendmaken, gebruik makend van een random winner selection tool. Dus of je me kent of niet, je maakt evenveel kans.

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Niet gewonnen? Je kan Soul Boost natuurlijk ook gewoon kopen:
Titel: Soul Boost
Auteurs: Kim Vercoutere & Marijke De Coninck
UitgeverijLannoo
Formaat: 205 mm x 250 mm
Aantal pagina’s: 200
Prijs: 25,99 euro
EAN: 9789401474283

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.487 andere abonnees

ARCHIEF

29 Reacties

 1. Nancy Drees

  Hoi Myriam,

  Leuk dat er kan deelgenomen worden op een eenvoudige manier,ik ben zo iemand die niet zo’n haantje de voorste is in al dat social media? ziet er een heel leuk kookboek uit.Zelf ben ik jaren geleden op een gezondere maar zeker niet minder lekkere manier beginnen koken waardoor ik me beter ben beginnen voelen.Ben daar zeker niet fanatiek in want daar eet ik veel te graag voor?.Mijn motto is “ik wandel omdat ik zo graag eet?”… en het boeit me ook wat er allemaal invloed kan hebben op ons lichaam.Daarom dat ik heel graag aan je actie deelneem.Alvast merci voor de eenvoudige manier,

  Groetjes en een fijne dag,
  Nancy

  Antwoord
  • Patricia

   Fijn dat het kookboek voeding, leefstijl en beweging combineert. De persoonlijke ervaringen kunnen alleen maar motiverend werken waardoor ik erg benieuwd ben en hoop mij te kunnen verdiepen in deze interessante materie!

   Antwoord
 2. Veerle Bertrands

  Ik zou het boek graag winnen om 2 redenen.
  1. Gezond leven zegt me wel iets.
  2. Ik heb nog nooit iets gewonnen….via deze weg.?
  Nog veel blogplezier.
  Groetjes
  Veerle

  Antwoord
 3. Anna Vandecaveye

  Dag Myriam

  Omdat onze jongste dochter Fien heel wat minder vlees wil eten en graag ‘anders’ eet, zou ik wel graag het boek winnen.
  Zo kan ik inspiratie opdoen.
  Groetjes
  Ann

  Antwoord
 4. Bie

  Dag Miriam, hoe leuk dat het boek langs deze weg kan gewonnen worden. Macrobiotiek boeit mij en zeker als het in fris nieuw jasje is gestoken en gecombineerd met tips voor huisapotheek en stretches. Ik maak graag een kans!

  Antwoord
 5. Eva Vernooij

  Wat heerlijk om te lezen dat wat ik al jaren doe nu verschenen is in een boek.
  Graag zou ik dit boek winnen, omdat ik na het overlijden van mijn ouders op jonge leeftijd geconfronteerd ben met de familiare cholesterol. Na een bezoek aan de huisarts op de leeftijd van 38 jaar was dit geconstateerd. Daar krijg je dan gelijk een dosis medicijnen zonder al reveil uitleg.
  Als ik daar niet ingegrepen had dan zat ik nu al 20 jaar aan de medicijnen. Heb toen gezegd dat ik het levende bewijs zal zijn die dit dmv voeding ,bewegen en zonder medicatie ga veranderen.
  Dat ik zie dat dit nu in een boek uitgekomen is zegt genoeg.
  Wil heel graag dit boek winnen om de strijd die ik moet leveren met mijn verhaal vorm te geven.

  Wat een bevrijding…..Oma van 3 kleinkinderen die gezond en fit door het leven gaat zonder medicijnen.
  Dan kan ik iedereen het boek aanbevelen en mijn jaren lange strijd met mensen ( die ik inmiddels) al lang niet meer aan ga achter me laten .
  Eva … 59 jaar

  Antwoord
 6. Diana

  Ik ken dat verhaal van ergens…
  Ah ja… ik, ik ben zelf op de sukkel… kwaaltje hier, kwaaltje daar… ik probeer nochtans gezond te eten. Wat meestal wel lukt. Maar een kookboek voor nog wat extra in en inspiratie … Daar heb ik nog het geschikte plaatsje voor.
  Alvast bedankt dat we langs deze weg kunnen meedoen. Iedereen veel succes. Groetjes en fijne dag !

  Antwoord
 7. Kathy

  Omdat we al altijd goed geleefd hebben en met het ouder worden toch wat kwaaltjes komen opzetten, staan we meer open voor gezondere voeding en ben ik dankbaar voor alle inspiratie op dat vlak.

  Antwoord
 8. Julie Hemschoote

  Ik zou ook wel een soul boost kunnen gebruiken. En “goeie” boeken kan je nooit teveel hebben hé?

  Antwoord
 9. Elma

  Hallo Miriam, graag doe ik een poging om dit boek te winnen. Zeker in deze tijdgeest is het raadzaam om stil te staan bij onze voeding, wat het doet en wat we zelf kunnen veranderen.

  Antwoord
 10. Anne Demeulenaere

  Het ziet er heerlijk uit. Zou fijn zijn als ik win sukkel al lang met mijn gezondheid. Anne

  Antwoord
 11. Ann

  Graag zou ik het boek omdat het mij enorm aanspreekt.Dat een oma met 5 kleinkinderen een bijdrage levert aan het boek vind ik super.Het is een boek met voor ieder wat wils.Ook voor mijn moeder die 89 is en een hekel heeft aan dokters,medicatie enz.Ik zou het boek aan haar willen geven zodat ze er inspiratie kan uit halen voor allerlei kwaaltjes.

  Antwoord
 12. Rdta

  Ik lees met veel plezier al jouw blogposts, en kan mij ook helemaal vinden in jouw ‘ik loop omdat ik graag eet’. Geen lightproducten in huis hier, wel een hometrainer waarop ik kookboeken lees. Een gezonde en milieuvriendelijke levensstijl interesseert me wel, en daarom zou ik graag dit boek winnen. Voor op de hometrainer 😉

  Antwoord
 13. CAROLINE BOEHME

  Tof initiatief! Ik zou het boek graag willen omdat ik veel met voeding bezig ben en wel iets ken over de vijf elementen. Ik probeer steeds het lekkere met het gezonde te combineren. Ik ben ook graag thuis in alle keukens en wil graag alle mogelijke producten waarmee we kunnen koken kennen….Voeding kan genezend werken!

  Antwoord
 14. Sylvia De Graeve

  Dag Myriam,
  Ik schuw ook de goeie boter en volle room niet, maak graag dessertjes en dergelijke maar anderzijds probeer ik ook gezond te eten met voldoende groenten en afwisseling.
  Ik sport ook, enerzijds omdat ik het graag doe maar anderzijds houdt het ook de zaken een beetje in balans 😉 !
  Dus een boek met gezonde inslag zou niet misstaan in mijn collectie 🙂 ! Groetjes, Sylvia

  Antwoord
 15. Anne-Mie Houssin

  Dag Myriam,
  Lijkt me een interessant boek en ja, ik wil WINNEN!
  Groetjes,
  Anne-Mie

  Antwoord
 16. sonja

  hoi Myriam,
  ik zou dit boek graag willen winnen. Waarom? Met het nakoken van jouw zalige gerechten hier op je blog slaag ik er absoluut niet in om af te vallen (en dat is echt nodig)

  Antwoord
 17. Christel

  Hallo, het ganse pakketje vind ik heel leuk. Voeding, beweging…
  Veel interesse!!!

  Antwoord
 18. Joke

  Hey,

  dit boek zou ik heel graag winnen! Ik wil mijn levenswijze hier en daar wat bijschaven en mijn gezondheid vooraan plaatsen, maar ik weet niet goed hoe eraan te beginnen. Dit boek kan de start zijn van een beter leven…

  Antwoord
 19. Greet

  Hoi ,
  Lijkt me een heel interessant boek en waag de kans om misschien toch een keer te winnen .

  Antwoord
 20. Mia

  Beste Myriam,

  Mooi om te lezen dat er een prachtig boek is verschenen van de twee dames en de prachtige geste dat je er één cadeau mag doen aan een van je volgers.

  I love kook- en bakboeken en zou dat boek, waarin ook aandacht is voor een gezondere levensstijl, natuurlijk dolgraag aan mijn verzameling toevoegen, maar de eerlijkheid gebiedt me ook om het volgende te zeggen:
  Mijn leeftijd is 75 jaar, de meeste boterhammen heb ik inmiddels wel gegeten, ik weet inmiddels uit eigen ervaring ook dat levensstijl, gezond en gevarieerd eten en vooral bewegen, het meest belangrijk zijn om gezond oud te worden.
  Ik hoop zo dat mijn 3 kleinzonen, inmiddels bijna 12, 15 en 18 jaar, de wil hebben en de kans grijpen om op een gezondere manier dan die van mij, i.i.g. mijn leeftijd mogen bereiken…

  Ik geniet, met ruim 1000 boeken die allemaal met koken en bakken te maken hebben en eigenlijk het gebrek aan plek daarvoor, wel nog steeds enorm als ik weer iets nieuws kan scoren op het gebied van alles dat ook maar enigszins met bakken te maken heeft…
  Daar kan ik zo blij van worden: een dagje met de trein met als enige doel een supergrote kookwinkel bezoeken, ergens in Nederland.. voor mij nog iedere keer een dagje ‘Luilekkerland’…. 🙂
  En van het bezoeken van beurzen op kook- en bak-gebied, die jammer genoeg al ruim een jaar niet meer plaatsvinden..

  Ik gun eenieder dat mooie boek, hoop dat de gelukkige ontvanger er ook heel blij van wordt.. !

  Met vriendelijke groet uit Nl-Limburg,
  Mia

  Antwoord
 21. Indi

  Beste Myriam,

  Als horeca-medewerker ben ik, zoals vele collega’s, reeds maanden technisch werkloos. Vanwege de onzekere situatie en geen geboden perspectief wordt er nogal eens vaak gesnoept (emo-etertje) en vliegen de corona-kilootjes eraan. Dus kan zeker wel een boost, zowel fysiek als mentaal, gebruiken.

  Alvast bedankt voor de kans en groetjes,

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Indi,
   Het online platform Wheel of Names heeft net jouw naam aangeduid als winnares van het boek!
   Bezorg je me je volledige contactgegevens? Dan stuur ik je het boek ASAP op. Je mag je gegevens mailen naar myriam.minne@yahoo.com.
   Gefeliciteerd en veel plezier met Soul Boost!
   Myriam

   Antwoord
 22. Adams Roger

  Dag Myriam,
  Het is altijd leuk en interressant om tips, weetjes en menu’s over gezonde voeding, gezond leven te ontdekken en dat zal zeker het geval zijn in dit boek.

  Groeten

  Antwoord
 23. Tuytens Nicole

  Beste Myriam,

  Ik ben altijd zeer benieuwd naar gezonde produkten en tips om gezond te leven.
  Hopelijk maak ik kans om dit boek in mijn bezit te krijgen.

  Met vriendelijke groeten
  Nicole

  Antwoord
 24. Nicole

  Hallo
  Wie wil er geen boek winnen als hobbykok?kookboekenfanaat enz?
  In een hele verzameling mag er zeker geen gezond boek ontbreken! Ik heb er alleszins veel interesse voor als bomma van 4 kleinkinderen en een petekind dat vegan eet.
  Ik ben op vrijdag jarig dus zou een leuk cadeautje zijn via jou fantastische blog?

  Antwoord
 25. Tamara Notaerts

  Recepten heb je nooit teveel …en dan wat oefeningen om men stramme lijf te versoepelen….

  Antwoord
 26. Georgette

  Dag Myriam, Naast mijn uitspattingen in de verschillende kooklessen, ben ik wel degelijk bezig met gezonde voeding. Wij hebben zelf een eigen moestuin, biologisch, en kunnen op die manier gezonde groenten eten. Dit kookboek zou me zeker interesseren !

  Antwoord
 27. Nicoletta

  Hallo Myriam
  Al geruime tijd lees ik met veel plezier je blog en af en toe waag ik me ook aan je recepten. Nu ik zag dat je een boek kon winnen dacht ik maar eens mijn kans te wagen, wie wint er nu niet graag……….
  Ik ben zelfs stiekem jaloers op alles wat je doet, je dag lijkt mij immers dubbel zo lang als die van mij als ik zie wat jij allemaal ingepland krijgt. Maar chapeau ik kijk telkens uit om te zien wat je gepost hebt.
  Ik behoor ook tot de categorie die niet werkt met social media en was daarom aangenaam verrast om eens te kunnen deelnemen aan een normale wedstrijd.
  Het boek zou me goed van pas komen omdat ik de laatste tijd wat op de sukkel ben en niet telkens naar medicatie wens te grijpen. Wie weet vind ik voldoende inspiratie en helpt het me wat verder.
  Winnen of niet, ik blijf een trouwe volger
  Nicole

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost (+ winactie)

by Myriam Minne time to read: 3 min
29