Hap en Tap logo zonder streep

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

18 apr 2016 | Kookboeken, Reviews

Herinneren zich jullie nog dat ik vorige zomer de fotoshoot, zeg maar the making of van een kookboek mocht meemaken? Wel, ondertussen ligt dat ferme kookboek in de rekken van de boekhandel. Nét op tijd voor wie binnenkort een lente-, communie- of tuinfeest op de agenda heeft en met de handen in het haar zit. No stress! Dirk Gilis en Filip Fransen van het cateringbedrijf Witlov komen to the rescue!

Iedereen houdt van een feestje nu en dan, maar de organisatie ervan is vaak allerminst een lachertje. Dat kan anders, dachten de twee oprichters van het traiteurscollectief Witlov. In ‘Bring it on’ geven ze hun kennis en expertise over de organisatie van feestelijke diners voor grote groepen prijs. Ze leren je hoe je via een goede voorbereiding en enkele slimme trucjes een fantastisch stressvrij feest organiseert. Op het menu? Meer dan 250 recepten, zowel klassieke gerechten als hedendaagse combinaties, maar steeds met een toffe twist die je feest onvergetelijk maakt. Gedaan dus met zweten en zuchten. Vanaf nu kan iedereen genieten van de feestvreugde!

 

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

Het traiteursduo start het boek met een lange intro waarin uitgebreid wordt ingegaan op de inrichting, de tafel, de decoratie,… Als cateraar hebben zij uiteraard ervaring zat met (grote) feesten en ze delen die kennis graag zodat het ook voor de thuischef in je eigen keuken plezant blijft. Zo kiezen zij resoluut voor de klassieke service à la française. Dat betekent dat je schotels klaarmaakt en die op tafel zet. Punt. Niet voor iedereen een fancy afgewerkt bord, want als je voor een groep kookt, is het eerste bord al koud terwijl je het laatste bord nog moet opmaken. Flessen water en wijn worden gewoon open op tafel gedeponeerd. Sharing diner dus. Niet teveel stress, alles goed op voorhand ‘mise en placen’ en dan kan je als chef ook gewoon een glas drinken als je gasten er zijn.

 

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

Heel het boek door geven ze suggesties die je kan volgen, uitbreiden, aanpassen of gewoon nog beter maken! Een voorbeeld van zo’n gouden tip? “Kies je gerechten zo uit dat je een deel in de oven kan maken, een deel op je stoof en een ander deel koud.” Nogal wiedes, zal je denken, maar vaak sta je daar niet bij stil met bv. een gebrek aan kookplaten tot gevolg…

 

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

De recepten in het boek zijn niet ingewikkeld. Het is de bedoeling dat je meteen mee bent met wat je moet doen en niet uren naar het recept staat te turen. De meeste recepten worden opgedeeld in mise en place, dat is alles wat je op voorhand kan doen, en afwerking, alles wat je op het laatste moment nog moet doen om je gerecht klaar te maken om op tafel te zetten.

 

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

Er zijn best ook veel vegetarische recepten, want Dirk en Filip zijn groene jongens die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Dikke pluim daarvoor! Leuk is het feit dat naast elk recept de tijd die nodig is voor de mise en place en voor de afwerking genoteerd staat + in welk jaargetijde het gerecht best op tafel komt (uiteraard wordt er gekookt volgens de seizoenen) en welk materiaal je nodig hebt.

 

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken: apero, grotere beet, dinnertime, dessert en late night snack, goed voor 255 pagina’s vol recepten en oogstrelende foto’s. Bij het doorbladeren ervan krijg ik spontaan zin om een Doodle op te stellen en een stel vrienden uit te nodigen voor een summerparty!

 

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

 

Titel: Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis is te koop in de boekhandel of online.
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Formaat: 190 x 252 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 255
Prijs: 27,95 euro
ISBN: 9789089315670

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Bring It On, een ferm kookboek voor feest in huis

by Myriam Minne time to read: 2 min
0