- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost (+ winactie)

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

De subtitel van Soul Boost is “Gezond & energiek koken en leven met de 5 elementen”. En daarmee weet je meteen waar dit boek voor staat: dit is een gezond (kook)boek en dus eigenlijk een beetje ver van mijn bed. “De dees” kijkt niet op een grammetje vet (lees: boter of volle room) meer of min en mijn principe was en is nog steeds: ik loop niet omdat ik graag zweet, ik loop omdat ik graag eet. Door te lopen houd ik alles in balans en een recente bloedanalyse was positief, waardoor ik denk/hoop dat ik goed bezig ben. Maar een gezond kookboek, dat kan ik alleen maar toejuichen, natuurlijk. En ik mag een exemplaar van Soul Boost weggeven. Reden temeer om de nodige aandacht te geven aan dit inspirerende boek van 2 dames die vol enthousiasme en zin in het leven staan: Marijke, oma van 5 kleinkinderen en een van de pioniers van de macrobiotiek en Kim, voedingsdeskundige, coach en auteur van het vegan kookboek Soul Kitchen.

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Al bij het lezen van het voorwoord van de 2 dames word je meegetrokken in hun verhaal: sukkelend met kwaaltjes en door het roer om te gooien en anders te gaan eten en leven, hebben ze hun leven nu helemaal op de rails. En die ervaring delen ze met veel goesting. Soul Boost is een mooi geheel van voeding, beweging en lifestyle geworden. Een allesomvattend boek waar moeders naar kunnen grijpen als ze de hoest van hun kinderen willen verzachten zonder medicatie te gebruiken, die volwassenen kunnen gebruiken om hun lichaam te versterken d.m.v. allerlei stretches, waar iedereen naar kan grijpen om enkele kilo’s te vermageren, maar ook waar een zoet-liefhebber een heerlijk en guilt-free dessert uit kan klaarmaken.

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Het boek is opgedeeld volgens de vier seizoenen, beginnend met de winter. Elk seizoen is ingedeeld volgens een vast stramien: 5 gerechten, 5 drankjes, 5 remedies (met telkens 2 etherische oliën uitgelicht), 5 bewegingen, basiskruideninfo en 2 overheerlijke desserts om af te sluiten. Je kiest zelf waarmee je wilt starten, of misschien maak je wel graag een combinatie van een aantal zaken. Alles is goed, elke stap is een stap vooruit!

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

De gerechten zijn telkens opgedeeld in een volwaardige maaltijd, een eenpansgerecht, een soep, een pickle en een snack. Alleen in de zomer wordt hiervan afgeweken met zomers fingerfood. De drankjes zijn eveneens weloverwogen uitgekozen: detoxen in de lente, afkoelen in de zomer en ondersteunende dranken in de herfst en winter… Het hoofdstuk remedies is er eentje waar je in geval van migraine, hoest en verkoudheid zult kunnen teruggrijpen. De natuurlijke huisapotheek als het ware met middeltjes en tips om op een versterkende, verzachtende manier te kunnen herstellen. Dan is er nog de rubriek bewegingen die op alle spiergroepen van het lichaam werken. In totaal staan 25 oefeningen of stretches beschreven. Op het einde van elk hoofdstuk vind je een overzicht van 5 interessante kruiden in dat seizoen. En last but not least wordt elk seizoen afgesloten met 2 heerlijke dessertjes. Volledig vegan en vrij van geraffineerde suiker, natuurlijk!

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Wil je ook genieten van dit ontzettend leerrijke boek vol inspiratie en je laten meeslepen door de verhelderende kijk op een fit leven van Kim en Marijke? Dat kan! Aangezien niet iedereen een Facebook profiel en/of een Instagram account heeft, geef ik het boek gewoon hier weg. Wat moet je doen? Laat een reactie achter onder dit blogartikel en laat weten waarom jij zo graag dit boek wil winnen. Ik zal op vrijdagavond 19 maart de winnaar bekendmaken, gebruik makend van een random winner selection tool. Dus of je me kent of niet, je maakt evenveel kans.

 

Kim Vercoutere & Marijke De Coninck, Soul Boost

 

Niet gewonnen? Je kan Soul Boost natuurlijk ook gewoon kopen:
Titel: Soul Boost
Auteurs: Kim Vercoutere & Marijke De Coninck
UitgeverijLannoo
Formaat: 205 mm x 250 mm
Aantal pagina’s: 200
Prijs: 25,99 euro
EAN: 9789401474283

Related Post