- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Magische Nutella taart + review kookboek Magische Taarten

 

Magische Nutella taart

 

Voor 8 personen

4 eieren, gescheiden
100 g fijne suiker
1 el water
100 g Nutella
80 g roomboter
90 g bloem
Snuifje zout
450 ml melk, op kamertemperatuur

Extra: Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, van siliconen of met boter ingevet en bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een ronde silicone bakvorm.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150° C.

Klop de eierdooiers los met de suiker en het water tot het mengsel bleek wordt. Roer de hazelnootpasta erdoor. Smelt de boter en schenk deze bij het eiermengsel. Doe de bloem en het zout erbij en klop een paar minuten. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en klop tot het een glad beslag is.

Klop de eiwitten stijf en roer ze met de garde voorzichtig door het beslag. Het eiwit hoeft niet volledig opgenomen te zijn, er mogen nog vlokken in het beslag te zien zijn. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm, strijk met een mes de bovenkant glad en bak de taart 50 minuten in de oven. Als de taart uit de oven komt, zal deze in het midden nog wat wiebelig zijn. Zet minstens 2 uur in de koelkast voor je de taart uit de bakvorm haalt.

Dien koud op.

 

Tip van de chef:
Versier de taart met wat grofgehakte hazelnoten. Voor de gelegenheid kocht ik tricolore pinda’s.

Of maak een chocoladeglazuur: meng 175 g chocolade-hazelnootpasta met 250 ml slagroom, zet 2 uur in de koelkast en klop tot het mengsel dik is geworden.

 

Magische Nutella taart

 

Bron: recept uit Magische Taarten 1 beslag – 3 lagen van Christelle Huet-Gomez

Titel: Magische Taarten, 1 beslag – 3 lagen
Auteur: Christelle Huet-Gomez
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Formaat: 12 x 198 x 197 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 72
Prijs: 9,95 euro
ISBN: 9789023014973

Related Post