De rest was kinderspel: geen moeilijke ingrediënten én geen moeilijke handelingen. Gewoon alles een uurtje zachtjes op het vuur laten pruttelen en klaar! Ondertussen vlucht je natuurlijk naar je terras of tuin met een aperitiefje in de hand, weg uit je warme keuken.
Als garnituur kan je hier Griekse pasta bij serveren, of puree, of kroketjes of een hasselback patatje. Kan allemaal. Hoeft niet, natuurlijk. De mensen die aan hun lijn denken, serveren het stoofpotje zo. Al vraag ik me eerlijk af of op mijn blog veel ‘slankelijners’ komen. Met al dat zoets dat hier verschijnt, is dat een constante marteling, toch? Laat het me eens weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd.
Recept voor konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen
Bereiden: 1u15min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
2 sjalotten
4 konijnenbouten
2 el bloem
2 el olie
1 l blond bier
300 g oesterzwammen
350 g mirabellen
Peper en zout
Werkwijze
Pel de sjalotten en hak fijn. Wentel de konijnenbouten in de bloem.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de konijnenbouten goudbruin. Schep uit de pan en voeg de fijngehakte sjalotten toe. Fruit 3 min al roerend op laag vuur.
Leg de konijnenbouten weer in de pan en kruid met peper en zout. Giet er het bier bij, dek de pan af en laat 45 min zeer zachtjes pruttelen.
Maak intussen de oesterzwammen schoon en snij in stukken. Was de mirabellen.
Voeg de oesterzwammen en de mirabellen aan het einde van de kooktijd toe aan de pan en laat nog 20 min zeer zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Kruid bij en serveer het stoofpotje van konijn dampend heet.
Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten zomer 2018 nr 60.
Goeiemorgen Myriam,
Woensdag bezoek, dit wordt het, dat zij te eten krijgen.
Alleen, welk blond bier? Wij hebben er zoveel, een laag gealcoholiseerd biertje?
Of eerder zwaar?
Dank en vriendelijke groeten,
Mieke Deferme
Dag Mieke
Ikzelf heb gewoon tafelbier gebruikt, maar dat is omdat mijn man eigenlijk geen alcohol drinkt. Voor gasten zou ik voor een ander lekker blond biertje kiezen, hoor. Geen tafelbier voor gasten he! 😉
Succes en smakelijk!
Myriam
Met een suikerverbod van dokter is het verschrikkelijk om Uw recepten op te zoeken en te watertanden bij het lezen. “Slankelijners”hoefde ik vroeger niet te doen, nu is het om gezondheidsredenen. Dus vervang ik door rietsuiker, honing of eerlijk, laat ik mij gewoon gaan en volg wat ik lees…….
Ik moet niet naar de hemel gaan, ik neem al een stukje hemel hier…..?
Groot gelijk, Cecile. Je leeft maar 1 keer, maar toch wel een beetje opletten met die suiker. Maar misschien is er een oplossing in de maak. Ik ga binnenkort aan de slag met Zusto, een suikervervanger. Die zou de smaak van suiker hebben, je zou ermee kunnen koken en bakken als met suiker, maar met 75% minder calorieën. Zusto is goedgekeurd door artsen én is toegelaten voor diabetes patiënten. Ik ga die eens testen. Enkel als ik overtuigd ben, ga ik ermee verder. Wordt dus vervolgd!
Groetjes
Myriam
Ik durfde je het niet te vragen recepten met een alternatief van suiker en zie……?.
Ik denk dat je er veel mensen een plezier gaat mee doen.
Ik durfde het je niet te vragen recepten met alternatief van suiker en zie…..?.
Ik denk dat je er voor mensen plezier zal mee doen.
Straks wordt dat hier nog een gezonde bakblog. Stel je voor! Haha!
Mijn man heeft zelf ook het probleem van hij suiker moet minderen. Niet evident met dit dessertmadameke in huis. ?
Mijn zus is suikerpatiënte, als zij op bezoek komt, kook en bak ik met tagatesse.
Er is één nadeel aan tagatesse, eenmaal het pakje geopend wordt de rest keihard. Ook als het in een afgesloten potje wordt bewaard.
Bedankt, Lena, voor je reactie. Dàt ga ik dus ook in de gaten houden met die Zusto die ik ga testen. Niet meteen het hele pak ineens gebruiken. ? Haha! Wordt vervolgd. Ik probeer er dit weekend al mee aan de slag te gaan in een pavlova.
Dag Myriam, bestaat er soms een hulplijn als die martelingen echt te érg worden ?
En stoppen met je blog is GEEN optie !! 🙂 🙂 🙂
Na mijn gewichtsverlies maak ik wel nog desserts, neem zelf een proevertje, laat het smelten in mijn mond en zie hoe anderen genieten van het lekkerste H&T-desserke dat ik hebt klaargemaakt. Niet altijd even gemakkellijk maar dat geeft ook wel voldoening.
Haha, een “verslaafde Hap en Tapper”, wat een leuke naam! Je mag me altijd bellen, hoor, als het té erg wordt. 😉
Nu, zoals ik hier al schreef deze morgen, er is hoop. Ik ga een suikervervanger uittesten en als die goed is (én enkel dan!) dan deel ik dat hier graag. Kan een oplossing zijn voor veel mensen die hun suikerinname willen verminderen. Wordt vervolgd. Blijf me dus vooral volgen. 😉
Fijn weekend!
Myriam
Hallo Myriam,
gisteren ook voor de eerste keer mirabellen gevonden en nu het stoofpotje klaargemaakt, het ruikt al heerlijk en ik denk dat het ook zal smaken !!!!!
groetjes Patricia
Ik hoop dat het gesmaakt heeft, Patricia!
Hallo Myriam,
het stoofpotje was top, voor duimen en vingers af te likken!!!!!
groetjes Patricia
Dat doet me plezier, Patricia! ?