Konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen

Op 6 juni voorspelde ik het al: ik zou dit konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen uit de Knack Weekend 100 toprecepten Zomer maken. En dus keek ik trouw élke week in de groente- en fruitafdeling of er al mirabellen waren. Nee dus. Weer niet. Dju toch! Mijn geduld werd aardig op de proef gesteld, maar kijk, vorige week, op de exotische markt in Antwerpen, kon ik ein-de-lijk de hand leggen op de eerste mirabellen van het seizoen.

De rest was kinderspel: geen moeilijke ingrediënten én geen moeilijke handelingen. Gewoon alles een uurtje zachtjes op het vuur laten pruttelen en klaar! Ondertussen vlucht je natuurlijk naar je terras of tuin met een aperitiefje in de hand, weg uit je warme keuken.

Als garnituur kan je hier Griekse pasta bij serveren, of puree, of kroketjes of een hasselback patatje. Kan allemaal. Hoeft niet, natuurlijk. De mensen die aan hun lijn denken, serveren het stoofpotje zo. Al vraag ik me eerlijk af of op mijn blog veel ‘slankelijners’ komen. Met al dat zoets dat hier verschijnt, is dat een constante marteling, toch? Laat het me eens weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd.

 

Konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen

 

Recept voor konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen

Bereiden: 1u15min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
2 sjalotten
4 konijnenbouten
2 el bloem
2 el olie
1 l blond bier
300 g oesterzwammen
350 g mirabellen
Peper en zout

 

Werkwijze

Pel de sjalotten en hak fijn. Wentel de konijnenbouten in de bloem.

Verhit de olie in een stoofpan en bak de konijnenbouten goudbruin. Schep uit de pan en voeg de fijngehakte sjalotten toe. Fruit 3 min al roerend op laag vuur.

Leg de konijnenbouten weer in de pan en kruid met peper en zout. Giet er het bier bij, dek de pan af en laat 45 min zeer zachtjes pruttelen.

Maak intussen de oesterzwammen schoon en snij in stukken. Was de mirabellen.

Voeg de oesterzwammen en de mirabellen aan het einde van de kooktijd toe aan de pan en laat nog 20 min zeer zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Kruid bij en serveer het stoofpotje van konijn dampend heet.

 

Konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen

 

Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten zomer 2018 nr 60.

Related Post

Tags: , , ,

Konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen

by Myriam Minne time to read: 1 min
15
%d bloggers liken dit: