- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Toblerone mousse

Toblerone

Mijn dochter heeft onlangs een huisje gekocht en afgelopen zaterdag was het instuif. Vrienden en vriendinnen, familie, collega’s,… werden uitgenodigd met een hapje en een drankje in haar nieuwe stekje. Uiteraard werd la mama aangesproken om ‘de catering’ te verzorgen. Ik stelde een lijstje samen met 8 hapjes: 5 hartige en 3 zoete. Naast een aantal succesnummers van deze blog (de glaasjes met geitenkaas, de vanilleglaasjes, de cannelés met chorizo en comté, de gemarineerde aardbeien met yoghurtmousse…), maakte ik ook een 2-tal nieuwe recepten. Kwestie van nieuw blogmateriaal te hebben om te delen. Het nuttige aan het aangename koppelen heet dat. 🙂

Welnu, ik kan jullie verzekeren dat deze Toblerone mousse in de smaak viel. Twee kennissen waren aan de late kant en ik heb mijn lijf en leden in de strijd moeten gooien om nog 2 glaasjes te redden of ze waren allemaal verdwenen in de monden van de gasten. Een mooier compliment kan je als ‘cateraar van dienst’ niet krijgen, me dunkt.

Nodig voor 2 personen

200 ml slagroom
100 g Toblerone
2 el melk
1 blaadje gelatine van 1 g, geweekt en uitgeknepen

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een pannetje, au bain marie.
Warm de melk op, neem van het vuur en laat er het gelatineblaadje in oplossen.
Roer de melk onder de chocolade tot je een homogene massa bekomt.
Laat de chocolade ca. 5 à 10 minuten afkoelen.

Klop de room stijf op en spatel hem onder de afgekoelde, nog vloeibare chocolade.
Schep het geheel luchtig door elkaar met een spatel. Het resultaat mag best nog wat gemarmerd zijn.

Schep de mousse in 2 glaasjes en zet de Toblerone mousse vervolgens voor een paar uur in de koelkast.

Werk de glaasjes net voor het serveren af met nog wat extra geraspte Toblerone.

Bron: recept geïnspireerd maar aangepast van Lekker en Simpel.

Related Post