Hap en Tap logo zonder streep
Donkere chocolade pindakaas taart

Donkere chocolade pindakaas taart

12 aug 2018 | Gebak en koekjes, Zoet

Bam! Dit is – denk ik – veruit de grootste caloriebom die hier al ooit verschenen is. Helaas pindakaas voor de volgers die op de lijn letten! Pindakaas, chocolade, boter, suiker,… Niks light aan. Maar wat is het een schoon bommetje! En lekker! Als je zo’n taart normaal met 6 zou opeten, eet je er hier gewoon met 12 van. Problem solved.

Ik maakte ze samen met het Wax ex-collega’s bakclubje dat trouwens uitbreiding kreeg: Veerle, Yasmine (van Tartes Yaya) en ik kregen het gezelschap van Peter, ook ex-collega en ook bakverslaafd. Gelukkig maar, want op de dag van de afspraak was ik zo ziek als een hond en heb het werk volledig aan hen overgelaten. Het enige wat ik gedaan heb, is de foto gemaakt. Ik heb er zelfs niet van geproefd. Allez, die dag zelf niet, maar uiteraard wel ’s anderendaags, toen ik me wat beter voelde. Ah ja, anders zou ik jullie niet kunnen vertellen hoe lekker dat dit taartje wel niet is. Pindakaas en chocolade, een dodelijk lekkere combinatie, mijn gedacht!

 

 

 

Donkere chocolade pindakaas taart

 

Recept voor donkere chocolade pindakaas taart

Bereiden: ± 20 min
Oven: ± 10 à 11 min
Opstijven: ± 1 1/2 à 2 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 10 à 12 personen:

Voor de korst:
290 g Graham Crackers of gelijkaardige koekjes (ik gebruikte Engelse 100% tarwe digestives)
35 g cacaopoeder
1 tl vanille-extract
3 el suiker
1/2 tl zout
135 g ongezouten boter

Voor de donkere chocolade pindakaas vulling:
550 g donkere chocolade van goede kwaliteit
180 g zachte pindakaas
40 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
1/2 tl zout
380 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)

Voor de pindakaas slagroom:
135 g zachte pindakaas
25 g griessuiker
121 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
1/2 tl vanille-extract

 

Werkwijze

Voor de chocolade Graham Cracker korst:
Verwarm de oven voor bij 180˚C.

Smelt de boter. Doe alles behalve de gesmolten boter in een keukenrobot en maal fijn. Breng de vermalen koekjes over in een mengkom en roer er de boter onder.

Neem een taartvorm (bij voorkeur met losse bodem) van 22 cm diameter en zet die op een bakplaat. Met een springvorm van dat formaat lukt het ook! Druk nu de korst goed aan in de bakvorm met je vingertoppen, waarbij je de zijkanten van je vorm niet vergeet. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10-11 min. Laat volledig afkoelen.

Voor de donkere chocolade pindakaas vulling:
Meng de chocolade met de pindakaas, de boter en het zout. Warm de room op in een pannetje tot die net begint te borrelen. Giet de warme room meteen over het chocolademengsel en dek af. Laat 5-6 min zo staan en klop er dan stevig in met een klopper. De mengeling kan er in even geschift uitzien, maar blijf stevig kloppen tot je een egale en glanzende vulling bekomt.

Giet de chocolade-pindakaas vulling op de afgekoelde korst. Zet gedurende 1 1/2 à 2 uur in de koelkast en laat volledig opstijven.

Voor de pindakaas slagroom:
Klop de pindakaas en de suiker in de kom van een staande mixer uitgerust met de klopper op middelhoge tot hoge snelheid tot een lichte en luchtige massa. Dit duurt ca. 2 à 3 min. Voeg de room toe en blijf kloppen tot je pieken bekomt. Voeg de vanille toe en meng.

Schep de slagroom in een spuitzak met een kroon spuitmondje. Verdeel (ongelijke) dotjes pindakaas slagroom over de taart.

Bewaar de donkere chocolade pindakaas taart in de koelkast tot je ze serveert. Snijd de taart in stukken met een lichtjes warm gemaakt mes. Eventuele restjes kan je in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos.

 

Bron: recept vertaald van de blog Cloudy Kitchen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.472 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Donkere chocolade pindakaas taart

by Myriam Minne time to read: 2 min
0