Tiramisu met biscuits roses de Reims en witte chocolade

Vandaag is ’t een feestdag. En een feestdag, da’s een beetje als een zondag, mijn gedacht. En op zondag blog ik dessert of taart. Ben ik nu écht op zoek naar een excuus om een zoet receptje te mogen delen? 🙄 Tjah, ik ben niet voor niets de Belgian Food Blog Award winnares in de categorie Best Baking & Sweets, he mannekes. Moest het van mij afhangen, dan verschijnen hier alleen maar zoete recepten… Maar maak jullie geen zorgen. Ik blog niet alleen voor mezelf, maar ook voor jullie. Dus blijf ik hartige gerechten (wat een tongbreker voor een West-Vlaamse!) bloggen. But for now: deze tiramisu met biscuits roses de Reims en witte chocolade.

Dit is niet mijn eerste tiramisu, integendeel. Er gingen al heel wat prachtexemplaartjes aan vooraf: vederlichte tiramisutaart zonder eieren, aardbeientiramisu, tiramisu pavlova,… om er maar enkele te noemen. Zelfs mijn aller-, aller-, allereerste receptje, op 1 mei 2012, was een tiramisu: ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos. Hoe ik die foto ooit heb durven  online zwieren snap ik nog altijd niet. Een ei, een pot mascarpone, een peer en een fles siroop als props, foto gemaakt met flits,… ik stapelde de fouten op. Maar kijk, het was de start van toch wel een mooi verhaal waar ik best trots op ben.

Wat maakt de tiramisu van vandaag anders dan alle vorige? Wel, hij is gemaakt met de fameuze biscuits roses de Reims, er zit rood fruit in en last but not least, ook witte chocolade. Nu is witte chocolade rap te zoet, maar niet hier. Het friszure rode fruit zorgt voor het perfecte tegenwicht. Alles is in balans. Alleen jullie weegschaal… daar durf ik geen eed op doen. 😀

 

Tiramisu met biscuits roses de Reims en witte chocolade

 

Recept voor tiramisu met biscuits roses de Reims en witte chocolade

Bereiden: ± 30 min
Opstijven: ± 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
150 g klein rood fruit (frambozen, rode bessen,…)
3 eieren
250 g mascarpone
1 pakje biscuits roses de Reims
150 g witte chocolade
30 g suiker
1 el cacaopoeder
15 cl rietsuikersiroop

 

Werkwijze

Laat de witte chocolade smelten au bain-marie. Scheid ondertussen de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot de mengeling wit kleurt. Voeg de mascarpone en de gesmolten witte chocolade toe en klop nog even verder tot je een homogene mengeling bekomt.

Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

Schenk de rietsuikersiroop in een diep bord. Dompel er snel enkele biscuits roses de Reims in en bedek er de bodem van een schaal of een diep bord mee. Bedek de koekjes met een deel van de mascarpone, vervolgens 3/4 van het rood fruit. Dek af met gedrenkte koekjes en de rest van de mascarponecrème.

Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast. Strooi er op het laatst cacaopoeder over en werk af met de rest van het rood fruit. Serveer meteen. PS Ik raspte er nog wat witte chocolade overheen.

Lekker met een glaasje rosé champagne.

 

Bron: recept vertaald van het magazine Cuisine et Vins de France Hors-Série Eté.

Related Post

Tags: , , , , ,

Tiramisu met biscuits roses de Reims en witte chocolade

by Myriam Minne time to read: 2 min
8
%d bloggers liken dit: