Recept voor tiramisu met biscuits roses de Reims en witte chocolade
Bereiden: ± 30 min
Opstijven: ± 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 6 personen:
150 g klein rood fruit (frambozen, rode bessen,…)
3 eieren
250 g mascarpone
1 pakje biscuits roses de Reims
150 g witte chocolade
30 g suiker
1 el cacaopoeder
15 cl rietsuikersiroop
Werkwijze
Laat de witte chocolade smelten au bain-marie. Scheid ondertussen de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot de mengeling wit kleurt. Voeg de mascarpone en de gesmolten witte chocolade toe en klop nog even verder tot je een homogene mengeling bekomt.
Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
Schenk de rietsuikersiroop in een diep bord. Dompel er snel enkele biscuits roses de Reims in en bedek er de bodem van een schaal of een diep bord mee. Bedek de koekjes met een deel van de mascarpone, vervolgens 3/4 van het rood fruit. Dek af met gedrenkte koekjes en de rest van de mascarponecrème.
Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast. Strooi er op het laatst cacaopoeder over en werk af met de rest van het rood fruit. Serveer meteen. PS Ik raspte er nog wat witte chocolade overheen.
Lekker met een glaasje rosé champagne.
Bron: recept vertaald van het magazine Cuisine et Vins de France Hors-Série Eté.