Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

door | aug 9, 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Vederlichte tiramisutaart zonder eieren
Elke morgen krijg ik een mailtje van Bloglovin. Daarin heb ik mij geabonneerd op al mijn favoriete foodblogs. Wanneer die iets nieuws posten, wordt dat 1 keer per dag verzameld in een overzichtelijk mailtje met enkel een introotje en een foto. Wanneer de foto me aanspreekt, dan klik ik door. Dat was het geval bij deze tiramisutaart. De foto liet me al watertanden én de bijhorende tekst maakte me helemaal nieuwsgierig: “Gâteau tiramisu, la recette express et inratable”. Volgens de blogster was de taart 1. heel eenvoudig om te maken en 2. perfect in stukken te snijden.

Geef toe, tiramisu uit een ovenschaal komt vaak als… tjah, als wat eigenlijk… als een ellendig hoopje ‘drets’ op je bord terecht. Zo’n mooi stukje tiramisutaart sprak me wel aan. En dat de taart ook nog zonder eieren (en zonder suiker) was, dat maakte het er alleen maar beter op. Met de eierheisa die momenteel heerst, kan een mens niet voorzichtig genoeg zijn. ?

 

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

 

Dit heb je nodig voor 1 tiramisutaart

500 g mascarpone
250 g volle room
170 g gecondenseerde melk met suiker
1 groot pak lepelbiscuits
1 grote kop sterke koffie
1 el Amaretto
Ongezoet cacaopoeder

 

Bereiding

Klop de zeer koude room op tot slagroom.

Klop de mascarpone los en giet er de gecondenseerde melk met suiker in een straaltje bij. Blijf nog een minuutje verder kloppen tot je een tamelijk stevige textuur krijgt.

Meng er de opgeklopte slagroom in meerdere keren bij met een spatel.

Plaats een bakring of -kader van 18 cm op een serveerschaal.

Dompel de lepelbiscuits in de koude koffie op smaak gebracht met Amaretto.

Schik de koekjes op de bodem van het kader.

Verdeel er de helft van de crème over.

Leg hierop terug geweekte koekjes, maar blijf op 1 cm van de rand.

Verdeel er de resterende crème over.

Strijk glad en zet de tiramisutaart koel weg gedurende minimum 2 uur.

Ga met een lemmet rondom de taart en verwijder de ring.

Bestrooi met cacaopoeder.

Snijd in stukken en geniet!

 

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

 

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

5 Reacties

  1. ohladybake

    ik ben fan!
    ze ziet er heerlijk uit!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Oh, dankjewel! Deze tiramisu is echt heel lekker en licht. Ze hebben ervoor gevochten. Allez, bij wijze van spreken he? 😉
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  2. Marijke

    Wat is lepelbiscuit?

    Antwoord
  3. gena

    Superlekker, ik maakte ze met lange vingers 🙂

    dank je wel

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

by Myriam Minne time to read: 1 min
5
%d bloggers liken dit: