Geef toe, tiramisu uit een ovenschaal komt vaak als… tjah, als wat eigenlijk… als een ellendig hoopje ‘drets’ op je bord terecht. Zo’n mooi stukje tiramisutaart sprak me wel aan. En dat de taart ook nog zonder eieren (en zonder suiker) was, dat maakte het er alleen maar beter op. Met de eierheisa die momenteel heerst, kan een mens niet voorzichtig genoeg zijn. ?
Dit heb je nodig voor 1 tiramisutaart
500 g mascarpone
250 g volle room
170 g gecondenseerde melk met suiker
1 groot pak lepelbiscuits
1 grote kop sterke koffie
1 el Amaretto
Ongezoet cacaopoeder
Bereiding
Klop de zeer koude room op tot slagroom.
Klop de mascarpone los en giet er de gecondenseerde melk met suiker in een straaltje bij. Blijf nog een minuutje verder kloppen tot je een tamelijk stevige textuur krijgt.
Meng er de opgeklopte slagroom in meerdere keren bij met een spatel.
Plaats een bakring of -kader van 18 cm op een serveerschaal.
Dompel de lepelbiscuits in de koude koffie op smaak gebracht met Amaretto.
Schik de koekjes op de bodem van het kader.
Verdeel er de helft van de crème over.
Leg hierop terug geweekte koekjes, maar blijf op 1 cm van de rand.
Verdeel er de resterende crème over.
Strijk glad en zet de tiramisutaart koel weg gedurende minimum 2 uur.
Ga met een lemmet rondom de taart en verwijder de ring.
Bestrooi met cacaopoeder.
Snijd in stukken en geniet!
Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat.
ik ben fan!
ze ziet er heerlijk uit!
Oh, dankjewel! Deze tiramisu is echt heel lekker en licht. Ze hebben ervoor gevochten. Allez, bij wijze van spreken he? 😉
Liefs
Myriam
Wat is lepelbiscuit?
Dat zijn de koekjes die je hiervoor gebruikt. Best koop je die van een Italiaans merk, zoals de Savoiardi van Balocco.
Zo ziet de verpakking eruit: https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/285670582
Succes!
Superlekker, ik maakte ze met lange vingers 🙂
dank je wel