Hap en Tap logo zonder streep
(Water)meloenijsjes zonder suiker

(Water)meloenijsjes zonder suiker

13 aug 2017 | Dessert, Zoet

Onlangs installeerde ik in mijn hobbykamer een gigantische kast die mijn zoon, afgestudeerd als meubelmaker, als eindwerk voor school gemaakt had. Dat betekende dat ik eindelijk orde kon scheppen in de chaos. Ik verwachtte schatten terug te vinden waarvan ik niet wist dat ik ze had. En jawel, mijn vermoeden kwam uit. In een zak die in een hoekje verzeild geraakt was, vond ik een heleboel spulletjes die ik ooit ‘gekocht’ had bij Mmmmh! waar ik voor 300 EUR had mogen kiezen als winnares van een Rio Mare wedstrijd (ik won met deze komkommer-tonijnrolletjes en deze tonijn-geitenkaasballetjes). Och, och en och! Pralinevormen, speciale fingerfood vormen (daar moet ik iets mee doen voor kerst!) en leuke ijslollyvormen met wafeleffect vormden de teruggevonden buit.

Ik kon niet snel genoeg een recept voor ijslolly’s opsnorren. Zoals al vaker het geval was, kwam ik uit op de website van Elle à Table. Ik ben nl. dol op de wat blauwachtige foto’s die zo typerend zijn voor de site. De “paletas rayées pastèque melon”, door mezelf vrij vertaald als (water)meloenijsjes zagen er zo kleurrijk en lekker uit dat ik ze snel maakte. Het feit dat ze zonder suiker zijn, is wel eens mooi genomen… en een mooie compensatie voor de tonnen suiker die ik normaal gebruik. Ik snap écht niet dat Tiense suiker een grootverbruiker als mij nog niet ontdekt heeft. ?

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Ingrediënten voor 8 (water)meloenijsjes

1 el hibiscus
600 g vruchtvlees van een watermeloen
600 g vruchtvlees van een meloen
6 blaadjes basilicum
2 el agavesiroop

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Werkwijze

Breng 10 cl water aan de kook, giet het kokende water op de hibiscus en laat 15 min trekken.

Voeg 1 el agavesiroop toe, filter en mix met het vruchtvlees van de watermeloen. Zet apart.

Spoel en droog de basilicum.

Mix het vruchtvlees van de meloen met de basilicum, 1 el agavesiroop en ½ glas water.

Giet een beetje van het rode sap in de ijslollyvormen en laat opstijven in de diepvries. Vul de vormen verder aan met meloensap. Ga zo door en blijf afwisselen tot de vormen compleet gevuld zijn met oranje en rood sap.

Tip:
Als je dat verkiest, dan kan je de vruchtensappen eerst zeven voor (water)meloenijsjes met een perfect gladde textuur.

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Bron: recept vertaald van de website Elle à Table.

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 3.337 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Taty

    Agavesiroop is vooral gerafineerde fructose, een suiker. Fructose veroorzaakt het slechtste vet, buikvet. Het is niet veel natuurlijker dan onze bieten-suiker. Je titel is misleidend M.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het spijt me dat de titel je misleid heeft. Ik heb gewoon de titel van het Franse recept vertaald, niet meer, niet min. Ik ben geen diëtiste en weet niets af van suiker, fructose, en dergelijke. Ik steek het dan ook nooit onder stoelen of banken dat je niet bij Hap & Tap moet zijn voor gezonde gerechten. Wél voor lekkere recepten. En deze ijslolly’s waren dat.
      Vriendelijke groeten
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Water)meloenijsjes zonder suiker

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: