(Water)meloenijsjes zonder suiker

Onlangs installeerde ik in mijn hobbykamer een gigantische kast die mijn zoon, afgestudeerd als meubelmaker, als eindwerk voor school gemaakt had. Dat betekende dat ik eindelijk orde kon scheppen in de chaos. Ik verwachtte schatten terug te vinden waarvan ik niet wist dat ik ze had. En jawel, mijn vermoeden kwam uit. In een zak die in een hoekje verzeild geraakt was, vond ik een heleboel spulletjes die ik ooit ‘gekocht’ had bij Mmmmh! waar ik voor 300 EUR had mogen kiezen als winnares van een Rio Mare wedstrijd (ik won met deze komkommer-tonijnrolletjes en deze tonijn-geitenkaasballetjes). Och, och en och! Pralinevormen, speciale fingerfood vormen (daar moet ik iets mee doen voor kerst!) en leuke ijslollyvormen met wafeleffect vormden de teruggevonden buit.

Ik kon niet snel genoeg een recept voor ijslolly’s opsnorren. Zoals al vaker het geval was, kwam ik uit op de website van Elle à Table. Ik ben nl. dol op de wat blauwachtige foto’s die zo typerend zijn voor de site. De “paletas rayées pastèque melon”, door mezelf vrij vertaald als (water)meloenijsjes zagen er zo kleurrijk en lekker uit dat ik ze snel maakte. Het feit dat ze zonder suiker zijn, is wel eens mooi genomen… en een mooie compensatie voor de tonnen suiker die ik normaal gebruik. Ik snap écht niet dat Tiense suiker een grootverbruiker als mij nog niet ontdekt heeft. 😂

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Ingrediënten voor 8 (water)meloenijsjes

1 el hibiscus
600 g vruchtvlees van een watermeloen
600 g vruchtvlees van een meloen
6 blaadjes basilicum
2 el agavesiroop

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Werkwijze

Breng 10 cl water aan de kook, giet het kokende water op de hibiscus en laat 15 min trekken.

Voeg 1 el agavesiroop toe, filter en mix met het vruchtvlees van de watermeloen. Zet apart.

Spoel en droog de basilicum.

Mix het vruchtvlees van de meloen met de basilicum, 1 el agavesiroop en ½ glas water.

Giet een beetje van het rode sap in de ijslollyvormen en laat opstijven in de diepvries. Vul de vormen verder aan met meloensap. Ga zo door en blijf afwisselen tot de vormen compleet gevuld zijn met oranje en rood sap.

Tip:
Als je dat verkiest, dan kan je de vruchtensappen eerst zeven voor (water)meloenijsjes met een perfect gladde textuur.

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Bron: recept vertaald van de website Elle à Table.

(Water)meloenijsjes zonder suiker

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: