- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

(Water)meloenijsjes zonder suiker

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Ingrediënten voor 8 (water)meloenijsjes

1 el hibiscus
600 g vruchtvlees van een watermeloen
600 g vruchtvlees van een meloen
6 blaadjes basilicum
2 el agavesiroop

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Werkwijze

Breng 10 cl water aan de kook, giet het kokende water op de hibiscus en laat 15 min trekken.

Voeg 1 el agavesiroop toe, filter en mix met het vruchtvlees van de watermeloen. Zet apart.

Spoel en droog de basilicum.

Mix het vruchtvlees van de meloen met de basilicum, 1 el agavesiroop en ½ glas water.

Giet een beetje van het rode sap in de ijslollyvormen en laat opstijven in de diepvries. Vul de vormen verder aan met meloensap. Ga zo door en blijf afwisselen tot de vormen compleet gevuld zijn met oranje en rood sap.

Tip:
Als je dat verkiest, dan kan je de vruchtensappen eerst zeven voor (water)meloenijsjes met een perfect gladde textuur.

 

(Water)meloenijsjes zonder suiker

 

Bron: recept vertaald van de website Elle à Table.