- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

 

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

 

Dit heb je nodig voor 1 tiramisutaart

500 g mascarpone
250 g volle room
170 g gecondenseerde melk met suiker
1 groot pak lepelbiscuits
1 grote kop sterke koffie
1 el Amaretto
Ongezoet cacaopoeder

 

Bereiding

Klop de zeer koude room op tot slagroom.

Klop de mascarpone los en giet er de gecondenseerde melk met suiker in een straaltje bij. Blijf nog een minuutje verder kloppen tot je een tamelijk stevige textuur krijgt.

Meng er de opgeklopte slagroom in meerdere keren bij met een spatel.

Plaats een bakring of -kader van 18 cm op een serveerschaal.

Dompel de lepelbiscuits in de koude koffie op smaak gebracht met Amaretto.

Schik de koekjes op de bodem van het kader.

Verdeel er de helft van de crème over.

Leg hierop terug geweekte koekjes, maar blijf op 1 cm van de rand.

Verdeel er de resterende crème over.

Strijk glad en zet de tiramisutaart koel weg gedurende minimum 2 uur.

Ga met een lemmet rondom de taart en verwijder de ring.

Bestrooi met cacaopoeder.

Snijd in stukken en geniet!

 

Vederlichte tiramisutaart zonder eieren

 

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat.

Related Post